Hoofdinhoud

MICRODERMABRASIE

ALLES OVER MICRODERMABRASIE
Uitgevoerd door een huidverzorgingsexpert, is microdermabrasie een niet-invasieve, niet-chemische behandeling die de huid verzacht, poriën ontstopt en een stralende teint onthult. Deze behandeling verwijdert de bovenste huidlaag om een ​​frissere, mooiere huid te onthullen. Omdat de microdermabrasiebehandeling zeer zachtaardig is, is er meestal geen volgende herstelfase.VEELGESTELDE VRAGENWAT IS MICRODERMABRASIE?


Microdermabrasie wordt uitgevoerd door een erkende medische huidexpert die met een apparaat de bovenste huidlaag exfolieert. Het is een pijnloze en makkelijk techniek om de textuur en glow van de huid te verbeteren, maar ook fijne lijntjes, verkleuringen, vergrote poriën en littekens verhelpt die veroorzaakt zijn door acne.

Er bestaan verschillende soorten technieken, waaronder microdermabrasie apparaten met kristal en diamanten kopstukje. Kristal microdermabrasie wordt uitgevoerd aan de hand van een krachtige compressor van kleine, exfoliërende kristallen (meestal aluminium of magnesiumoxide). De gebruikte kristallen worden opgezogen, samen met de losgekomen, dode huidcellen. Bij de methode met de diamanten kopstukje wordt daarentegen gewerkt met een exfoliërende, ronddraaiende diamantkristallen schijf die dode huidcellen en onzuiverheden op een gecontroleerde manier verwijderd.

De dieptewerking en mate van afschilfering is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ingestelde zuigkracht van de vacuümpomp, de snelheid en de druk die door de expert wordt uitgeoefend. Microdermabrasie is geschikt voor alle huidtypes, het is verstandig om je huidexpert te raadplegen om te weten of deze behandeling geschikt is voor jouw huid.
VOOR WIE IS EEN MICRODERMABRASIE BEHANDELING BEDOELD?


Microdermabrasie is een zachte, niet-agressieve behandeling dat geschikt is voor alle huidtypen en fijne lijntjes, ruwe huidtextuur en verstopte poriën helpt te verbeteren. Het is aangeraden om jouw huidexpert te raadplegen voordat je een behandeling boekt om te bekijken wat de beste manier is om jouw specifieke huidproblemen te behandelen en om te weten te komen welke skincare-routine geschikt is voor jou.

Doordat bij microdermabrasie behandelingen geen zuren worden gebruikt, zijn ze een perfect alternatief voor chemische peelings.
HOE WERKT MICRODERMABRASIE?


Microdermabrasie exfolieert de buitenste laag van de huid, waarbij dode huidcellen worden verwijderd en poriën worden vrijgemaakt. Microdermabrasie wordt vaak vergeleken met chemische huidresurfacers, zoals glycolische peelings, maar gaan op een totaal andere manier te werk.

Chemische peelings zijn zuren die werken op de intercellulaire cohesie van de cellen, terwijl microdermabrasie de huid gladmaakt door kleine exfoliërende kristallen onder hoge druk op de huid te blazen, en tegelijkertijd op te zuigen. De resultaten zijn na de behandeling vaak direct zichtbaar.

Raadpleeg je medische huidexpert om meer te weten te komen over de beste huidverzorging voor zowel de voor- als nabehandeling
WAT ZAL IK ERVAREN TIJDENS EEN MICRODERMABRASIE BEHANDELING?


Microdermabrasie is een effectieve, maar milde techniek dat de huid een zachte peeling geeft. Sommige patiënten ervaren een licht prikkelend gevoel van de kristallen die gebruikt worden om de huid te exfoliëren.

Deze techniek is zeer populair omdat de resultaten na de behandeling meteen zichtbaar zijn. Vermijd na de behandeling direct blootstelling aan de zon of beperk het tot een minimum. Bovendien is het belangrijk om dagelijks een breed spectrum zonnebescherming te gebruiken.

Raadpleeg altijd je medische huidexpert om meer te weten te komen over uw at home routine.
WANNEER MOET IK EEN MICRODERMABRASIE BEHANDELING KRIJGEN?


Wanneer je het beste een microdermabrasie behandeling ondergaat, hangt af van de intensiteit van de behandeling. Zo kunnen milde behandelingen het hele jaar door uitgevoerd worden door de minimale hersteltijd. Een diepere behandeling plan je daarentegen het beste tijdens de wintermaanden.

Een microdermabrasie behandeling bestaat meestal uit een reeks van 6 behandelingen, om de 2 à 3 weken. Rekening houdende met jouw huidtype, is het verstandig om je huidexpert te raadplegen voor een gepersonaliseerd behandelplan.
MOET IK EEN HUIDVERZORGING VOOR THUIS INTEGREREN VOOR NA DE BEHANDELING?


Na de behandeling wordt aanbevolen je at home routine aan te passen en goed op te volgen. Raadpleeg jouw huidexpert voor persoonlijk advies.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring