Hoofdinhoud

NEUROTOXINE

INJECTABLES OM RIMPELS GLAD TE STRIJKEN EN TE VERZACHTEN
Neurotoxine zoals Botox®, Dysport® en Xeomin® wordt in minimale hoeveelheden in de huid geïnjecteerd om de gezichtsspieren tijdelijk te ontspannen. De injectiestof wordt vooral gebruikt om rimpels en plooitjes in het gezicht te verminderen. Ook hals- en nekspasmen, overmatig zweten en zelfs een overactieve blaas zijn perfect te behandelen met neurotoxine.VEELGESTELDE VRAGENWAT IS NEUROTOXINE?


Dermale fillers zijn ideaal voor het corrigeren van statische rimpels die ontstaan door volumeverlies en verslapping van de huid. Door de plooi in de huid letterlijk op te vullen en glad te strijken, verdwijnen rimpels langzamerhand. Rimpels die ontstaan door spierbewegingen, ook wel dynamische rimpels genoemd, kunnen door fillers enkel niet verholpen worden. In dat geval is neurotoxine de enige werkbare oplossing.

Behandelingen met neurotoxine, zoals Botox®, zijn momenteel een van de meest uitgevoerde ingrepen in de medisch esthetische wereld. Ze pakken niet alleen dynamische rimpels aan, maar ook lijnen en plooien in de huid die ontstaan door spiersamentrekkingen. Tijdens een behandeling wordt neurotoxine in de gezichtsspier geïnjecteerd om overactieve spieren te ontspannen. Fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels worden het vaakst behandeld met neurotoxine.

In de jaren ’80 ontdekten Alastair en Jean Carruthers als allereerste dat neurotoxine gebruikt kan worden voor esthetische doeleinden. Als oogarts met jarenlange ervaring, gebruikte Jean botulinetoxine in kleine hoeveelheden bij de behandeling van patiënten met blefarospasme, oncontroleerbare contracties of samentrekkingen van de oogspieren. Tot haar grote verbazing constateerde Jean dat bij haar behandelde patiënten statische rimpels op lange termijn verdwenen.

Momenteel zijn er verschillende soorten neurotoxine beschikbaar, waarvan Botox®, Dysport® en Xeomin® de meest bekende. Alle drie bevatten ze hetzelfde actieve botuline-toxine. Raadpleeg je huidexpert voor gepersonaliseerd advies en voor meer informatie over een passend at home routine voor een optimaal resultaat
IS EEN BEHANDELING MET NEUROTOXINE GESCHIKT VOOR MIJN HUID?


Neurotoxine wordt sinds jaar en dag ingezet als anti-aging middel. Een paar jaar geleden lag de gemiddelde leeftijd van behandelde patiënten tussen de 45 en 50 jaar. De laatste jaren is de populariteit van deze behandelingen ook bij 20’ers sterk toegenomen.

Een dergelijke behandeling wordt altijd voorafgegaan door een gesprek met een huidexpert die je huid analyseert en je adviseert over welke neurotoxine injecties al dan niet geschikt zijn voor jouw huid. Neurotoxine injectables zijn niet voor iedereen geschikt. Ze worden sterk afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, of voor personen met bepaalde gezondheidsproblemen. Neem contact op met een esthetische arts die gespecialiseerd is in het toepassen van injecties van Botulinum neurotoxine.
WAT DOET NEUROTOXINE MET MIJN HUID?


Er bestaan twee soorten rimpels: dynamische en statische. Statische rimpels zijn de fijne tot middeldiepe lijntjes die altijd zichtbaar zijn. Deze soort rimpel ontstaat onder meer door schadelijke vrije radicalen en slechte gewoontes zoals slaaptekort of een verkeerde slaaphouding. Dynamische rimpels ontstaan daarentegen door willekeurig samentrekken van bepaalde gelaatsspieren, vlak onder de huid.

Neurotoxinen zijn complexe eiwitten die in bepaalde gebieden geïnjecteerd worden om overactieve spieren te ontspannen. Door de signalen die de zenuwen aansturen te blokkeren, worden de samentrekkingen stopgezet. De spier blokkeert, waardoor de rimpel kan ontspannen en verzachten. Neurotoxinen helpen op die manier huidveroudering een halt toe te roepen en rimpels te verminderen.
IS EEN BEHANDELING MET NEUROTOXINE PIJNLIJK?


Aan de hand van een fijne naald wordt neurotoxine rechtstreeks in de getargette zones geïnjecteerd. Hoewel deze ingreep een minimale impact heeft, verloopt ze niet geheel pijnloos. Zo wordt het gevoel vaak vergeleken met het epileren van het gezicht. Bijwerkingen die na de behandeling ontstaan, bestaan voornamelijk uit reacties op de injectieplaats, zoals rode bultjes of een kleine bloeduitstorting. Bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele uren.

We raden aan om na de ingreep voor minstens vier uur of langer niet plat te gaan liggen. Door te gaan liggen, vergroot je namelijk de kans dat de injecties zich verplaatsen. Hoe snel de neurotoxinen worden opgenomen, hangt af van de samenstelling, de hoeveelheid en het huidtype. Het resultaat is in de meeste gevallen binnen 7 dagen zichtbaar.
WANNEER IS DE BESTE TIJD OM EEN NEUROTOXINE BEHANDELING TE KRIJGEN?


De huid is na een behandeling met neurotoxine niet gevoeliger aan uv-stralen. Daardoor kan je de behandeling op elk moment van het jaar ondergaan. Wel wordt sterk afgeraden om op de dag van de behandeling te sporten of binnen de eerste 4 uur na de behandeling te gaan liggen en/of te slapen. Ook word aanbevolen bloedverdunners zoals alcohol en medicatie te vermijden voor én na de behandeling.

Raadpleeg je huidexpert voor verdere informatie over jouw gezondheidstoestand. Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft, hangt af van de intensiteit van de behandeling en hoe snel je lichaam de toxine opneemt. Het resultaat blijft gemiddeld tussen 3 tot 4 maanden zichtbaar.
WAAR KAN IK TERECHT VOOR EEN NEUROTOXINE BEHANDELING?


Hoewel behandelingen met neurotoxine niet-chirurgische ingrepen zijn, vragen ze echter de nodige opleiding en expertise. Om onverwachte bijwerkingen of complicaties te voorkomen, mogen ze enkel worden uitgevoerd in een medische praktijk door een erkende huidprofessional.

Dermatologen, plastische chirurgen of esthetische artsen hebben de expertise van de menselijke anatomie en weten exact waar de bloedvaten, zenuwen en spieren zicht bevinden.MOET IK EEN HUIDVERZORGING VOOR THUIS INTEGREREN VOOR NA DE BEHANDELING?


Na de behandeling wordt aanbevolen om je at home routine aan te passen. Raadpleeg je medische huidexpert voor persoonlijk advies.

PRODUCTS RELATED

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring