Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Laserbehandeling om de zichtbaarheid van acne-littekens en zonschade te verminderen

  Een laserbehandeling activeert de wondgenezing in de huid waardoor acne-littekens en zonschade kunnen verbeteren. Lees hier alles over laserbehandelingen.

  LASERS AND FILLERS POST 2 (1)INTL.jpg .jpg

  Wat is een laserbehandeling?

  Laserbehandelingen worden gecategoriseerd als ablatief en non-ablatief. Ablatieve lasers, zoals koolstofdioxide (CO2) en erbium (ER: YAG), werken door het huidoppervlak te verdampen om weefselherstel te activeren en de collageenproductie te stimuleren. Non-ablatieve lasers genereren warmte onder de huid om gecontroleerd letsel in de lederhuid te veroorzaken zonder het huidoppervlak te beschadigen. Non-ablatieve lasers zijn minder invasief dan hun ablatieve tegenhangers. Downtime is aanzienlijk lager en de kans op bijwerkingen is sterk verminderd. 

  Welke laserbehandeling is het beste voor jouw huid?

  De beste laserbehandeling is afhankelijk van jouw huidtype en huidaandoening. Laat je goed adviseren door een huidverzorgingsdeskundige, zodat je voor de juiste behandeling kiest.

  Non-ablatieve laserbehandelingen voor lichte tot olijfachtige teint
  Non-ablatieve laserbehandelingen zijn ideaal voor personen met Fitzpatrick huidtypen I-III, lichte tot olijfachtige teint, die fijne lijntjes en rimpels willen verminderen, acne-littekens verzachten en de huidtint willen verbeteren.

  Non-ablatieve laserbehandelingen voor diepere huidtinten
  Kandidaten met Fitzpatrick huidtype IV en hoger, medium tot diepere huidtinten, moeten voorzichtig zijn bij het overwegen van laserbehandeling. Hoewel non-ablatieve lasers niet zo invasief zijn als ablatieve lasers, bestaan de risico's van post-inflammatoire hyperpigmentatie en littekens nog steeds. Als je deze procedure overweegt, is het essentieel dat je op zoek bent naar een ervaren huidverzorgingsprofessional met uitgebreide kennis en een bewezen staat van dienst in het behandelen van patiënten met diepere huidtinten. Bovendien is het vooral belangrijk dat alle instructies voor en na de procedure nauwgezet worden opgevolgd, met name het gebruik van een breed spectrum zonbescherming.

  Ablatieve laserbehandelingen voor extreme huidaandoeningen
  Ablatieve laserbehandelingen zijn ideaal voor patiënten met meer significante gezichtsveroudering, diepe littekens en / of significante en ernstige pigmentatie. Deze intense procedure kan aanzienlijke schade aan de huid veroorzaken. Daarom moeten alleen patiënten die aandoeningen ervaren die dergelijke agressieve maatregelen vereisen, deze behandeling overwegen.

  Herstel van een ablatieve laserbehandeling kan enkele weken duren en kan ongemakkelijk zijn. Iedereen die de behandeling overweegt, moet voorbereidingen treffen om de herstelperiode te beheren en alle blootstelling aan de zon volledig te vermijden.

  Hoewel deze procedure intensief is, zijn de resultaten aanzienlijk. Een ablatieve laser resulteert in een nieuwe huid met resultaten die tot vijf jaar duren. De resultaten kunnen ook worden uitgebreid met lopende onderhoudsbehandelingen zoals chemische peelings en microdermabrasie. Het is belangrijk om altijd met jouw arts te overleggen welke huidbehandeling het beste voor jou werkt.

  Ongeacht jouw huidtype is het ook belangrijk dat je met jouw huidverzorgingsmedicijn eventuele medicijnen bespreekt die je gebruikt, omdat sommige medicijnen, zoals Accutane, jouw huid gevoeliger kunnen maken voor UV-licht.

  Hoe werken lasers tijdens een behandeling?

  Non-ablatieve lasers werken door een precieze golflengte van licht te leveren om een gecontroleerde verwonding van de huid te produceren, die cellulaire vernieuwing bevordert. De energie die wordt uitgestraald door de laser verwarmt de onderste lagen van de huid op een gerichte, gecontroleerde manier. Deze door warmte veroorzaakte schade veroorzaakt een reactie van de huidherstel en stimuleert de productie van collageen, een structureel eiwit dat verantwoordelijk is voor elasticiteit, integriteit en stevigheid van de huid. Dit alles gebeurt zonder het huidoppervlak te beschadigen.

  Er zijn verschillende manieren om het licht van een non-ablatieve laser te leveren. Eén methode is niet gefractioneerd, wat betekent dat de laser op een volledig deel van de huid inwerkt. De tweede benadering is gefractioneerd, een veel gebruikelijkere methode waarbij de laser slechts een deel van de huid per keer target. Deze laatste benadering straalt warmte uit met behulp van duizenden microscopische kolommen, bekend als microthermische behandelingszones. Deze aanpak bevordert een versnelde genezing van de huid, vermindert de hersteltijd en helpt potentiële risico's te verminderen, waardoor het ideaal is voor patiënten die minimale uitvaltijd zoeken.

  Tijdens ablatieve laserresurfacing wordt een intense straal lichtenergie (laser) op de huid gericht. De laserstraal beschadigt de buitenste huidlaag (opperhuid). Tegelijkertijd verwarmt de laser de onderliggende huid (dermis), waardoor collageenvezels krimpen. Terwijl de wond geneest, vormt zich een nieuwe huid die gladder en strakker is. Net als non-ablatieve lasers kunnen ook ablatieve laserbehandelingen worden gefractioneerd of niet-gefractioneerd.

  Raadpleeg uw huidverzorgingsdeskundige om te bepalen of laserbehandelingen geschikt zijn voor u.

  Wat kan ik ervaren tijdens een laserbehandeling?

  Afhankelijk van de behandeling zal jouw huidverzorgingsdeskundige het te behandelen gebied voorbereiden door uw huid te reinigen. Je krijgt ook een beschermende bril om je ogen te bedekken. Indien nodig geacht, kunt u een verdovende crème krijgen die u één tot twee uur vóór de behandeling aanbrengt.

  Tijdens een non-ablatieve laserbehandeling zal jouw huidverzorgingsdeskundige de laser zachtjes over uw huid laten passeren. Het gevoel wordt vaak beschreven als een rubberen band die op de huid klikt. Deze procedure kan 20 minuten tot 2 uur duren, afhankelijk van het te behandelen gebied. Eenmaal klaar, zal jouw huid warm aanvoelen, vergelijkbaar met een milde zonnebrand, gedurende maximaal 24 uur, afhankelijk van de behandeling. Roodheid verdwijnt vaak binnen een paar dagen, maar kan langer duren, afhankelijk van het type laser dat wordt gebruikt en het gebied dat wordt behandeld.

  Voor ablatieve laserbehandelingen zal de technicus de arts waarschijnlijk verdoven met lokale anesthesie. De behandeling duurt meestal tussen 30 minuten en 2 uur, afhankelijk van de gebruikte techniek en de grootte van het behandelde gebied. Afhankelijk van de sterkte van de laserbehandeling kunnen pijnmedicatie worden gegeven voor herstel. Na voltooiing van de procedure kan je algemeen ongemak, roodheid en zwelling verwachten die 2-4 weken kan duren om volledig te genezen.

  Over het algemeen hangt de snelheid van herstel af van het type behandeling en hoe de huid reageert. Bespreek na de behandeling zorg met jou huidverzorgingsspecialist voorafgaand aan de behandeling, zodat je voorbereid kunt zijn.

  Wanneer is de beste tijd om een laserbehandeling te krijgen?

  Voor alle laserbehandelingen zal uw huid een verhoogde gevoeligheid voor UV-licht ervaren. Als gevolg hiervan is het het beste om deze behandelingen te ondergaan tijdens periodes van verminderde blootstelling aan de zon, zoals late herfst of winter. Als u in een warmer klimaat leeft of ervoor kiest om de procedure tijdens warmere maanden te hebben, is het noodzakelijk dat je blootstelling aan de zon zoveel mogelijk vermijdt.

  Ongeacht wanneer je besluit deze behandeling te ondergaan, is het echter belangrijk om dagelijks en zorgvuldig een breedspectrum zonbescherming aan te brengen. Dit helpt niet alleen om de resultaten van uw behandeling te beschermen, maar het kan ook toekomstige tekenen van huidveroudering helpen voorkomen. Voor de meest uitgebreide bescherming kan uw huidverzorgingsspecialist aanbevelen om thuisverzorgingsproducten zoals SkinCeuticals C E Ferulic te gebruiken. Dit krachtige vitamine C-serum is getest voor gebruik onmiddellijk na ablatieve en non-ablatieve laserbehandelingen en biedt geavanceerde bescherming van het milieu terwijl het de zichtbare tekenen van veroudering helpt verbeteren.

  Waar moet ik een laserbehandeling ondergaan?

  Zoals bij bijna elke procedure, zijn er risico's verbonden aan laserbehandelingen. Deze omvatten infecties, veranderingen in huidskleur, roodheid, zwelling of blaren. Om onnodige bijwerkingen te voorkomen en de resultaten te maximaliseren, kies voor een erkende skincare-professional met gedocumenteerde training en uitgebreide ervaring in laserbehandelingen. Jouw huidverzorgingsspecialist zal samen met jou het meest effectieve behandelplan bepalen op basis van jouw huidtype, behoeften en gewenste resultaten.

  Power Couples: optimaliseer jouw behandeling en bescherm jouw investering

  Optimaliseer de laserbehandeling en help de voordelen te behouden met CE Ferulic. Bij gebruik direct na de laser helpt C E Ferulic de downtime te verminderen door het uiterlijk van zichtbare roodheid en ongemak te verminderen.

  Bij nabehandeling, wanneer gebruikt als dagelijks onderhoud, vult C E Ferulic laserresultaten aan door verbeterde stevigheid, uitstraling en een meer jeugdige teint te bieden.

  C E Ferulic is een gepatenteerd vitamine C-serum overdag dat geavanceerde milieubescherming biedt en het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels, verlies van stevigheid verbetert en de teint van de huid verheldert.

  Moet ik huidverzorging voor thuis integreren voor na de behandeling?

  Het wordt aanbevolen om een routine op te nemen voor na de behandeling. Raadpleeg jouw huidverzorgingsprofessional voor persoonlijk advies.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer