Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Vette huid: wat doe je ertegen?

  We hebben talg nodig om onze huid zacht en soepel te houden, en om de barrière te behouden die vocht binnen en irriterende stoffen uit de omgeving buiten houdt. Te veel talg resulteert weliswaar in een vet voorhoofd, een vette neus, een algeheel glimmende huid en het kan leiden tot acne met puistjes en mee-eters. Een vette huid is het resultaat van de overproductie van talg uit de talgklieren. Deze klieren bevinden zich onder het huidoppervlak. Talg is een olieachtige stof gemaakt van vetten. De talgproductie verminderen, dat kan wenselijk zijn als je een heel vette huid hebt. Wees weliswaar voorzichtig, want alle overtollige olie en talg weg scrubben kan een tegenovergesteld effect hebben. Het probleem hiervan is namelijk dat het agressief verwijderen van de natuurlijke talg van je huid ervoor kan zorgen dat er nog meer talg wordt geproduceerd. De juiste gezichtsverzorging voor een vette huid is daarom belangrijk om een vette huid doeltreffend tegen te gaan. Hierbij tips tegen een vette huid.

  Tips: Wat te doen tegen een vette huid

  Wat te doen tegen een vette huid: voor de een kan meermaals daags wassen – en nog eens na het sporten of transpireren – een goede optie zijn. Het advies: twee keer per dag reinigen. Één keer 's ochtends als een fris palet voor zonnebrandcrème en make-up en één keer' s avonds om de huid te ontdoen van make-up en milieuverontreinigende stoffen van de dag. Het kan een goede kortetermijnoplossing lijken om een vette huid nog vaker tegen te gaan met reinigingsproducten. Maar in werkelijkheid geef je de huid zo feedback dat deze te vaak van talg wordt gestript. Als reactie daarop denkt je huid dat deze talg moet worden aangevuld. Dit resulteert in een plotseling nog vettere huid met een overproductie van talg en irritatie door overmatig gebruik van reinigingsmiddelen. Je kunt ook wat vaker tussendoor met koud water wassen.

  Nog iets waarbij overdaad niet zo goed is voor een vet gezicht: te veel exfoliëren met bijvoorbeeld salicylzuur of benzoylperoxide (voor die laatste heb je eerst een recept van de huidspecialist nodig, die je eveneens kan adviseren). Zuren zoals salicylzuur helpen de huid te exfoliëren en verwijderen de dode huidlaag die de poriën kan verstoppen. Gebruik je te vaak zuren dan kan de huid juist te droog worden. Hierdoor stijgt die talgproductie weer waardoor het gezicht vettiger wordt en vatbaarder voor acne. Kies daarom voor maar één of maximaal twee producten met zuren zoals salicylzuur en glycolzuur in je routine. Hetzelfde geldt voor scrubben: fysiek exfoliëren met harde korreltjes. De meeste huidspecialisten zullen liever een chemische (zoals salicylzuur en glycolzuur) dan een fysieke exfoliant adviseren voor minimale irritatie.

  Een vette huid in het gezicht heeft verder moisturizer nodig, hoewel je bij een glimmende huid misschien denkt van niet. Sla je een vochtinbrengende crème over dan kan de huid zelfs vettiger worden. Een vochtinbrengende crème voegt vocht toe aan de huid en dat heeft elk huidtype nodig.

  Ook heel belangrijk, of het nu make-up of een dagcrème voor een vette huid is: zorg dat je producten gebruikt waar ‘niet-comedogeen’ opstaat. Dit betekent dat ze de poriën van je vette huid niet zullen verstoppen. De talgklieren, haarfollikels en poriën blijven vrij waardoor de kans op pukkels vermindert.

  Heb je verder veel last van pukkeltjes, een vette huid en stress? Dan kan stress zomaar de oorzaak zijn. In gestreste staat maakt het lichaam een overmatige hoeveelheid cortisol aan. Dit kan een hormonale reactie veroorzaken die kan leiden tot puistjes. We proberen deze puistjes dan te verdoezelen met meer make-up en te veel producten die tot meer puistjes leiden. Probeer liever de onderliggende reden voor je stress te vinden en deze aan te pakken. Dat kan bijvoorbeeld met mindfulness-oefeningen zoals mediteren.

  Dagcrème voor een vette huid

  Zoals gezegd, is het belangrijk om producten en dus een crème voor een vette huid te gebruiken die niet-comedogeen is. Een crème voor de vette huid die poriën niet verstopt. SkinCeuticals heeft bijvoorbeeld een dagcrème voor de vette huid die lichtgewicht is en poriën verfijnt, de Daily Moisture. Tegelijkertijd kan een dagcrème met frisse textuur heel fijn zijn voor een vette huid. SkinCeuticals’ Hydrating B5 is een vetvrij en intensief hydraterend serum geschikt voor elk huidtype, ook bij een aandoening zoals acne. Vul je dagelijkse verzorging aan met een geconcentreerd serum met actieve ingrediënten zoals Blemish + Age Serum speciaal bedoeld voor volwassenacne. Vergeet tot slot de oogzone niet met behulp van bijvoorbeeld AOX+ Eye Gel oogserum.

  Foundation voor een vette huid

  Foundation voor een vette huid dient uiteraard niet-comedogeen te zijn. Verder een handige make-up tip voor een glimmende huid: begin met een primer voordat je foundation aanbrengt. Hierdoor blijft deze beter zitten in plaats van halverwege de dag weg te smelten. Kies verder voor een matterende foundation of een lang houdbare foundation, ook verkrijgbaar met een natuurlijke finish. Je kunt het afmaken met een matterende poeder. Aanrader: Oil Shield UV Defense SPF 50, een matterende zonnebrandcrème speciaal voor een vette huid. Het is namelijk belangrijk om een vette huid met puistjes te beschermen tegen de zon. Op de lange termijn worden pukkels namelijk niet beter van blootstelling aan UV-licht.

  Hoe reinig je een vette huid: reinigingsproducten

  Het reinigen van een vette huid met goede reinigingsproducten in het gezicht is belangrijk. Hiermee haal je vuil en talg weg, maar overdrijf het niet. Kies een product speciaal voor jouw vette huid. Niet zomaar een simpele zeep voor een vette huid die te agressief kan werken. Maar bijvoorbeeld een exfoliërende gel cleanser zoals de Blemish + Age Cleanser, ook geschikt voor volwassen acne. Nog een fijne dagelijkse exfoliërende reinigingsgel: de Glycolic Renewal Gel Cleanser met glycolzuur waardoor dode huidcellen verdwijnen zodat de huidtextuur en teint er beter uitziet. SkinCeuticals’ Simply Clean is ook ideaal voor een vette huid in het gezicht. Dit is een frisse poriën-verfijnende reinigingsgel met fruitzuren. Voor het wekelijks extra uitreinigen van de poriën kies je voor een kwalitatief kleimasker.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer