Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Rimpels verwijderen: hoe en wat?

  Hoe rimpels te verwijderen? Het is een veelvoorkomende vraag. Rimpels kun je nooit helemaal met crème verwijderen, maar wel zoveel mogelijk voorkomen, vertragen en verzachten. Dat doe je met drie belangrijke stappen: een goed vitamine C serum, breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en gericht serum (extra geconcentreerd) speciaal geformuleerd tegen rimpels. UV-straling veroorzaakt nu eenmaal vroegtijdige veroudering. Rimpels helemaal op natuurlijke wijze verwijderen is niet mogelijk, maar bepaalde effectieve ingrediënten kunnen ze wel zichtbaar verzachten. Dit kan je veel helpen, maar nog doeltreffender zijn rimpels verwijderen met Botox of lasers.
  Ongeacht je etniciteit, geslacht of huidtype, rimpels zijn onvermijdelijk. En gelukkig maar, want het betekent dat we ouder mogen worden, er nog een levensjaar bij mogen optellen. Kraaienpootjes en voorhoofdrimpels zijn een natuurlijk onderdeel van het mensenleven. Soms ontstaan ze al vanaf het twintigste levensjaar. Er zijn echter manieren om de vorming van rimpels te vertragen, te verzachten en –als je ze echt liever kwijt dan rijk bent– helemaal te verwijderen met behandelingen zoals Botox bij de huidspecialist. In dit artikel lees je er alles over.

  Wat zijn rimpels?

  Rimpels zijn de lijntjes en plooien die zich in je huid vormen als gevolg van verschillende factoren. Vooral leeftijd (en de jaren van blootstelling aan de zon die daarmee gepaard gaan) zijn het meest voor de hand liggend. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid minder elastisch en kwetsbaarder. De productie van natuurlijke oliën neemt ook af, je huid droogt uit en maakt het gezicht meer gerimpeld. Vet in je gezicht begint eveneens af te nemen, waardoor een losse, slappe huid en meer opvallende lijntjes ontstaan. Rimpels zijn gegroepeerd in twee verschillende categorieën: dynamisch en statisch. Dynamische rimpels verschijnen door herhaalde gezichtsbewegingen, zoals glimlachen of turen. Deze vervagen vaak direct nadat je gezichtsuitdrukking is veranderd. Vergelijk dynamische rimpels met een vel papier. Wanneer je het papier steeds opnieuw vouwt, wordt de vouw dieper en dieper en zal de vouw zich ontwikkelen. Statische rimpels, daarentegen, blijven altijd op je gezicht staan, ongeacht spierbewegingen. Ze ontwikkelen en verergeren door externe factoren. Naarmate je ouder wordt, worden dynamische rimpels statische rimpels. Eenmaal statisch zie je dus blijvende expressielijnen.

  Hoe op natuurlijke wijze met crème en serums rimpels verzachten

  Het goede nieuws is dat het uiterlijk van rimpels in de loop van de tijd kan worden verbeterd. Hoewel ernstigere rimpels meestal niet helemaal kunnen worden teruggedraaid, kunnen ze worden verzacht met de juiste ingrediënten.

  Zonnebrandcrème

  voorkomen is UV-bescherming. UV-stralen zijn een van de grootste oorzaken van de vroegtijdige vorming van rimpels, dus zonnebrandcrème is de beste manier voor het behouden van een jeugdige uitstraling. Het beschermen van je huid tegen UV-stralen zal de vorming van nieuwe rimpels helpen voorkomen en de verergering van bestaande rimpels op je gezicht vertragen. Draag dagelijks een kwalitatieve zonnebrandcrème. Bij SkinCeuticals beschikbaar in factor 30 en factor 50 met diverse texturen.

  Retinol ofwel vitamine A

  Retinoïden, de gouden standaard voor het verminderen van rimpels, zijn vitamine A-derivaten die de celvernieuwing stimuleren en de collageenproductie stimuleren. Hierdoor worden rimpels minder zichtbaar. Retinoïden is de overkoepelende term voor alle derivaten van vitamine A, waaronder retinol

  SkinCeuticals is een voorloper op het gebied van retinol, met retinolproducten tegen rimpels in verschillende concentraties. Naast het verminderen van rimpels, kunnen retinoïden de huid verzachten, de textuur egaliseren en donkere vlekken doen vervagen. Het kan de huid hierbij in het begin wat irriteren. Om roodheid en schilfering te voorkomen (tekenen dat de actieve vorm van retinol, een stof genaamd retinoïnezuur, werkt om meer collageen aan te maken) begin je met twee keer per week een retinoïde afgesloten met een vochtinbrengende crème. Schroef na een paar weken het gebruik op naar drie keer per week.

  Antioxidanten

  Producten met antioxidanten zoals vitamine C, niacinamide of resveratrol werken door de productie van collageen te stimuleren en vrije radicalen te neutraliseren (die schade aan onze huidcellen en daarom rimpels veroorzaken). Voor de beste bescherming reinig je de huid, breng je onmiddellijk een serum vol antioxidanten aan en wacht je vijf minuten voordat je zonnebrandcrème aanbrengt.

  Alfa-hydroxyzuren

  Alfahydroxyzuren (AHA's), waaronder glycolzuur, citroenzuur en melkzuur, verhogen de celvernieuwing en stimuleren de productie van collageen, waardoor rimpels en fijne lijntjes in de loop van de tijd verminderen. AHA's kunnen in lagere concentraties worden aangetroffen in vrij verkrijgbare reinigingsmiddelen en peelings voor thuisgebruik. Denk hierbij aan SkinCeuticals Glycolic 10 Renew Overnight, een nachtelijke glycolzuurcrème met 10% glycolzuurwaarde. Of de exfoliërende Glycolic Renewal Cleanser voor dagelijks gebruik. Voor hogere concentraties kun je kiezen voor een chemische peeling die wordt toegediend door een huidspecialist. Glycolzuur heeft de kleinste moleculen van alle AHA's, waardoor het gemakkelijk in de huid kan doordringen en dat is voordelig. Maar vanwege dat vermogen vergroot tegelijkertijd de kans op irritatie. Mensen met een gevoeligere huid kunnen in plaats daarvan kiezen voor milder melkzuur of citroenzuur.

  Rimpels verwijderen met Botox, lasers of fillers

  Er bestaan verschillende behandelingen bij de huidspecialist voor het verminderen van rimpels. Deze beproefde methoden behoren tot de meest populaire, maar raadpleeg een goede huidspecialist om te bepalen welke het beste voor jou is.

  Botox

  Neurotoxinen zoals Botox werken tegen rimpels en worden als veilig beschouwd indien ze correct worden uitgevoerd. Neurotoxinen waaronder Botox, maar ook (merken zoals) Xeomin en Jeuveau stoppen tijdelijk de spiersamentrekkingen verantwoordelijk voor dynamische rimpels. Het ontspant de spieren onder de huid, dus het stopt de huid die zich in die lijnen en rimpels vouwt. Neurotoxinen kunnen geschikt zijn voor rimpels in het voorhoofd en kraaienpootjes, rond de mond en bij de nek. Het duurt drie tot zeven dagen om het volledige effect te zien en het houdt drie tot vier maanden aan – afhankelijk van de plek.

  Fillers

  Een filler is een zachte en gelachtige substantie die in of onder de huid kan worden geïnjecteerd om de huid op te vullen. Fillers worden vaak gebruikt om diepe kringen onder de ogen glad te strijken, jukbeenderen optisch te liften, lippen te vergroten en nasolabiale plooien te egaliseren. Permanente vulstoffen, zoals siliconen, en semi-permanente vulstoffen (die tot vijf jaar meegaan) worden niet vaak meer gebruikt. In plaats daarvan leveren hyaluronzuur-fillers resultaten die tot twee jaar aanhouden.

  Lasers

  Niet-ablatieve resurfacing-lasers zijn lasers die diepere lagen van de dermis verwarmen zonder het huidoppervlak te beschadigen. Daarbij kunnen ze meerdere tekenen van veroudering tegelijkertijd verbeteren door gerichte warmte te gebruiken om een genezingsreactie op gang te brengen. Deze reactie stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor de huid na verloop van tijd steviger wordt. Lasers leiden niet alleen tot vermindering van rimpels, ze verbeteren ook het uiterlijk van poriën, donkere vlekken, textuur en de algehele huidtint. Het enige nadeel: bepaalde lasers geven je wel wat dagen ‘downtime’ met roodheid in het gezicht en schilfers. Er zijn weliswaar ook mildere lasers waarbij de huid er gelijk mooi uitziet en je meteen weer naar kantoor of een afspraak kunt. Bespreek de mogelijkheden met een gecertificeerd huidspecialist.


  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer