Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Retinoïden tegen acne en huidveroudering

  Retinoïden zijn huidverzorgingsingrediënten tegen acne en huidveroudering, zoals rimpels en zonschade. Lees hier alles over een behandeling met retinoïden.

  18_0926_Retinol05


  Receptbehandeling om acne, zichtbare tekenen van veroudering en zonschade te behandelen. Retinoïden behoren tot de meest onderzochte en aanbevolen huidverzorgingsingrediënten voor acne en anti-aging – en ze kunnen resultaten behaald met klinische procedures behouden en versterken.

  Retinoïden uitgelegd

  Retinoïden zijn een familie van huidverzorgingsingrediënten waarvan klinisch is bewezen dat ze celvernieuwing bevorderen, de natuurlijke productie van collageen en elastine door de huid stimuleren en het uiterlijk van donkere vlekken en verkleuring verminderen. Retinoïden zijn effectief voor het minimaliseren van acne en het verbeteren van zichtbare tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes, rimpels en beschadiging door de zon.

  Retinoïden kunnen worden aanbevolen in combinatie met professionele behandelingen zoals chemische peelings, Intense Pulsed Light (IPL), lasers, medische gezichtsbehandelingen, Hydrafacial®-behandelingen en microdermabrasie. Ze kunnen ook helpen bij het aanvullen van de anti-verouderingsresultaten van neurotoxines en huidvullers door het uiterlijk van de huidtint en oppervlaktestructuur te verbeteren.

  Wat zijn retinoïden?

  Alle retinoïden zijn derivaten van vitamine A en deze ingrediënten zijn er in verschillende vormen. Een van de meest gebruikte retinoïden op recept is tretinoïne (all-trans-retinoïnezuur), dat direct door de huid kan worden herkend. Meer recente generaties retinoïden omvatten adapaleen en tazaroteen die een andere chemische structuur hebben dan retinoïnezuur, maar zijn activiteit in de huid kunnen nabootsen. Vrij verkrijgbare retinoïden omvatten retinol, evenals derivaten zoals retinaldehyde en retinylesters. Huidverzorgingsprofessionals raden vaak aan om retinoïden thuis te gebruiken om zichtbare tekenen van veroudering en acne aan te pakken, en de resultaten van klinische procedures aan te vullen.

  Voor wie zijn retinoïden?

  Retinoïden kunnen nuttig zijn voor iedereen die zich zorgen maakt over zichtbare tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels, verkleuring en beschadiging door de zon, evenals voor mensen die last hebben van acne.

  Voor degenen die zichtbare tekenen van veroudering ervaren, kunnen retinoïden de resultaten van een verscheidenheid aan professionele behandelingen helpen versterken. De huidverzachtende en anti-verouderende effecten van retinoïden kunnen een aanvulling zijn op exfoliërende behandelingen zoals chemische peelings en microdermabrasie en procedures voor laserbehandelingen. Bovendien kunnen mensen met een acne-gevoelige huid profiteren van het gebruik van retinoïden in combinatie met salicylzuur chemische peelings en medische gezichtsbehandelingen die zijn aangepast om oneffenheden aan te pakken.

  Hoe werken retinoïden?

  Retinoïden hebben verschillende effecten op de huid. Van lokale retinoïden is bewezen dat ze de collageenproductie in de huid verhogen om het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels geassocieerd met zonneschade te helpen gladmaken, en de toename in huidcelomzet kan het uiterlijk van verkleuring verbeteren. De toename van de natuurlijke peeling van de huid als gevolg van het voortdurende gebruik van retinoïden kan ook helpen voorkomen dat poriën verstopt raken met dode huidcellen, wat een rol speelt bij het minimaliseren van de vorming van acne.

  Het belangrijkste verschil tussen op recept gebaseerde retinoïden en vrij verkrijgbare derivaten is potentie, die gerelateerd is aan de hoeveelheid "conversie" die nodig is in de huid om de voordelen van deze ingrediënten te plukken. Het op recept gebaseerde retinoïde tretinoïne levert retinoïnezuur rechtstreeks op de huid. Zuivere retinol wordt na het aanbrengen biologisch omgezet in retinoïnezuur door de huid. Derivaten van retinol, zoals retinylesters, moeten na het aanbrengen eerst door de huid worden omgezet in retinol en vervolgens in retinoïnezuur - wat kan leiden tot een
  verminderde potentie. De SkinCeuticals-retinolcrème bevat 0,3% pure retinol en is uitgerust met de nieuwste stabilisatietechnologie om een gelijkmatige en gelijkmatige afgifte aan de huid te garanderen. Raadpleeg jouw huidverzorgingsdeskundige voor meer informatie over retinoïden en pure retinol.

  Hoe vaak moet ik retinoïden gebruiken?

  Wanneer je retinoïden voor het eerst gebruikt, is het belangrijk om ze langzaam in jouw huidverzorgingsroutine op te nemen. Beperk het eerste gebruik tot een of twee keer per week, waarbij de frequentie geleidelijk toeneemt tot elke andere nacht en vervolgens elke nacht zoals getolereerd. Raadpleeg jouw huidverzorgingsdeskundige voor meer informatie over retinoïden.

  Wat zal ik ervaren bij het gebruik van retinoïden?

  Het wordt aanbevolen om een routine op te nemen voor na de behandeling. Raadpleeg jouw huidverzorgingsprofessional voor persoonlijk advies.

  Waar kan ik retinoïden krijgen?


  Hoewel retinol en het retinoïde adapaleen zonder recept verkrijgbaar zijn, worden voorgeschreven retinoïden over het algemeen voorgeschreven door een arts of huidspecialist. Het verkrijgen van een recept kan net zo eenvoudig zijn als het plannen van een afspraak met een van deze gespecialiseerde providers, die ook de ideale in office behandelingen en procedures kunnen aanbevelen die kunnen samenwerken met retinoïden om u te helpen uw doelstellingen voor huidverbetering te bereiken.

  Moet ik huidverzorging voor thuis integreren voor na de behandeling?

  Het wordt aanbevolen om een routine op te nemen voor na de behandeling. Raadpleeg jouw huidverzorgingsprofessional voor persoonlijk advies.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer