Hoofdinhoud


Home > Professionele behandelingen > Chemische peelings

CHEMISCHE PEELINGS

PROFESSIONELE BEHANDELINGEN VOOR EEN GLADDERE EN GEZONDERE HUID
Chemische peelings bij een huidexpert zijn essentieel voor het onderhouden van de huid. Deze exfoliërende behandelingen, uitgevoerd door een huidexpert zoals huidtherapeut of cosmetisch arts, helpen de bovenste laag van de huid te verwijderen om een nieuwe, stralende huid te onthullen. Chemische peelings zijn beschikbaar in verschillende formules en concentraties om verschillende huidproblemen aan te pakken, waaronder fijne lijntjes en rimpels, onzuiverheden, vergrote poriën, en pigmentatie en ongelijkmatige teint.VEELGESTELDE VRAGENWAT ZIJN CHEMISCHE PEELINGS?


Chemische peelings, die worden toegepast door een dermatoloog, huidtherapeut of cosmetisch arts, verwijderen de dode huidcellen op het huidoppervlak en stimuleren op die manier de celvernieuwing. Zo helpen ze onzuiverheden te verminderen, de huistructuur gladder te maken, de algehele gezondheid en glans van de huid te verbeteren.

Er bestaan verschillende soorten peelings. Afhankelijk van de sterkte en de zuurtegraad is de peeling, zwak, mild of sterk. Veelvoorkomende zuren in peelings zijn alfahydroxyzuren (AHA's), beta-hydroxyzuren (BHA's) en trichloorazijnzuur (TCA). AHA’s helpen verouderingstekenen tegen te gaan, zoals fijne lijntjes, rimpels, dofheid en ruwe huidstructuur. BHA’s bieden dan weer hulp bij onzuiverheden, grote poriën en een ongelijkmatige huidstructuur. Zichtbare tekenen van huidveroudering en verkleuring als gevolg van zonschade of hormonale acne worden bestreden met behulp van TCA’s.

Chemische peelings mogen enkel worden uitgevoerd door een erkende dermatoloog, huidtherapeut of cosmetisch arts waarbij gewerkt wordt met krachtige ingrediënten met klinisch bewezen voordelen. Raadpleeg jouw huidprofessional voor verder advies en voor meer informatie over een passende huidverzorgingsroutine voor thuis om de resultaten zo lang mogelijk te behouden.
ZIJN CHEMISCHE PEELINGS GESCHIKT VOOR MIJN HUID?


Het type en zuurtegraad van de peeling dat gebruikt wordt, hangt af van de huidconditie, het huidtype volgens Fitzpatrick (kleur van de huid en weerstand tegen verbranding) en de huidverzorgingsroutine van de cliënt.

Hoe hoger de huid scoort op de Fitzpatrick classificatie, hoe meer kans op pigmentreactie. Bij een hoge score is de nodige voorzichtigheid aangeraden. Chemische peelings worden doorgaans afgeraden bij een extreem gevoelige huid en een huid met barrièreproblemen (eczeem, psoriasis, …). Raadpleeg jouw huidprofessional voor gepersonaliseerd advies.
WELKE SOORT CHEMISCHE PEELING PAST BIJ MIJN HUID?


Chemische peelings worden onderverdeeld in drie grote categorieën: oppervlakkige, matig diepe en diepe. Het type en de intensiteit van de peeling is afhankelijk van uw huidtype, ingedeeld naar Fitzpatrick classificatie en jouw persoonlijke huidverzorgingsroutine.

De oppervlakkige peeling dringen alleen door in de bovenste huidlaag. Ze worden vaak in een reeks van peelings uitgevoerd om fijne lijntjes en rimpeltjes rond de ogen en mond te behandelen. SkinCeuticals chemische peelings zijn geschikt voor verschillende huidtypen en bieden een antwoord op verschillende huidproblemen. Ze behoren meestal tot de categorie van de oppervlakkige chemische peelings.

Matig diepe chemische peelings zijn dan weer geschikt voor cliënten met matige huidschade, zoals ouderdomsvlekken, sproeten en actinische keratose. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met laserbehandelingen voor een maximale doeltreffendheid.

Een diepe peeling werkt in tot het bovenste gedeelte van de lederhuid, ook wel de papilaire dermis genoemd. Deze intensieve behandeling op basis van fenol wordt steeds minder toegepast, omdat nieuwere lasertechnologie betere klinische resultaten oplevert, met minder ongemak. Raadpleeg altijd je huidprofessional om te weten te komen of welke huidverzorgingsroutine geschikt is voor jouw huid
HOE WERKT EEN CHEMISCHE PEELING?


Een chemische peeling is een huidherstellende behandeling dat de teint en uitstraling van de huid verbetert door de beschadigde buitenste lagen van de huid te verwijderen. Chemische peelings bieden een antwoord op huidproblemen zoals oneffenheden, fijne lijntjes, rimpels en doffe huidteint. Alvorens met de behandeling te starten, wordt de hoeveelheid peelingstof nauwkeuring bepaald.

De samenstelling van de behandeling hangt af van het type werkstof, de concentratie van de formule, je huidtype en de gevoeligheid van je huid. De werkstof verwijdert de bovenste huidlagen en stimuleert celvernieuwing in de onderste laag, waardoor een nieuwe, gladde huid zichtbaar wordt.

Op het einde van de behandelsessie wordt de peeling verwijderd en geneutraliseerd met koud water of vloeistof. Door op een veilige, gecontroleerde manier een oppervlakkige verwonding te veroorzaken, kan de huid zich op een natuurlijke wijze herstellen, met een gloednieuwe, stralende huid als resultaat.

Een exfoliërende scrub die je vaak ook thuis kan gebruiken, is niet te vergelijken met het effect van een professionele chemische peeling. Aangepast aan de behoefte van je huid, zijn chemische peelings toepasbaar op bijna elk huidtype en huidskleur.

Chemische zuren worden enerzijds afgebroken door de pH-waarde (zuurtegraad) van de formule (hoe lager de pH, hoe sterker de zuurtegraad) en anderzijds door de grootte van de molecule zelf. Een concentratie van 20% glycolzuur bij een pH-waarde van 3 werkt mogelijks beter dan dezelfde formule met melkzuur, omdat de glycolzuurmolecule kleiner is en de huid makkelijker kan doordringen.
Raadpleeg altijd je huidprofessional om te weten te komen welke peeling geschikt is voor je huid en of je een aangepaste at home routine moet integreren voor na de behandeling.
WAT ZAL IK ERVAREN TIJDENS EEN CHEMISCHE PEELING?


Peelings kunnen een lichte tinteling op de huid veroorzaken, zelfs bij een oppervlakkige peeling. Van zodra de peelingvloeistof geneutraliseerd wordt, verdwijnen lichte ongemakken. In het geval van diepe peelings, wordt soms wel gebruikgemaakt van verdovende crèmes. Indien jouw huid vertrouwd is met zuren, zal je minder ongemakken ervaren.

Veel voorkomende bijwerkingen bij een oppervlakkige peeling zijn roodheid en een tijdelijk gevoel van zonnebrand dat zo’n 3 tot 5 dagen kan duren. Bij matig diepe en diepe peelings kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen: roodheid, zwelling, schilfering bij een diepe peeling en/of een peelingkuur van 7 tot 14 dagen. Na een diepe chemische peeling is het soms aangeraden om de huid af te dekken, blootstelling aan de zon te vermijden of tot een minimum te beperken.

De eerste dagen na de behandeling voelt de huid gevoelig aan. Gebruik in die periode dagelijks verschillende zonnebrandcrèmes, vermijd blootstelling aan de zon of beperkt het tot een minimum.
WANNEER MOET IK EEN CHEMISCHE PEELING KRIJGEN?


Wanneer en hoe vaak je het beste een chemische peeling ondergaat, hangt af van de diepte en intensiteit van de peeling. Je kan oppervlakkige peelings maandelijks integreren in jouw huidverzorgingsroutine, terwijl matig diepe peelings meestal in een reeks van 3 – 6 sessies worden uitgevoerd. Een diepe peeling mag je slechts beperken tot 1 tot 2 keer per jaar. Elke peeling moet uitgevoerd worden door een erkende huidexpert.

Door het exfoliërende karakter van chemische peelings is de huid na de behandeling vatbaarder voor externe omgevingsfactoren. Het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème is daarom van essentieel belang. Om de resultaten van je behandeling zo lang mogelijk te behouden, kun je het beste advies inwinnen bij jouw huidexpert.

Bij verhoogde blootstelling aan uv-stralen zijn matig diepe en diepe chemische peelings af te raden. Kies in die periode eerder voor oppervlakkig en lichte peelings.
WAAR KAN IK TERECHT VOOR EEN CHEMISCHE PEELING?


Hoewel chemische peelings vaak worden toegepast, kunnen ze bepaalde bijwerkingen veroorzaken, zoals littekens, zwellingen, infecties of verkleuring. Consulteer je huidexpert om jouw persoonlijk behandelplan te bespreken.
MOET IK EEN HUIDVERZORGING VOOR THUIS INTEGREREN VOOR NA DE BEHANDELING?


Na de behandeling wordt aanbevolen je at home routine aan te passen en goed op te volgen. Raadpleeg je huidexpert voor persoonlijk advies.GERELATEERDE PRODUCTEN

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring