Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Wat is een moisturizer voor je gezicht?
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Wat is een moisturizer voor je gezicht?

  Moisturizers zijn geformuleerd met multifunctionele ingrediënten die de huid voeden, hydrateren en de elasticiteit herstellen. Lees er alles over.

  Dagelijks een moisturizer voor het gezicht aanbrengen is een belangrijke sleutel tot een gezond ogende, stralende huid – ongeacht het seizoen, jouw leeftijd of huidtype. Er zijn daarom moisturizers voor een droge huid maar ook moisturizers voor een vette huid en bij acne. Moisturizers voor het gezicht zijn vochtinbrengende crèmes, serums en maskers met ingrediënten zoals hyaluronzuur (plus andere ingrediënten voor het voeden, behandelen en onderhouden van de huid) die helpen vocht in de huid te houden, hydratatiewaardes aan te vullen en uitdroging te voorkomen. Dat is de betekenis van een face moisturizer. Huidexperts zeggen dat hydratatie cruciaal is om de huid jeugdig en gezond te houden, zelfs als je geen droge huid hebt. De vochtinbrengende werking van een moisturizer voor het gezicht beschermt de huidbarrière. Het voorkomt daarmee zelfs donkere vlekken zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes en rimpels na verloop van tijd. De betekenis, de waarde van een moisturizer voor jouw gezicht is dus groot. In dit artikel vertellen we je werkelijk alles wat je wil weten over moisturizer en hoe jij persoonlijk dit het beste kunt gebruiken.

  Betekenis moisturizer: Wat is een moisturizer precies?

  De exacte betekenis van moisturizer: elke crème, serum, masker, olie, lotion die je op jouw huid aanbrengt om deze minder droog te maken of om deze gehydrateerd te houden, dat is een vochtinbrengende emulsie ofwel een moisturizer.

  Wat maakt een moisturizer verder een moisturizer: allereerst dient het dus als bevochtiger. In die zin dat het water – uit de lucht, uit topicalen en uit andere cellen in jouw lichaam – naar jouw hoornlaag trekt. Bekijk de achterkant van het potje of flesje van jouw face moisturizer en de bevochtigingsmiddelen staan vermeld onder ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine, butyleenglycol, sorbitol en natrium-PCA.

  Moisturizers bevatten hiernaast vaak ingrediënten om de huid te helpen voeden met antioxidanten en andere voordelen tegen veroudering.

  Wat is moisturizer dus: een cosmetisch preparaat die wordt gebruikt voor het beschermen, hydrateren en smeren van de huid. Een geschikte face moisturizer helpt een gehydrateerde huid te voorkomen. Het zal de gevoelige huid beschermen en de huidskleur en textuur verbeteren.

  Waarom hyaluronzuur in moisturizer?

  Veel moisturizers bevatten tegenwoordig hyaluronzuur, en daar is ook reden toe. In huidverzorgingsproducten zoals crèmes en serums, brengt hyaluronzuur vocht naar het oppervlak van je huid. Het heeft het bijzondere vermogen om water op te zuigen en vast te houden. Daardoor kan het worden ingezet als een bevochtiger in je dagelijkse verzorgingsroutine, geschikt voor elk huidtype. SkinCeuticals’ Hydrating B5 is niet voor niets een bestseller. Het vetvrije serum bevat naast vitamine B5, een antioxidant, een flinke dosis hyaluronzuur. Deze natuurlijke vochtverzorger van het lichaam in een potje kan 1000 x zijn eigen gewicht in water vasthouden.

  Hoe een moisturizer werkt op je gezicht

  Talg wordt op natuurlijke wijze door het lichaam afgescheiden en houdt jouw huid gehydrateerd. Komt je huid talg tekort dan is moisturizer een externe hulp om jouw huid gehydrateerd te houden. Vochtinbrengende crèmes hydrateren de bovenste laag van huidcellen en verzegelen water in de huid. Het is een van de beste manieren om elk huidtype – droog, gecombineerd, vet – te behandelen. Door een vochtinbrengende crème of serum op jouw gezicht aan te brengen, wordt het vochtpeil van de corneum (buitenste laag van de opperhuid) verhoogd. Het stratum corneum bestaat uit vet-, olie- en huidcellen die vocht in de huid vasthouden. Een moisturizer ofwel vochtinbrengende crème, serum of masker verandert ook de natuurlijke balans van eiwitten, water en lipiden in de huid. Wat is een moisturizer dus in een notendop: het helpt de huid bij het vasthouden van water en houdt de huid goed gehydrateerd. Moisturizer is nodig voor alle huidtypes, inclusief de vette en droge huid aangezien elk huidtype gedehydrateerd kan raken.

  Wat is een gedehydrateerde huid?

  Je huid is opgebouwd uit verschillende lagen, maar de buitenste laag, bekend als het stratum corneum, heeft te maken met hoe je huid aanvoelt vanuit een vochtperspectief. Cellen in deze hoornlaag kunnen water vasthouden en ze kunnen water verliezen, afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer de cellen vol en waterrijk zijn, jouw uw huid zacht, glad en gehydrateerd! Bevatten ze geen water en zijn ze droog, dan heb je te maken met een gedehydrateerde, vochtarme en uitgedroogde huid. Dat laatste kan in een oogwenk gebeuren. Droge lucht, met alcohol doordrenkte topicalen en onjuiste hydratatie kunnen deze cellen doen verschrompelen en water doen verliezen. Dit is volkomen normaal. Gemiddeld verdampt er dagelijks iets minder dan een halve liter water uit jouw huid. Het is de taak van een face moisturizer – crème of serum – om die hoeveelheid verloren vocht zoveel mogelijk te minimaliseren.

  Wanneer een face moisturizer te gebruiken

  Voor het beste resultaat hydrateert je jouw schone gezicht dagelijks ('s ochtends en/of 's avonds, afhankelijk van jouw huidtype) en breng je een moisturizing crème of serum vervolgens aan. ’s Nachts kunnen deze crèmes de huid verzachten, tot rust brengen en herstellen van de dagelijkse schade zoals vrije radicalen door luchtvervuiling. SkinCeuticals serums en cremes kun je voor zowel overdag als de nacht gebruiken.

  Welke moisturizer voor jouw huidtype?

  Er bestaan vloeibare en romige moisturizers; moisturizer crèmes, moisturizer serums of moisturizer gels. Rijke, vloeibare en crème moisturizers zijn goed geschikt voor een droge en gerimpelde huid.

  Op water gebaseerde, olievrije vochtinbrengende crème werkt het beste bij een vette, onzuivere en acne-gevoelige huid. SkinCeuticals Daily Moisture is een heerlijk lichtgewicht crème die poriën verfijnt en de huid hydrateert zonder vette finish. De vitamine E in deze formule heeft antioxidatieve eigenschappen, essentieel voor huidherstel. Moisturizing Serum Hydrating B5 van SkinCeuticals is een vetvrij hydraterend serum dat het vochtniveau van de huid met behulp van hyaluronzuur optimaliseert en deze doet stralen. Breng de moisturizer passend bij jouw huidtype en wensen met zorg aan na het reinigen van de huid en het wassen met water. Pro-vitamine B5 helpt de huid zacht, glad en gezond te houden. Het heeft ook een ontstekingsremmend effect dat het genezingsproces van jouw huid kan helpen stimuleren. Het is diep hydraterend en helpt de huid gehydrateerd te houden door vocht uit de lucht te absorberen.

  Een droge huid heeft vette moisturizers nodig die een relatief hoge concentratie van occlusieve stoffen bevatten. SkinCeuticals Emollience is een rijke, herstellende crème voor een normale tot droge en gevoelige huid met botanische extracten en een mix aan oliën die vochtlevels helpen herstellen, verkoelen en voeden. Het Hydrating B5 Masque van SkinCeuticals biedt een extra moisturizing boost aan zowel een normale en droge als gemende en vette huid. Dit krachtig hydraterende wekelijkse gelmasker is een geweldige moisturizer met hoge concentraties hyaluronzuur en vitamine B5.


  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer