Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Vitamine C en je huid: dit moet je weten
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Vitamine C en je huid: dit moet je weten

  Wat is Vitamine C? En hoe kan het je huid mooier en gezonder maken? Lees alles over de (wetenschap achter) vitamine C en wat het voor je huid kan doen.

  19_1223_AOX_Vitamin_C_InFeed_2020_SMP_P3_INTL

  Vitamine C serum: onmisbaar voor je gezichtsverzorging?

  Een vitamine C serum voor het gezicht: is dat nodig? Veel huidspecialisten beamen van wel. We smeren dagelijks (als het goed is) zonbescherming om de huid te beschermen tegen UV-schade waardoor de kans op vroegtijdige tekenen van huidveroudering wordt verminderd. Vitamine C doet in feite hetzelfde, en zelfs nog meer. Het beschermt namelijk tegen zonschade, maar ook andere vormen van agressoren van buitenaf. In essentie treedt vitamine C op tegen vrije radicalen die de huid dag na dag kunnen beschadigen. Er zijn drie soorten vrije radicalen, maar vooral de reactieve zuurstofspecies (ROS) kunnen nadelig zijn voor de huid. We worden blootgesteld aan ROS uit de lucht die we inademen (zuurstof), sigarettenrook, UV-zonlicht, stress en smog. De effecten van ROS zijn groot: deze vrije radicalen beschadigen de dermis van de huid en veranderen het DNA, de vochtbarrière, de huidtextuur, de kleur en het functioneren van de cellen. Daarom is het van belang om een actief ingrediënt zoals vitamine C te smeren. Het is alleen wel belangrijk dat je de juiste vitamine C en het juiste vitamine C serum voor jouw gezicht aanbrengt voor een optimale behandeling van jouw gezichtshuid.   

  In gezichtsverzorging is de ene vitamine C niet gelijk aan de ander. Dat zit zo: Vitamine C is zeer reactief en het verliest gemakkelijk zijn antioxiderende eigenschappen bij blootstelling aan hitte, licht, lucht en andere chemicaliën. Het is daarom van belang dat vitamine C-serums zijn verpakt in een ondoorzichtige verpakking. Bewaar het vitamine C serum op een koele, donkere plek om te voorkomen dat het oxideert en deactiveert. Hiernaast is het belangrijk dat je de juiste soort vitamine C kiest, een pure vitamine C. De vitamine C huidverzorging van SkinCeuticals voldoet aan al deze kwaliteitsstandaarden. 

  De meest noemenswaardige vorm van vitamine C is de zuivere vorm, L-ascorbinezuur. Dit is de biologisch meest actieve en best bestudeerde vorm van vitamine C. Hiernaast zijn er verschillende vitamine C-derivaten, zoals natriumascorbylfosfaat, ascorbylpalmitaat, retinylascorbaat en magnesiumascorbylfosfaat. Deze derivaten zijn geen pure vitamine C, maar worden gecombineerd met andere ingrediënten. Dit kan helpen om de vitamine C stabiel te houden. Wanneer deze derivaten in contact komen met de huid, geven ze pure vitamine C af aan de huid. Maar bevat een vitamine C-serum 10 procent van een derivaat dan geeft deze uiteindelijk misschien maar 3 procent pure vitamine C af op de huid. Deze varianten verschillen meestal ook in hydrofiliteit (hun vermogen om gemakkelijk in water op te lossen) en pH. De vitamine C serums van SkinCeuticals bevatten niet alleen pure vitamine C maar zijn ook geformuleerd met een ideale pH-waarde.

  Wat doet vitamine C voor je huid?

  Vitamine C is zeker goed voor de huid. Met dagelijkse blootstelling aan de zon is vitamine C een belangrijk ingrediënt in je verzorgingsroutine. Waarom vitamine C op de huid te smeren? Dit is wat vitamine C allemaal voor de huid doet:

  - Vitamine C beschermt tegen omgevingsstressoren

  Als antioxidant is een van de belangrijkste functies van vitamine C het beschermen van de huid. Normale cellulaire processen, evenals omgevingsfactoren zoals ultraviolet licht en vervuiling, creëren vrije radicalen in de huid. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die cellen beschadigen, dofheid van de huid, rimpels en zelfs huidkanker kunnen bevorderen. Door deze vrije radicalen op te vangen, beschermt vitamine C de huid, houdt deze gezond en verbetert zichtbare tekenen van huidveroudering.

  - Vitamine C bevordert de productie van collageen

  Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de synthese van collageen. Collageen geeft onze huid steun en structuur. Naarmate de hoeveelheid collageen met de leeftijd achteruitgaat, beginnen we rimpels en lijntjes op de huid te zien. Vitamine C is een noodzakelijke cofactor voor het opbouwen van collageenbundels, dus zeker nodig voor de huid.

  - Vitamine C verlicht bruine vlekken, pigmentvlekken

  Vitamine C is nuttig bij het oplichten van (bruine) pigmentvlekken of het verminderen van verkleuring. Dit doet vitamine C door de route van de pigmentsynthese te blokkeren.

  Wat is het beste vitamine C serum?

  Er zijn verschillende vitamine C serums op de markt, maar welk vitamine C serum is nu goed voor jouw huid. Die van SkinCeuticals worden gezien als beste vitamine C-serums.

  - Vitamine C serum CE Ferulic

  Hetvitamine C serum C E Ferulic (vraag hier een gratis Sample aan) wordt gezien als een van de beste. Het bevat 15% l-ascorbinezuur en hiernaast 1% pure vitamine E en 0,5% feruline, waardoor de effectiviteit en stabiliteit verhoogt. Dit vitamine C-serum is ideaal voor een normale, droge, gedehydrateerde en verouderende huid.

  - Vitamine C serum Phloretin CF

  De vitamine C serum Phloretin CF (vraag hier een gratis Sample aan) met 10% l-ascorbinezuur bevat ook 2% phloretine met pigmentremmend vermogen en 0,5% ferulinezuur die ook huidverkleuringen afremt. Dit krachtige vitamine C serum is geschikt voor een normaal, vet en gemengd huidtype.

  - Vitamine C serum 10

  Zoals de naam suggereert, bevat dit vitamine C serum 10 10% pure vitamine C. Dit serum is ideaal voor een gevoelige huid. Hiernaast helpt het bij huidveroudering en een gevoelige, reactieve huid.

  - Vitamine C serum Silymarin CF

  Speciaal voor een gevoelige en een acne-gevoelige huid: de vitamine C serum Silymarin CF van Skinceuticals (vraaghier een gratis Sample aan). Een krachtig drievoudig antioxidant serum met een combinatie van 0.5% silymarin, 15% L-ascorbinezuur, en 0.5% ferulinezuur. Bovendien is het verrijkt met exfoliërend salicylzuur.

  Vitamine C: crème of serum?

  Vitamine C serums zijn effectiever dan crèmes waar vitamine C in zit verwerkt. Serums zijn vaak dun en wat zijdeachtig van structuur. Bovendien bevatten serums met vitamine C (of een andere vitamine) een hogere concentratie aan ingrediënten die erop zijn gericht de huid binnen te dringen om specifieke problemen (zoals pigmentvlekken) aan te pakken. Een vitamine C-crème biedt vergelijkbare voordelen, maar is vooral gericht op het hydrateren van de huid. Er zit waarschijnlijk ook een minder hoge concentratie vitamine C in een vitamine C crème versus een doeltreffend vitamine C serum.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer