Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Fotodynamische therapie: lichttherapiebehandeling om acne, zichtbare tekenen van zonschade en rosacea te verbeteren

  Fotodynamische therapie (PDT) is een lichttherapiebehandeling tegen huidproblemen, zoals acne, zonschade en rosacea. Lees alles over een PDT-behandeling.

  fototherapie


  Fotodynamische therapie wordt gewoonlijk gebruikt om pre-kanker actinische keratose te behandelen, maar fotodynamische therapie kan ook worden gebruikt om matige tot ernstige acne, zichtbare tekenen van zonschade te behandelen en roodheid door rosacea te verminderen. Afhankelijk van het huidprobleem dat je probeert te behandelen, zal de behandeling zelf variëren, evenals de hersteltijd. Raadpleeg altijd een medische skincare-professional om te weten te komen of fotodynamische therapie geschikt is voor jouw unieke huidprobleem.

  Wat is fotodynamische therapie (PDT)?

  Fotodynamische therapie, ook bekend als PDT, is een niet-invasieve behandeling die een fotosensibiliserend middel combineert met een bepaalde golflengte van licht (rood, blauw, enz.) Om gecontroleerde schade aan de huid te veroorzaken en natuurlijke regeneratie te stimuleren. Fotodynamische therapie wordt vaak gebruikt om ernstige acne, zichtbare tekenen van zonschade, rosacea te behandelen en is nu een veel voorkomende eerste keuze bij de behandeling van oppervlakkige pre-kankerachtige huidlaesies, bekend als actinische keratose.

  Voor wie is deze lichttherapiebehandeling bedoeld?

  Fotodynamische therapie kan diepere resultaten opleveren dan sommige andere vormen van huidverjonging zoals IPL. Als je oplossingen zoekt voor huidproblemen zoals ernstige acne of zonschade, zal de PDT-behandeling helpen bij het doden van acne-veroorzakende bacteriën en kan het voorkomen van fijne lijntjes en rimpels verminderen. Als je ernstige acne wilt behandelen zonder het gebruik van voorgeschreven medicijnen of andere methoden al hebt geprobeerd, kan PDT jouw oplossing zijn. Hoewel fotodynamische therapie kan helpen bij acne, zal het jouw huid waarschijnlijk niet ontdoen van acnelittekens. Raadpleeg altijd jouw huidverzorgingsdeskundige voor meer informatie over de beste manier om jouw specifieke huidproblemen te behandelen en om te weten te komen of fotodynamische therapie geschikt voor jou is.

  Hoe werkt fotodynamische lichttherapie?

  Tijdens een PDT-behandeling wordt je voorbehandeld met een fotosensibiliserend middel dat de lichtbehandeling toestaat op cellen en gecontroleerde huidbeschadiging veroorzaakt. Dit letsel veroorzaakt dat de huidcellen regenereren en helpt de collageenproductie te simuleren. Fotodynamische therapie helpt de huid gezonder en steviger te laten lijken en kan roodheid door rosacea verminderen.

  Voor acne ontvang je een behandeling met alleen licht, geen fotosensibiliserend middel. Het licht helpt de activiteit van de talgklieren (bekend voor het produceren van olie) te verminderen, om het risico op acne te verminderen. Het licht helpt ook om de acne-veroorzakende bacteriën die op de huid leven te doden.

  Wat zal ik ervaren tijdens fotodynamische therapie?

  Een PDT-behandeling varieert van patiënt tot patiënt, afhankelijk van jouw specifieke huidproblemen en behoeften.

  Ervaring tijdens fotodynamische therapie voor acne en zonschade
  Als je een behandeling krijgt voor acne of zichtbare zonschade, zal jouw behandeling eenvoudiger en korter zijn dan aandoeningen zoals actinische keratose. Normaal gesproken wordt je ongeveer 15 minuten voor een PDT-lichtpaneel geplaatst. Afhankelijk van de resultaten die jij wenst, zal je de behandeling waarschijnlijk meerdere keren moeten herhalen. De behandeling doet meestal geen pijn en er is weinig tot geen downtime. De huid zal echter ongeveer twee dagen na de behandeling extreem gevoelig zijn voor zonlicht. Zorg ervoor dat je direct na de behandeling zonbescherming aanbrengt en volg de instructies van jouw arts op over wat je na de behandeling moet doen. Bespreek met jouw huidverzorgingsdeskundige voordat je de behandeling krijgt voor meer informatie over wat je kunt verwachten voor jouw individuele behandelplan.

  Ervaring tijdens fotodynamische therapie voor actinische keratose
  Als je wordt behandeld voor actinische keratose, kan je ervaring tijdens en na de behandeling aanzienlijk verschillen van wat hierboven is vermeld. Als je PDT wilt ontvangen om te helpen met actinische keratose, neem dan contact op met jouw huidverzorgingsdeskundige voor meer informatie over wat je kunt verwachten.

  Wanneer moet ik fotodynamische therapie krijgen?

  Vanwege de aard van de behandeling zal jouw huid na de behandeling extreem gevoelig zijn. Zorg ervoor dat je een geschikte tijd afstemt met jouw huidverzorgingsdeskundige om jouw behandelingen te plannen, zodat je ten minste 48 uur na uw behandeling uit de zon kunt blijven.

  Waar moet ik fotodynamische therapie krijgen?

  Fotodynamische therapie mag alleen worden toegediend door een gecertificeerde arts, huidtherapeut of een medisch schoonheidsspecialist die onder professionele supervisie werkt.

  Moet ik huidverzorging voor thuis integreren voor na de behandeling?

  Het wordt aanbevolen om een routine op te nemen voor na de behandeling. Raadpleeg jouw huidverzorgingsprofessional voor persoonlijk advies.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer