Hoofdinhoud

Hyaluronzuur serum: wat doet het wetenschappelijk gezien voor je huid?

Mizani Prime Day Deals

Hyaluronzuur wordt wel de remedie voor elk huidkwaaltje genoemd, maar wat is de wetenschap erachter? Hyaluronzuur betreft een zeer krachtige stof, die maar liefst 1000 x zijn eigen gewicht in water kan vasthouden. Interessant gegeven, dat voor je huid betekent dat hyaluronzuur, ofwel hyaluronic acid, boordevol vocht kan toevoegen en verzegelen in je huid. Hyaluronzuur klinkt bijna medisch en ‘zuur’ enigszins agressief, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld salicylzuur – dat overigens niet agressief maar mild exfoliërend werkt op de huid – zijn hyaluronzuur serums allerzachtst om te gebruiken op je gezicht. Het is een intelligent bestanddeel, ertoe in staat om hydratatieniveaus van je cellen helemaal zelf te reguleren. Het mensenlichaam bevat ongeveer 15 gram hyaluronzuur, maar dat neemt af naarmate we ouder worden. Een hyaluronzuur serum (extra sterk) maakt je huid voller en steviger. Dat is bovendien gelijk te zien! Hyaluronzuur in je huidverzorging is een welkome toevoeging voor op elke volwassen leeftijd. 

WAT IS HYALURONZUUR?

Van nature bestaat hyaluronzuur al in ons lichaam. Het is dus een volledig natuurlijk bestanddeel en een essentieel component voor ons mensen, waarvan de hoeveelheid die we aanmaken vermindert naarmate we ouder worden. Net zoals collageen produceert het lichaam hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomende polysacharide opgeslagen in de huid, gewrichten en ogen. Hyaluronzuur (ofwel HA) is van belang om de huid gehydrateerd te houden, dankzij diens mogelijkheid om aan watermoleculen te binden en deze vast te houden. Hoewel hyaluronic acid zich in bijna elke cel van ons lichaam bevindt, wordt de grootste concentratie in ons huidweefsel gevonden. Bijna 50% van het lichaams’ HA tref je hier. Het bevindt zich in zowel de diepe onderliggende huidgebieden als ook de zichtbare, bovenste huidlagen. Hyaluronzuur is een transparante, zachte en plakkerige substantie die het mensenlichaam dus produceert. De voornaamste functie: water vasthouden en weefsel goed gesmeerd en vochtig houden.

HYALURONIC ACID, HYALURONZUUR: WAT DOET HET VOOR JE HUID?

Misschien ben je in de veronderstelling dat een gecombineerde of vette huid geen extra vocht kan gebruiken, maar het tegenovergestelde is waar. Elk huidtype is gebaat bij een extra dorstlesser, en dan het liefst in de vorm van veel water drinken en kwalitatieve huidverzorging met hyaluronzuur. Als bijvoorbeeld een vet huidtype uitgedroogd raakt dan geeft deze een seintje af om meer talg aan te maken. Dat werkt averechts: een glimmend voorhoofd, poriën die sneller verstoppen. Hyaluronzuur is magisch – of in ieder geval wonderlijk op wetenschappelijk gebied – ingrediënt dat het oppervlak van de huid als het ware vult, volumineuzer maakt. De substantie trekt water aan, waardoor het letterlijk lijntjes en rimpels kan invullen. Resultaat: een spiegelgladde huid. Of op zijn minst een gezicht dat minder vermoeid, rood, dof en ruw oogt. Het fijne aan hyaluronzuur is dat het snel werkt, met een paar seconden. Ook handig: je kunt huidverzorging met hyaluronzuur onder, over of tussen verschillende laagjes make-up door aanbrengen. Wanneer je maar behoefte hebt aan een dosis hydratatie.

WAAROM EEN HYALURONZUUR SERUM?

In plaats van alleen een crème met hyaluronzuur kun je ook kiezen voor een serum. Een serum werkt net iets sterker, omdat serums zeer geconcentreerd zijn. Zie een serum als een intensieve behandeling, speciaal ontworpen om je huid te revitaliseren. Het heeft een zachte, lichte textuur dat snel in het huidoppervlak doordringt. De vele actieve ingrediënten (waaronder hyaluronzuur) versterken het effect van je normale huidverzorgingsroutine. Je huid is stralender, steviger en soepeler. Tot de leeftijd van 20 jaar draait onze hyaluronzuurproductie op de volle 100%, na het veertigste levensjaar neemt die capaciteit ineens drastisch af. Dit heeft impact op de huid. Een puur hyaluronzuur serum kan aan deze veranderingen tegemoetkomen.

WELK PUUR HYALURONZUUR SERUM?

Vul je natuurlijke hyaluronzuurwaardes aan –en gun het de broodnodige boost –met slimme cosmetische producten op basis van HA. SkinCeuticals specialiseert zich in hyaluronzuurserums, met puur hyaluronzuur. Deze serums kunnen rekenen op jubelende reviews, want er is in het laboratorium jarenlang gewerkt aan de kwaliteit en effectiviteit van deze producten. Zo’n puur hyaluronzuur serum van SkinCeuticals koop je bijvoorbeeld online. Fijn product om mee te beginnen: H.A. Intensifier (30 ml), een multifunctioneel hyaluronzuurserum. Deze unieke formule bevat een hoge concentratie puur hyaluronzuur, proxylane™ en plantaardige extracten van zoethoutwortel en paarse rijst. Het vermindert de aanblik van kraaienpootjes, nasolabiale plooien en marionetlijnen voor een gladdere, stevigere huid. Je kunt dit serum dus ook als een hyaluronzuur oogserum gebruiken. Bewezen: de H.A. Intensifier verhoogt de hyaluronzuurwaardes van de huid bij regelmatig gebruik met 30%. Hierdoor wordt je huid veerkrachtiger, verfijnt de teint en voelt een droge, doffe huid gladder aan. SkinCeuticals Hydrating B5 hyaluronzuur serum is een vetvrij, hydraterend serum (ideaal voor een vette huid), Phyto Corrective serum met puur hyaluronzuur werkt ontstekingsremmend om vooral de geïrriteerde of probleemhuid te ondersteunen. Het beste van twee werelden: hyaluronzuur serum Retexturing Activator dat niet alleen de vochtbalans optimaliseert, maar ook de huid zachtjes exfolieert voor een stralende teint. Gebruik een serum na het reinigen tweemaal daags voor optimaal effect, als eerste verzorgingsproduct op het blanke, gereinigde canvas dat je huid vormt.

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring