Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Wat is het verschil tussen Botox en fillers?
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

  Benieuwd wat precies het verschil is tussen Botox en fillers? In dit artikel lees je alles over de effectiviteit, bijwerkingen van zowel Botox als fillers.

  Wat is Botox, wat zijn fillers; twee vragen die veel worden gesteld als je bijvoorbeeld rimpels wil laten verwijderen. De twee, Botox en fillers, lijken misschien op elkaar maar in feite zijn ze heel verschillend.

  Het meest populaire soort fillers zijn hyaluronzuur fillersHyaluronzuur (HA) bestaat van nature in het lichaam, en het lost dan ook vanzelf op. Een groot verschil tussen Botox en HA fillers (met hyaluronzuur) is de invalshoek. Je kunt het, in een notendop, zo zien: HA werkt om gebieden met volumeverlies (bijvoorbeeld onder de ogen) tijdelijk op te vullen en fijne lijntjes en rimpels op te vullen om ze bijna onzichtbaar te maken. Terwijl Botox tijdelijk de onderliggende spier bevriest zodat statische lijnen niet kunnen worden gevormd. In dit artikel lees je verder alles wat je nog moet weten over Botox en fillers tegen tekenen van huidveroudering.

  Wat is Botox en hoe werkt het?

  Botox is de kortenaam voor botulinumtoxine, een groep moleculen die wordt geproduceerd door de bacterie clostridium botulinum. Het wordt een ‘toxine’ genoemd omdat het in grote hoeveelheden werkt als een ‘neurotoxine’ in het lichaam en de werking van bepaalde zenuwtypen blokkeert.
   
  In de geneeskunde is deze toxine verfijnd en kunnen kleine doses van de oorspronkelijke toxine worden geïnjecteerd in gebieden waar het wenselijk is om de werking van sommige zenuwen te blokkeren. Bijvoorbeeld in de kleine spieren van het oog voor scheelzien of in de blaas voor hyperactieve spieren.
   
  Voor esthetische doeleinden kan Botox rechtstreeks in de kleine spieren van gezichtsuitdrukking worden geïnjecteerd om de spierspanning op de huid te ontspannen. Door die spierspanning ontstaan namelijk met de tijd rimpels. Botox ontspant vervolgens de lijntjes en rimpels. Botox kan ook worden gebruikt om spieren die op het gezicht naar beneden trekken te ontspannen. Bijvoorbeeld in de nekspieren voor een ​​liftend effect.
   
  Hiernaast kan het worden gebruikt om zweetklieren te blokkeren, dus voor de behandeling van overmatig zweten (hyperhidrose). Migraine kan ook effectief worden behandeld met Botox die in dit geval op verschillende punten in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd.
   
  De effecten van Botox kunnen drie tot zes maanden aanhouden, afhankelijk van het individu. Bijwerkingen van Botox zijn zeldzaam, maar zoals bij elke injectie in de huid bestaat er een risico op blauwe plekken en gevoeligheid op de injectieplaats. Hoofdpijn kan soms ook door mensen worden ervaren op de eerste dag van de behandeling. Veel zeldzamere bijwerkingen zijn griepachtige symptomen en moeite met slikken. Contacteer in deze laatste gevallen gelijk jouw behandelend huidspecialist.

  Wat zijn fillers en hoe werken deze?

  Dermale vullers zijn een groep injecteerbare medische producten die zijn ontworpen om volume aan weefsels toe te voegen. Er zijn veel verschillende soorten fillers, zoals hyaluronzuurfillers (het meest voorkomende type), collageenstimulerende fillers (zoals sculptra) en permanente fillers (zoals siliconen, maar die worden steeds minder ingezet).

  Het meest populair zijn dus hyaluronzuurfillers. Vetoverdracht kan trouwens ook als een 'vuller' worden beschouwd. Over het algemeen kunnen fillers in gebieden worden geïnjecteerd om verloren volume te vervangen en de huid te revitaliseren. Er zijn veel verschillende consistenties en vormen van vulstoffen, voor gebruik in verschillende gebieden. Het is heel belangrijk bij zowel fillers als Botox om een goede, gecertificeerde behandelaar te vinden.
   
  De resultaten van fillers houden meestal achttien maanden aan, maar ze kunnen voor die tijd ook nog worden opgelost. Bijwerkingen van fillers zijn over het algemeen zeldzaam, maar kunnen (tijdelijk) blauwe plekken, zwelling, klonterigheid en zeer zelden vasculaire occlusie (waarbij de geïnjecteerde vuller per ongeluk in een bloedvat wordt geïnjecteerd) omvatten. Bijwerkingen zoals zenuwbeschadiging, allergische reactie en infectie zijn uiterst zeldzaam.

  De beste hyaluronzuur producten tegen rimpels

  Hyaluronzuur wordt niet voor niets geïnjecteerd als filler om volume te creëren en rimpels op te vullen. Deze lichaamseigen stof kan maar liefst 1000x zijn eigen gewicht in water vasthouden. Je kunt mogelijk het effect van fillers verlengen (en rimpels verder verzachten) met de juiste producten met hyaluronzuur als sterkingrediënt. Kies dan bij uitstek voor hyaluronzuurserums, omdat deze zeer geconcentreerd zijn. SkinCeuticals hyaluronzuurserums voorzien alle huidtypes vanlangdurig vocht. Deze krachtige natuurlijke bevochtiger hydrateert intensief om het uiterlijk van de huidtextuur te verbeteren. Kies bijvoorbeeld voor een van de volgende HA serums:

  - H.A. Intensifier: een multifunctioneel, corrigerend serum met 1.3% hyaluronzuur dat de hyaluronzuurniveaus van de huid aantoonbaar verhoogt met maar liefst 30%.
  - Hydrating B5: een vetvrij hydraterend serum met hyaluronzuur en vitamine B5 die de huid een flinke dosis extra hydratatie biedt en ook geschikt is voor een vette huid.
  - Phyto Corrective: een ontstekingsremmend serum met hyaluronzuur met kalmerende plantaardige ingrediënten die hydraterend maar ook verzachtend werkt op een probleemhuid.
  - Retexturing Activator: een baanbrekend hyaluronzuurserum dat de huid exfolieert en tegelijkertijd de vochtbalans optimaliseert voor een gladde, stralende teint.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer