Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Wat zijn toners voor je gezicht en wat kunnen ze voor je doen?
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Wat zijn toners voor je gezicht en wat kunnen ze voor je doen?

  Toners voor het gezicht worden meestal ingezet als de tweede stap in een reinigingsroutine. Meestal wordt deze met een wattenschijfje op de huid aangebracht. Gezicht toners bevatten doorgaans actieve ingrediënten zoals zuren (denk aan glycolzuur of salicylzuur) of vitamines bevorderlijk voor de huid. Het doel van toners is om de reiniging van je huid te voltooien en alles te verwijderen dat is achtergelaten na het reinigen. Achtergebleven restjes zoals make-up en ander verstopt vuil dat je echt van je gezicht wil wassen. Anders kan de huid onbedoeld toch niet helemaal schoon zijn, hierdoor verstopt raken en dof worden.

  Van origine waren toners bedoeld om de pH van de huid te corrigeren. Dit was in een tijd dat het vaker voorkwam dat mensen hun gezicht wasten met alkalische producten, zoals zepen die nogal wat residu achterlieten. Gezichtsreinigers zijn niet alleen milder geworden, ze laten ook minder residu achter. Daarom worden moderne toners niet altijd op de markt gebracht met als bedoeling de pH van de huid te beschermen. Toch handhaven de toners van SkinCeuticals de pH van de huid. Dit is een plus, want het bevordert de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid. 

  Wat is een toner voor het gezicht naast een extra reinigingsmiddel? Toners kunnen helpen bij het sluiten van de poriën en het verkleinen van mogelijke ‘gaatjes’ tussen de cellen voor een hogere dichtheid na het reinigen van de huid. Dit is belangrijk, want hierdoor krijgen onzuiverheden en milieuverontreinigingen van buitenaf (zoals luchtvervuiling) niet de kans verder in de huid door te dringen. Een goede toner voor het gezicht kan de huid zelfs beschermen tegen chloor en mineralen in leidingwater en restjes hiervan verwijderen. We wassen ons gezicht namelijk dagelijks met kraanwater, maar soms kan dit ook ongewenste sporen achterlaten.

  Voor wie is toner geschikt?

  Huidspecialisten en dermatologen schrijven toners meestal voor aan mensen die te maken hebben met overtollige talg of symptomen van acne zoals veel puistjes. Vooral toner voor het gezicht die alfahydroxyzuren (zoals melkzuur of glycolzuur) of salicylzuur bevatten, zullen voor deze aandoeningen en huidproblemen nuttig zijn. Toch kunnen toners ook worden gebruikt door personen die geen vette of acne-gevoelige huid hebben. Ouderwetse toners konden de huid nog weleens uitdrogen met ingrediënten zoals alcohol. Dit is niet wenselijk, omdat het ook huidcondities zoals rosacea kan verergeren en de huidbarrière - die de huid letterlijk beschermt - kan aantasten. SkinCeuticals’ toners houden de huid kalm en zacht. Raakt je huid toch geïrriteerd dan is het belangrijk gelijk te stoppen met het product. Wellicht heb je een andere toner nodig.

  Wat is de beste toner voor mij?

  Toners van SkinCeuticals zijn in feite post-reinigingsoplossingen om de huid op te frissen, te onderhouden en voor te bereiden op de volgende stap in de huidverzorgingsroutine. SkinCeuticals’ gezichtstoners verwijderen allereerst hardnekkige talg en vuil dat achterblijft na het reinigen. Deze essentiële stap bereidt de huid vervolgens voor op andere huidverzorgingsproducten zoals een serum of crème en zorgt ervoor dat deze producten met actieve ingrediënten goed kunnen worden opgenomen. Deze toners voor het gezicht zijn ontworpen voor specifieke huidtypes.

  Toner voor een onzuivere of vette huid

  De Blemish + Age Toner is een doelgerichte toner ideaal voor de gecombineerde tot vette huid die de teint na gebruik mooi verheldert. In de formule een drievoudige combinatie van exfoliërende middelen, waaronder lipo-hydroxyzuur, glycolzuur en salicylzuur. Deze samenstelling verwijdert op efficiënte wijze overtollige resten en dode huidcellen om verstopte poriën tegen te gaan.

  Toner voor een normale, droge en/of gevoelige huid

  De Equalizing Toner is een doelgerichte exfoliërende toner die de huid heerlijk verfrist en helpt herstellen. Tegelijkertijd worden onnodige restjes van het gezicht verwijderd. Deze pH-balancerende toner combineert hydroxyzuren om dode huidcellen zachtjes te exfoliëren met botanische extracten waaronder toverhazelaar. Terwijl rozemarijn, aloë vera en kamille de huid verzachten, kalmeren en helpen versterken.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer