Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Laserbehandelingen

Laserbehandelingen veroorzaken een gecontroleerde verwonding van de huid om de door licht beschadigde huid en acnelittekens te helpen verbeteren.

HUID RESURFACING BEHANDELING OM DE ZICHTBAARHEID VAN FOTOSCHADE EN ACNE-LITTEKENS TE VERMINDEREN


Laserbehandelingen worden uitgevoerd door een huidverzorgingsdeskundige en gebruiken licht en warmte om een ​​gecontroleerde wondgenezing in de huid te activeren. Deze behandelingen stimuleren cellulaire vernieuwing en collageenproductie om het uiterlijk van fijne lijntjes, rimpels, depressieve littekens of huidtint en textuur te helpen verbeteren.

WAT IS EEN LASERBEHANDELING?


Lasersurfacing-behandelingen worden gecategoriseerd als ablatief en niet-ablatief. Ablatieve lasers, zoals koolstofdioxide (CO2) en erbium (ER: YAG), werken door het huidoppervlak te verdampen om weefselherstel te activeren en de collageenproductie te stimuleren.  

Niet-ablatieve lasers genereren warmte onder de huid om gecontroleerd letsel in de lederhuid te veroorzaken zonder het huidoppervlak te beschadigen. Niet-ablatieve lasers zijn minder invasief dan hun ablatieve tegenhangers. Downtime is aanzienlijk lager en de kans op bijwerkingen is sterk verminderd.

WIE IS EEN GOEDE KANDIDAAT VOOR LASERBEHANDELING?


Niet-ablatieve laserbehandelingen zijn ideaal voor personen met Fitzaptrick huidtypen I-III, lichte tot olijfachtige teint, die fijne lijntjes en rimpels willen verminderen, acnelittekens verzachten en de huidtint willen verbeteren.  

Kandidaten met Fitzpatrick huidtype IV en hoger, medium tot diepere huidtinten, moeten voorzichtig zijn bij het overwegen van laserresurfacing. Hoewel niet-ablatieve lasers niet zo invasief zijn als ablatieve lasers, bestaan ​​de risico's van post-inflammatoire hyperpigmentatie en littekens nog steeds. Als je deze procedure overweegt, is het essentieel dat je op zoek bent naar een ervaren huidverzorgingsprofessional met uitgebreide kennis en een bewezen staat van dienst in het behandelen van patiënten met diepere huidtinten. Bovendien is het vooral belangrijk dat alle instructies voor en na de procedure nauwgezet worden opgevolgd, met name het gebruik van een breed spectrum zonbescherming.  

Ablatieve laserbehandelingen zijn ideaal voor patiënten met meer significante gezichtsveroudering, diepe littekens en / of significante en ernstige pigmentatie. Deze intense procedure kan aanzienlijke schade aan de huid veroorzaken. Daarom moeten alleen patiënten die aandoeningen ervaren die dergelijke agressieve maatregelen vereisen, deze behandeling overwegen. Herstel van een ablatieve laserbehandeling kan enkele weken duren en kan ongemakkelijk zijn. Iedereen die de behandeling overweegt, moet voorbereidingen treffen om de herstelperiode te beheren en alle blootstelling aan de zon volledig te vermijden.

Hoewel deze procedure intensief is, zijn de resultaten aanzienlijk. Een ablatieve laser resulteert in een nieuwe huid met resultaten die tot vijf jaar duren. De resultaten kunnen ook worden uitgebreid met lopende onderhoudsbehandelingen zoals chemische peelings en microdermabrasie. Het is belangrijk om altijd met jouw arts te overleggen welke huidbehandeling het beste voor jou werkt.  

Ongeacht jouw huidtype is het ook belangrijk dat je met jouw huidverzorgingsmedicijn eventuele medicijnen bespreekt die u gebruikt, omdat sommige medicijnen, zoals Accutane, jouw huid gevoeliger kunnen maken voor UV-licht.

HOE WERKEN LASERS?


Niet-ablatieve lasers werken door een precieze golflengte van licht te leveren om een ​​gecontroleerde verwonding van de huid te produceren, die cellulaire vernieuwing bevordert. De energie die wordt uitgestraald door de laser verwarmt de onderste lagen van de huid op een gerichte, gecontroleerde manier. Deze door warmte veroorzaakte schade veroorzaakt een reactie van de huidherstel en stimuleert de productie van collageen, een structureel eiwit dat verantwoordelijk is voor elasticiteit, integriteit en stevigheid van de huid. Dit alles gebeurt zonder het huidoppervlak te beschadigen.  

Er zijn verschillende manieren om het licht van een niet-ablatieve laser te leveren. Eén methode is niet gefractioneerd, wat betekent dat de laser op een volledig deel van de huid inwerkt. De tweede benadering is gefractioneerd, een veel gebruikelijkere methode waarbij de laser slechts een deel van de huid per keer target. Deze laatste benadering straalt warmte uit met behulp van duizenden microscopische kolommen, bekend als microthermische behandelingszones. Deze aanpak bevordert een versnelde genezing van de huid, vermindert de hersteltijd en helpt potentiële risico's te verminderen, waardoor het ideaal is voor patiënten die minimale uitvaltijd zoeken.

Tijdens ablatieve laserresurfacing wordt een intense straal lichtenergie (laser) op de huid gericht. De laserstraal beschadigt de buitenste huidlaag (opperhuid). Tegelijkertijd verwarmt de laser de onderliggende huid (dermis), waardoor collageenvezels krimpen. Terwijl de wond geneest, vormt zich een nieuwe huid die gladder en strakker is. Net als niet-ablatieve lasers kunnen ook ablatieve laserbehandelingen worden gefractioneerd of niet-gefractioneerd.  

Raadpleeg uw huidverzorgingsdeskundige om te bepalen of laserbehandelingen geschikt zijn voor u.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer