Hoofdinhoud

SKIN-C BLOG

Mizani Prime Day Deals

Wat is huidturgor en hoe herken je uitdroging van je huid?

Droog en gedehydrateerde huid zijn absoluut niet hetzelfde, het zijn twee verschillende huidcondities. Hoewel een droge huid voornamelijk te maken heeft met genetica, kan ieder van ons een uitgedroogde huid ontwikkelen. Zelfs mensen met een vette huid kunnen geregeld te maken krijgen met een gedehydrateerde huid, dehydratie. Dit kan worden veroorzaakt door van alles: van natuurlijke veroudering en schade door de zon tot airconditioning, weersveranderingen en zelfs hard water onder de douche. In dit artikel lees je wat dehydratatie (met onder meer verschijnselen zoals huidturgor, verminderde elasticiteit) nu precies inhoudt en wat je kunt doen aan uitdroging van het gezicht.
26 jul 2022
Mizani Prime Day Deals

Wat is de wetenschap achter collageen voor de huid?

Als we spreken van huidveroudering, hebben we het in feite over collageen. Of beter gezegd, een gebrek daaraan. Vrijwel elke karakteristiek gerelateerd aan een gezond ogende huid komt neer op het collageengehalte: hoe meer van dit eiwit hoe steviger, voller en frisser onze huid eruitziet. Collageen is zelfs het meest voorkomende eiwit dat in het lichaam wordt aangetroffen, en behelst zomaar 30 procent van alle eiwitten in pezen, botten en bloedvaten. Naast andere belangrijke weefsels en organen in ons lijf. Naarmate we ouder worden – en vooral als we roken, drinken en bij blootstelling aan UV – daalt onze collageenproductie. Ons collageenvoorraadje raakt langzaam op. Dit veroorzaakt rimpels, evenals verlies van volume ofwel volheid voor een jeugdige uitstraling. Wil je dit aanpakken dan dien je het verlies van collageen op de een of andere manier op te vangen. In dit artikel lees je hier alles over.
26 jul 2022
Mizani Prime Day Deals

De wetenschap achter vitamine C serum

Vitamine C is gewild in huidverzorging, omdat het werkt tegen rimpels, pigment, acne. Het maakt alleen een wereld van verschil wélke vitamine C je smeert. Lees meer
26 jul 2022
Mizani Prime Day Deals

Tretinoine: wat doet het voor de huid?

Tretinoïne ofwel vitamine A zuur is een medicijn dat wordt gebruikt om acne en een door de zon beschadigde huid te behandelen. Het kan diepe rimpels niet uitwissen, maar het kan wel helpen om rimpels op het oppervlak, fijne lijntjes en donkere vlekken te verminderen. Tretinoïne wordt ook wel retinoïnezuur genoemd. Het is de generieke naam voor synthetische vitamine A. Dit medicijn werd voor het eerst ontdekt in de jaren zestig door Dr. Albert Kligman. Het was bedoeld om ernstige acne mee te behandelen, en dat werkte doeltreffend. Niet veel later werd het bovendien ontdekt als effectieve oplossing om rimpels en een ouder wordende huid te behandelen. Tretinoïne is familie van retinol, eveneens een krachtig ingrediënt tegen symptomen van acne en huidveroudering. In dit artikel lees je alles over tretinoïne en hoe het gelinkt is aan retinol voor een gezonde, stralende huid die jeugdiger oogt.
26 jul 2022
Mizani Prime Day Deals

Wat is Vitamine K?

Vitamine K is minder bekend, maar het heeft net zoals vitamine C en E antioxidant- en ontstekingsremmende voordelen. Lees wat het voor je huid kan doen.
26 jul 2022