Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Zonbescherming: dit moet je weten

  Dagelijkse zonbescherming – niet alleen op vakantie en in de zomer – is van groot belang om meer dan één reden. Het voorkomt en vermindert zichtbare tekenen van photo-aging. Fotoveroudering staat voor voortijdige veroudering van de huid veroorzaakt door herhaalde blootstelling aan ultraviolette straling (UV), voornamelijk van de zon maar ook van kunstmatige UV-bronnen. Fotoveroudering verschilt van chronologische veroudering: de schadelijke effecten van UV-stralen – van de zon of kunstmatige bruiningsbronnen zoals de zonnebank – veranderen de normale huidstructuren. Dit is alarmerend en wil je natuurlijk vermijden door goed met zonbescherming voor het gezicht en lichaam te smeren.

  Zonbescherming gezicht

  Zonbescherming gezicht is belangrijk om de huid naarmate we ouder worden gezond te houden, en om tekenen van photoaging tegen te gaan. Tekenen van photoaging zijn onder meer gesprongen adertjes op de neus en wangen, pigmentvlekken van sproeten, zonne-lentigines (bekend als ouderdoms- of levervlekken), een ongelijke huidskleur en zelfs verlies van pigment op plekken die worden blootgesteld aan de zon. Dit gebeurt bij aanhoudende blootstelling aan UV-licht gedurende meerdere jaren. Hierdoor nemen rimpels rond de ogen en mond toe en verworden ze tot diepe plooien. Er kunnen ook rode, ruwe en schilferende plekjes verschijnen die actinische (zongerelateerde) keratosen worden genoemd; deze kunnen een voorstadium van kanker inluiden en moeten worden behandeld. Dagelijkse zonbescherming voor het gezicht is dus belangrijk voor esthetische redenen. Hiernaast dient de huid ook goed beschermd te worden met zonbescherming voor het gezicht dat een breedspectrum SPF-filter bevat tegen huidkanker. Wist je dat de gevallen van huidkanker over de afgelopen drie decennia meer dan is verdubbeld, vooral onder jonge vrouwen? Het is belangrijk opvallende moedervlekjes en abnormale huidverkleuringen te laten checken door een dermatoloog. Plus hiernaast je huid elke dag goed in te smeren met zonbescherming – en dan het liefst om de twee uur bijsmeren.

  Hoe lang in de zon is gezond?

  Hoe lang in de zon gezond is, is deels afhankelijk van hoe vatbaar jouw huid is voor de zon. Je hebt namelijk een grotere kans op huidkanker en zichtbare tekenen van huidveroudering door photo-aging vanwege een aantal redenen:

  - Huidkanker komt voor in je familie
  Je genen kunnen ervoor zorgen dat je gevoeliger bent voor de ultraviolette (UV) straling van de zon, wat verklaart waarom huidkanker in sommige families vaker voorkomt dan in anderen. Of waarom een surfer die zichzelf levenslang heeft blootgesteld aan de zon misschien nooit huidkanker zal ontwikkelen, terwijl iemand die zijn blootstelling tot een minimum beperkt toch ineens huidkanker kan oplopen.

  - Je bent een zonaanbidder
  Er werd altijd gedacht dat mensen het grootste deel van hun huidbeschadiging – met betrekking tot de zon – voor hun 18e levensjaar oplopen. Maar nu blijkt dat niet alleen de tijd meetelt wanneer je als tiener bijvoorbeeld onbeschermd op het strand zat of flink verbrand bent tijdens een zomerkamp. Nee, het is de dagelijkse blootstelling gedurende je hele leven die ertoe doet. Dat omvat alle activiteiten in de frisse lucht thuis of op vakantie – van buiten sporten tot tuinieren – zonder zonbescherming.

  - Je hebt een lichter huidtype
  Ieders huid en ogen kan worden aangetast door de zon en andere vormen van ultraviolette (UV) straling. Mensen met een lichte huid hebben wel meer kans op beschadiging van hun huid door UV-stralen (en op het krijgen van huidkanker), maar mensen met een donkere huidskleur kunnen ook worden getroffen. Voor iedereen is SPF dus van belang.

  Hiernaast kun je precies uitzoeken hoe lang in de zon gezond is voor je huid en algehele welzijn. Zo kun je online een handige rekenmachine vinden (ontworpen door dokter Małgorzata Koperska, MD) die exact voor je uitrekent hoeveel minuten in zonlicht veilig is voor de zonlicht intensiteit, je huidtype en welke SPF je van plan bent te dragen die dag.

  Deze tool vertelt je precies hoe lang je in de zon kunt blijven op basis van een aantal factoren. Zo werkt het: voer een paar details in waaronder de intensiteit van het zonlicht (laag tot extreem, gebaseerd op een zonnebrandkaart en de Global Solar UV Index van de World Health Organization), de hoogte waar je je bevindt, je huidskleur (gebaseerd op de Fitzpatrick Skin Typescale), de SPF van de zonnebrandcrème die je gebruikt en of je wel of niet op water of in de sneeuw zit. Vervolgens vertelt de tool je het maximale aantal uren (of minuten) dat je veilig in zonlicht kunt doorbrengen. Je kunt de rekenmachine ook omgekeerd gebruiken: voer de hoeveelheid tijd in die je van plan bent in de zon door te brengen en het zal je vertellen welke SPF te gebruiken om je huid goed te beschermen. Met SkinCeuticals’ Advanced Brightening UV Defense SPF 50 zit je bijvoorbeeld altijd goed. Wie een mineraal zonnefilter verkiest: probeer Mineral Radiance UV Defense SPF 50. Een hydraterende zonnebrandcrème met SPF 50 en daarmee hoge UVA- en UVB-bescherming biedt SkinCeuticals in de vorm van Ultra Facial Defense SPF 50. Voor een vettere huid biedt SkinCeuticals’ Oil Shield UV Defense SPF 50 uitkomst, met een mooie dry touch finish. Ook een kwalitatieve SPF 30 volstaat voor dagelijks gebruik, zoals SkinCeuticals’ Brightening UV Defense SPF 30 die de teint tegelijkertijd egaliseert en pigmentvlekken tegengaat. Vergeet tot slot niet de oogcontouren in te smeren, een deel van de huid die dun en kwetsbaar is en sneller zichtbare tekenen van huidveroudering vertoont, met Mineral Eye SPF 30.

  Over het algemeen is het wel zo dat elke keer dat jouw huid wordt blootgesteld aan de UV-stralen van de zon je gezicht of lichaam risico loopt op huidschade. Afhankelijk van je huidtype kun je binnen enkele minuten verbranden als de UV-indexschaal te hoog is. Gebruik een goede, breedspectrum zonnebrandcrème tegen UVA en UVB en draag beschermende kleding om je huid tegen de schadelijke zonnestralen te beschermen.

  Word je bruin na verbranden?

  Allereerst is het goed om te weten dat wanneer de huid bruint dit niet zo’n positief teken is. De huid wordt bij de meeste mensen bruin (ook afhankelijk van huidskleur) als deze UV-stralen absorbeert. De kleur wordt veroorzaakt door een toename van de activiteit en het aantal melanocyten, de cellen die een bruin pigment maken dat melanine wordt genoemd. Melanine helpt schadelijke UV-stralen tot op zekere hoogte te blokkeren. Hierdoor zullen mensen met een van nature donkere huid minder snel verbranden door de zon dan mensen met een lichtere huid. Een verbrande huid kan je risico op huidkanker verhogen, waaronder een melanoom. Is de huid eenmaal verbrand dan krijg je bovendien niet zomaar een bruin velletje. Word je bruin na het verbranden van de huid? Helaas niet. Je vuurrode teint verandert niet op wonderbaarlijke wijze in een gouden gloed. Een verbrande huid is niets meer dan de reactie van de huid op DNA-schade aan de huidcellen. Hierna zal die rode huid gaan schilferen en de huid daaronder is nieuw en dus niet gekleurd door de zon. Het is beter om je blootstelling aan UV-licht voorzichtig op te bouwen met een goede SPF waarmee je ook mooi en blijvend bruin kan worden. Kies een zonnebrand in een textuur die je prettig vindt, met of zonder parfum. De zonnebrandcrèmes van SkinCeuticals zijn van zeer hoge kwaliteit, met een SPF 30 of SPF 50, met minerale filters voor het gezicht en de ogen.

  Wat is UVA, UVB en SPF?

  Ultraviolet A (UVA) heeft een langere golflengte en wordt in verband gebracht met huidveroudering. Ultraviolet B (UVB) heeft een kortere golflengte en wordt geassocieerd met verbranding van de huid. De zonbescherming van SkinCeuticals beschermt tegen UVA en UVB. De SPF staat voor Sun Protection Factor, en het nummer ernaast geeft aan hoe goed de zonnebrandcrème de huid beschermt tegen zonnebrand. Bij SkinCeuticals wordt er altijd minstens een factor 30 aangeraden voor dagelijks gebruik.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer