Hoofdinhoud

In een notendop is het gebruik van SPF essentieel om onze huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, het risico op huidkanker te verminderen en een gezonde, jeugdige uitstraling te behouden. Wie de huid naarmate we ouder zo mooi en gezond-ogend mogelijk wil houden, doet er goed aan zonbescherming met minstens SPF 30, eventueel SPF 50, aan de dagelijkse routine toe te voegen. Zeker het gezicht, want die wordt dagelijks blootgesteld aan zonlicht. De juiste UV-index, zoals SPF 30, is belangrijk om te beschermen tegen UVA en UVB.


Waarom is het belangrijk om SPF te gebruiken?

Het gebruik van SPF (Sun Protection Factor) is zeer belangrijk om onze huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Enkele redenen waarom het cruciaal is om dagelijks SPF te smeren:

 • Bescherming tegen schadelijke UV-stralen
  De zon zendt ultraviolette (UV) stralen uit, waaronder UVA- en UVB-stralen. Deze stralen kunnen diep in de huid doordringen en verschillende schadelijke effecten veroorzaken, zoals een verbrande huid, vroegtijdige huidveroudering, rimpels, donkere vlekken (ofwel pigmentvlekken) en een verhoogd risico op huidkanker. Zonnebrandcrème met een goede SPF, zoals SPF 30 of SPF 50, vormt een barrière op de huid en helpt deze stralen te blokkeren of te absorberen, waardoor schade aan de huid wordt voorkomen.
 • Vermindering van het risico op huidkanker
  Blootstelling aan de zon zonder bescherming is een van de voornaamste oorzaken van huidkanker. Door regelmatig SPF te gebruiken, vooral op blootgestelde gebieden zoals het gezicht, de hals, de armen en de benen, wordt het ontwikkelen van huidkanker verkleind. SPF helpt de schadelijke UV-stralen te blokkeren en voorkomt daarmee schade aan de huidcellen die tot kanker kunnen leiden.
 • Behoud van een gezonde huid en jeugdige uitstraling
  De zon kan schadelijke effecten hebben op de elasticiteit en structuur van de huid, waardoor deze vroegtijdig veroudert. Door SPF te gebruiken, bescherm je je huid tegen de schadelijke UV-stralen en help je de vorming van rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken te verminderen. SPF helpt de huid gezond en jeugdig te houden, waardoor je langer een stralende, frisse uitstraling behoudt.
 • Preventie van zonnebrand
  Een verbrande huid is niet alleen pijnlijk, maar kan ook leiden tot blaarvorming, afschilfering van de huid en langdurig ongemak. SPF beschermt de huid tegen zonnebrand door de schadelijke UV-stralen te blokkeren of te absorberen. Door SPF te gebruiken, kun je onbezorgd genieten van buitenactiviteiten zonder het risico op zonnebrand.

Waarom dagelijks en in elke weeromstandigheid SPF dragen?

Het hele jaar door bescherming is van groot belang. Hoewel de intensiteit van de zon kan variëren afhankelijk van het seizoen en de locatie, zijn schadelijke UV-stralen altijd aanwezig – zelfs op bewolkte dagen. Het is daarom belangrijk om SPF het hele jaar door te smeren, ongeacht het weer. Zelfs in de winter, op koude dagen of tijdens activiteiten binnenshuis kunnen de schadelijke stralen van de zon nog steeds de huid bereiken.

Waarom een SPF los smeren van dagcrème met factor?

Hoewel het gebruik van een dagcrème met SPF beter is dan helemaal geen zonbescherming, zijn er enkele redenen waarom het aanbevolen wordt om aparte SPF-producten te gebruiken. Ten eerste, voor voldoende bescherming heb je echt een aparte zonnebrandcrème nodig om de volledige beschermingsfactor te verkrijgen. Hiernaast beschermt SPF hoofdzakelijk tegen UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor verbranding. UVA-stralen dringen echter dieper door in de huid en dragen bij aan huidveroudering en het risico op huidkanker. Losse SPF-producten, op zichzelf staande zonnebrandcrèmes, bieden vaak bredere bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Terwijl niet alle dagcrèmes met SPF dezelfde mate van bescherming tegen UVA-stralen bieden.

Wat is het verschil tussen minerale zonnebrand en chemische zonnebrand?

Er is zeker een verschil tussen een chemisch of een mineraal filter als we van zonnebrandcrème spreken. Het belangrijkste verschil is de manier waarop ze UV-straling tegenhouden. Minerale zonnebrandmiddelen werken als een fysieke barrière, terwijl chemische zonnebrandmiddelen de UV-straling absorberen en omzetten. Beide typen zonnebrandmiddelen zijn effectief, maar persoonlijke voorkeur, huidtype en specifieke behoeften kunnen bepalend zijn in de keuze voor de een of de ander. Het is altijd raadzaam om een zonnebrandmiddel te kiezen met een breed spectrum dat bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-stralen en die regelmatig opnieuw aan te brengen.

Waarom is een combinatie van SPF en antioxidant zo goed voor de huid?

Een combinatie van SPF en antioxidanten is zeer gunstig voor de huid vanwege de synergetische voordelen die ze bieden. Met andere woorden, Ze vullen elkaar aan en versterken elkaars voordelen, waardoor je een betere algehele bescherming en verzorging voor je huid krijgt. Om die reden wordt bijvoorbeeld vaak aanbevolen om ’s ochtends een vitamine C-serum voor je SPF te gebruiken. Antioxidanten, zoals vitamine C en vitamine E, kunnen de schadelijke effecten van UV-straling verminderen door vrije radicalen te neutraliseren die door de zon worden opgewekt. Ze helpen schade aan de huidcellen te minimaliseren en dragen zo bij aan het behoud van een gezonde huid

Welke zonnebrandcrème is het beste voor mijn huid?

SkinCeuticals biedt een scala aan zonnebrandcrèmes die geschikt zijn voor verschillende huidtypes.

 • Voor een normale tot droge huid
  SkinCeuticals Ultra Facial UV Defense SPF 50 is een hydraterende zonnebrandcrème geschikt voor normale tot droge huidtypen. De formule biedt breed spectrum bescherming en helpt de huid gehydrateerd te houden.
 • Voor een vette of acne-gevoelige huid
  SkinCeuticals Oil Shield UV Defense SPF 50 is een zonnebrandcrème speciaal ontworpen voor een vette huid of mensen die gevoelig zijn voor acne. Deze SPF heeft een matte finish en het helpt een overtollige talgproductie te reguleren.
 • Voor een huid met pigmentvlekken
  SkinCeuticals Brightening UV Defense SPF 30 is ideaal voor mensen die last hebben van hyperpigmentatie. Naast voldoende SPF-bescherming draagt deze zonnebrand tegelijkertijd bij aan een heldere en egale teint. Het is ook mogelijk om een factor hoger te gaan met Advanced Brightening UV Defense SPF 50.
 • Voor rondom de ogen
  SkinCeuticals Mineral Eye UV Defense SPF 30 is zonnebrandcrème die speciaal is geformuleerd voor gebruik rondom de gevoelige huid van de ogen. Het biedt een fysiek (mineraal) filter en bevat ook een tintje.
 • Bij voorkeur voor een mineraal filter
  De hierboven omschreven zonnebrandcrèmes van SkinCeuticals bevatten allemaal een effectief chemisch filter. Mineral Radiance UV Defense SPF 50 is 100% minerale zonbeschermingsfluïde bedoeld om tekenen van huidveroudering en schade door UV-straling te voorkomen.

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring