Hoofdinhoud

De wetenschap achter vitamine C voor je huid

Mizani Prime Day Deals

Vitamine C is een van de meest populaire huidverzorgingsingrediënten van het moment, maar wat maakt het zo felbegeerd en bijzonder? Het is een krachtig bestanddeel, zeker in de juiste vorm en percentages. Wat je namelijk vooral moet weten over vitamine C: de ene vitamine C in huidverzorging is de ander niet. Heb je de juiste variant te pakken dan is deze vitamine een lsquo;werkpaardjersquo;: bijzonder effectief tegen onder meer pigmentvlekken en een grove, doffe huidtextuur. In dit artikel duiken we in de materie rondom vitamine C. Een antioxidant waar je beslist voldoende van wil eten (grapefruits, sinaasappels), maar juist ook wil smeren. SkinCeuticals is daarbij een absolute voorloper op het gebied van een ingrediënt zoals vitamine C. Jaren en jaren is er in het laboratorium gewerkt aan de hoogwaardigste vitamine C-verzorging. Zo gaat SkinCeuticals eigenlijk nooit mee in vluchtige trends, maar heeft het merk ver voordat vitamine C doorbrak in skincare geïnvesteerd in grondig wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Niet voor niets zijn de doeltreffende vitamine C-producten van SkinCeuticals alom geliefd.

SKINCEUTICALS’ DUKE PARAMETER: BAANBREKEND IN VITAMINE C

Dermatoloog, professor, wetenschapper en oprichter van SkinCeuticals, Dr. Sheldon R. Pinnell, bedacht de Duke Parameter. Hiermee kan precies worden nagegaan hoe effectief een bepaalde vitamine C-formule is. De uitgangspunten van deze parameter: concentratie, puurheid, pH-waarde. Vitamine C werkt het krachtigst op je huid als één: de concentratie van het l-ascorbinezuur tussen de 10 en 20% ligt, als twee: de pH-waarde onder de 3,5 zit, en drie: als de vitamine C in pure vorm wordt toegepast. Langs deze kwaliteitslat worden alle SkinCeuticals’ vitamine C-formules gelegd voordat ze op de markt komen. Mede wegens deze parameter is SkinCeuticals een autoriteit op het gebied van smeerbare antioxidanten waaronder vitamine C. De parameter en SkinCeuticals’ formuleringen dienen nu zelfs als voorbeeld voor de rest van de beautyindustrie. Veel huidverzorging wordt aangeprezen met technisch klinkende namen, die ‘jeugd in een potje’ beloven en volop worden gepromoot. Maar welk van dit soort huidverzorging doet echt wat het belooft? SkinCeuticals gaat uit van gedegen wetenschap met effectieve, krachtige, stabiele (cruciaal bij vitamine C) en biologisch actieve ingrediënten.

WAT DOET VITAMINE C VOOR JE HUID?

In een notendop: vitamine C in huidverzorging vermindert pigmentvlekken en rimpels, doet je huid stralen en gaat verlies van stevigheid door huidveroudering en zonschade tegen. Om hardnekkige huidproblemen te behandelen zijn hoge concentraties vitamine C – en dan bij uitstek l-ascorbinezuur in een percentage tussen de 10% en 20% – ideaal om hardnekkige huidproblemen te behandelen. Deze vitamine C is goed voor het volgende als het aankomt op je huid:  - Vitamine C maakt de huid minder dof en meer stralend;
- Vitamine C helpt rimpeltjes voorkomen, mede door collageenaanmaak in de huid te bevorderen;
- Vitamine C beschermt tegen schadelijke factoren, zoals vervuiling en UV-straling, IR-A en blauw licht waardoor de huid sneller veroudert;
- Vitamine C helpt hyperpigmentatie en andere donkere vlekjes en plekken vervagen;
- Vitamine C helpt de verschijning van restlittekentjes verminderen;
- Vitamine C helpt de huid zichzelf te herstellen.

L-ASCORBINEZUUR: WAT IS DE BESTE VORM VAN VITAMINE C?

Vitamine C valt onder de categorie antioxidant. Het staat hiernaast bekend als een onstabiel ingrediënt, wat zoveel betekent dat het zijn sterkte en efficiëntie razendsnel verliest bij ook maar de minste of geringste blootstelling aan lucht en zuurstof. SkinCeuticals bracht de eerste stabiele vitamine C-serums uit. In SkinCeuticals-producten wordt een hoog percentage (15%) pure vitamine C toegepast, genaamd L-ascorbinezuur. Deze pure vorm, ascorbic acid, is bewezen de meest effectieve vorm van de vitamine, die bovendien goed in de huidbarrière doordringt. Het is belangrijk dat de vitamine C optimaal door de huid wordt geabsorbeerd voor resultaat. De toename van verhoogde vitamine C-waardes in de huid verhogen de positieve voordelen van de antioxidant. Dehydroascorbinezuur, tot slot, is een geoxideerde vorm van vitamine C.

WAT VOOR EFFECT HEEFT VITAMINE C OP COLLAGEEN?

Er zijn veel ingrediënten waarbij wordt gesteld dat ze de collageenproductie stimuleren. Terwijl ze in werkelijkheid alleen de collageenhuishouding helpen stimuleren. In meerdere studies is aangetoond dat vitamine C direct werkt op collageen, waardoor je huid voller, steviger en daardoor jeugdiger oogt. Van vitamine C is in het bijzonder aangetoond dat het collageen mRNA stabiliseert, waardoor het de collageenproteïne-synthese voor herstel van een beschadigde huid verhoogt. Dit gebeurt gelijktijdig met een afname in elastineproductie; de elastineproteïne wordt vaak overgeproduceerd in antwoord op fotoschade, ofwel blijvende schade aan de huid door de zon en diens UV-stralen. Collageen is ook een proteïne, zelfs het belangrijkste bouwblokje in onze huid. De hoeveelheid collageen in ons lichaam neemt af naarmate we ouder worden. Vitamine C werkt daarom anti-aging.   

WAAROM HEEFT JE HUID JUIST OP LATERE LEEFTIJD VITAMINE C NODIG?

Natuurlijk omdat de hoeveelheid collageen in ons lichaam daalt met het klimmen van de jaren. Dit kan vitamine C ofwel ascorbinezuur deels opvangen. Hiernaast hebben mensen vitamine C nodig om schadelijke oxidanten, zoals luchtvervuiling, onschadelijk te maken. Zo wordt oxidatieve stress, en daarmee massale afsterving van levende cellen, voorkomen. Hoezeer je jezelf ook beschermt tegen zonstraling met een goede SPF je zult altijd blootstaan aan wat schadelijke zonnestralen, die bijvoorbeeld ouderdomsvlekken opleveren. Vitamine C werkt doeltreffend op het verminderen van pigmentvlekken. 

WAT IS DE BESTE VITAMINE C HUIDVERZORGING?

Geschikt voor elk huidtype, zijn SkinCeuticals vitamine C-antioxidanten geformuleerd voor een verbeterde werkzaamheid, absorptie en stabiliteit. Vitamine C in de vorm van L-ascorbinezuur wordt synthetisch verkregen of van nature gewonnen uit fruit en groenten. Ascorbinezuur mag dan lsquo;zuurrsquo; in de naam hebben en een bepaalde zuurtegraad hebben, het is beslist niet gevaarlijk of agressief voor je huid. Zeker niet wanneer je met betrouwbare vitamine C-formules zoals die van SkinCeuticals in de weer gaat. SkinCeuticals C E Ferulic is een serum met maar liefst 15% L-ascorbinezuur, maar ook 1% vitamine E en 0.5% ferulinezuur. Het beschermt tegen vrije radicalen en daardoor rimpels en zonschade. Een sterke anti-aging formule. Hiernaast biedt SkinCeuticals ook het snel-absorberende serum Phloretin CF. Een werkzame antioxidanten-mix met 10% vitamine C, ferulinezuur en Phloretin. Van dit serum is wetenschappelijk aangetoond dat het diep in de huid penetreert. Het is belangrijk om een vitamine C-serum te kiezen dat past bij jouw huidtype. Dit is het beste vitamine C serum voor jouw huidwensen:
- Vitamine C voor een normale, droge huid: C E Ferulic Serum
- Vitamine C voor een vette huid en pigmentvlekken: Phloretin CF
- Vitamine C voor een gevoelige huid: Serum 10
- Anti-aging vitamine C voor de ogen: AOX+ Eye Gel

HOE VITAMINE C GEBRUIKEN?

Het liefst gebruik je vitamine C in de ochtend. Zorg er overdag wel voor dat de huid goed beschermd is tegen UV-stralen, met breedspectrum zonbescherming van hoge kwaliteit. Het stappenplan: je brengt een vitamine C-serum aan ná het reinigen van de huid en vóór je dagelijkse moisturizer ofwel crème. Let op: een gevoelige huid moet soms nog wat wennen aan vitamine C. Hiervoor is SkinCeuticals Serum 10 (met 10% pure vitamine C) bij uitstek geschikt. Voor de ogen, waar de huid doorgaans als eerste veroudert omdat deze flinterdun is, komt AOX+ Eye Gel met vitamine C mooi van pas. Het bestrijdt tekenen van vermoeidheid en verbetert de aanblik van wallen en donkere kringen.

HET VERHAAL ACHTER SKINCEUTICALS

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring