Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over voorhoofdrimpels

  Voorhoofdsrimpels kunnen op jonge leeftijd ontstaan, soms al op twintigjarige leeftijd. Ze ontstaan omdat we ons gezicht nu eenmaal veel bewegen van dag tot dag, bijvoorbeeld door onze wenkbrauwen op te trekken. Er zijn meerdere oorzaken van voorhoofdrimpels, bijvoorbeeld gezichtsexpressies maar ook een ongezonde lifestyle en onvoldoende verzorging waardoor voorhoofdrimpels eerder en dieper in het gezicht komen te staan. Benieuwd hoe je rimpels in het voorhoofd kunt verminderen (ook zonder Botox). In dit artikel lees je alles wat je kunt doen tegen rimpels op het voorhoofd.

  Zijn voorhoofdrimpels onomkeerbaar?

  Als voorhoofdrimpels eenmaal in je voorhoofd staan dan verdwijnen ze niet zomaar weer. De juiste verzorging kan rimpels wel minder zichtbaar doen lijken. Als lijnen echter diep in de huid zijn geëtst dan kun je ze misschien niet volledig verwijderen zonder een ingreep. Maar ook als je rimpels dieper zijn, kunnen injectables zoals Botox nog een groot verschil maken.

  Welke ingrediënten werken om rimpels te verminderen?

  Retinol is een goed ingrediënt tegen rimpels. Het stimuleert namelijk collageen waardoor de huid minder de neiging heeft te rimpelen. Bij elk retinolproduct duurt het minstens drie maanden voordat de huidverzachtende resultaten met minder rimpels volledig zijn bereikt. Retinol kan je huid gevoelig maken, dus het is belangrijk om te hydrateren en zonnebrandcrème te dragen bij het gebruik van retinolproducten. Let op: vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, dienen retinol helemaal te vermijden – het kan mogelijk leiden tot geboorteafwijkingen.

  Retinol ofwel vitamine A is op recept verkrijgbaar, maar SkinCeuticals heeft ook retinol in een concentratie van 0,3% (SkinCeuticals Retinol-creme 0.3), geschikt voor beginners.

  Wat ook goed werkt tegen voorhoofdrimpels: Proxylane™, een ingrediënt dat de productie van glycosaminoglycanen (GAG's) ondersteunt die collageen en elastine voeden en de huid beschermen tegen vochtverlies.

  Collageen-stimulerende producten helpen effectief tegen rimpels, omdat dit bouwblokje van de huid de huid stevig, vol en veerkrachtig houdt. SkinCeuticals A.G.E. Interrupter anti-rimpel crème bevat 30% Proxylane™, 4% bosbessenextract (een antioxidant) en 0,2% fytosfingosine, dat beschermend werkt.

  Verder is vitamine C een belangrijke antioxidant die de teint helpt egaliseren en vrije radicalen tegengaat die huidveroudering kunnen versnellen. Investeer in een vitamine C serum, zoals C E Ferulic met 15% pure vitamine C voor een normale, droge en een gevoelige huid, Phloretin CF met 10% L-ascorbinezuur naast 2% phloretin en 0,5% ferulinezuur voor een normale tot gemengde huid, Serum 10 met 10% pure vitamine C speciaal voor een gevoelige huid of Silymarin CF, een vitamine C serum met maar liefst 15% l-ascorbinezuur voor een vette, acne-gevoelige huid.

  Nog een ingrediënt dat helpt tegen rimpels waaronder voorhoofdrimpels: antioxidant vitamine B3, ook wel niacinamide genoemd. Metacell Renewal B3 is een anti-aging crème die met 5% niacinamide huidverkleuring tegengaat, met 2,5% tripeptide-concentraat de huid verstevigt en met 15% pure glycerine de huid intensief hydrateert, verzacht en rimpels gladstrijkt.

  Hyaluronzuur werkt ook zeer hydraterend en kan daardoor vooral droogtelijntjes helpen vervagen. Probeer hiervoor eens de H.A. Intensifier die de hyaluronzuurniveaus met 30% verhoogt.

  Tot slot mogen we als voornaamste oorzaak van vroegtijdige veroudering en dus voorhoofdrimpels beslist niet UV-straling uitvlakken. Zorg er daarom voor dat je dagelijks een goede breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 draagt om rimpels zoveel mogelijk te voorkomen.

  Werken injectables zoals Botox tegen voorhoofdrimpels?

  Als je naalden kunt verdragen, zijn Botox en andere op neurotoxine gebaseerde injectables zeer effectief bij het verminderen van voorhoofdsrimpels. Injecteerbare rimpel-behandelingen werken door de spieren onder de huid te ontspannen. Als je de gezichtsuitdrukking niet langer kunt maken, kan je gezicht de rimpel niet creëren. De resultaten duren meestal drie tot vier maanden, maar als je rimpels niet te diep zijn dan kunnen injectables ze verwijderen. Net zoals een laken dat aan een waslijn hangt en in de wind ontvouwt, zorgen neurotoxinen ervoor dat de huid de lijntjes vanzelf opvult door herhaalde gezichtsuitdrukkingen te voorkomen die de rimpels veroorzaken.

  Welke andere behandelingen werken tegen voorhoofdrimpels?

  Naast injectables en huidverzorging zijn lasers en chemische peelings behandelingen die huidspecialisten aanbieden om voorhoofdsrimpels te verwijderen. Resurfacing-lasers veroorzaken gecontroleerde schade aan de huid, waarbij ze profiteren van het vermogen van de huid om zichzelf te genezen en nieuw collageen aan te maken. Aan de andere kant exfoliëren chemische peelings de bovenste huidlagen diep, zodat deze minder gerimpeld lijkt. Hierdoor krijg je een frissere teint en structuur.

  Vanaf welke leeftijd voorhoofdrimpels tegengaan?

  Hoe eerder je een rimpel aanpakt, hoe beter je resultaat zal zijn als het gaat om de juiste huidverzorging. Bijvoorbeeld wanneer rimpels van statisch naar dynamisch veranderen, dus wanneer ze in je voorhoofd blijven staan terwijl je gezicht gewoon in rust is. Voor sommigen kan dat al in de twintigerjaren zijn, voor anderen later. Onthoud nogmaals dat bescherming tegen de zon de sleutel is om alle tekenen van veroudering door verlies en beschadiging van collageen te voorkomen. Hoe sterker de basis van de huid des te beter je gewapend bent tegen vroegtijdig verouderen met rimpels.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer