Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Rimpels verminderen: hoe doe je dat?
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Rimpels verminderen: hoe doe je dat?

  Heb je last van (beginnende) rimpels? En ben je die liever kwijt dan rijk? Lees hier wat je beste opties zijn om rimpels te verminderen (en te voorkomen).

  Een gezonde huid heeft een mooie gave opperhuid met een gladde verhoornde of buitenste laag. Die laag fungeert als een goede barrière tegen water en milieuschade zoals luchtvervuiling. De huidskleur- en teint zijn egaal en zo goed als smetteloos. Belangrijke componenten voor een gezonde huid, zoals collageen (verantwoordelijk voor stevigheid van de huid), elastine (verantwoordelijk voor huidelasticiteit en herstel) en glycosaminoglycanen ofwel ‘GAG's’ (voor hydratatie) zijn allemaal in overvloed aanwezig wanneer we jong zijn en onze huid gezond is. Naarmate we ouder worden, verminderen die componenten in hoeveelheid en werkzaamheid.

  Interessant gegeven: onder een microscoop vertoont een biopsie van een rimpel geen veelbetekenende tekenen die erop wijzen dat het een rimpel is. Wat zorgt er dan voor dat de huid er gerimpeld uitziet, vraag je je misschien af? Dit is waarschijnlijk een multifactorieel proces van intrinsieke veroudering en extrinsieke veroudering. Hier ontdek je hoe je rimpels het beste kunt voorkomen (je beste optie) en verminderen als ze al in je gezicht (beginnen te) staan.

  Waarom rimpelt de huid naarmate we ouder worden?

  Intrinsieke veroudering (van binnenuit) is het natuurlijke verouderingsproces dat door de jaren heen plaatsvindt, ongeacht invloeden van buitenaf. Na de leeftijd van twintig jaar produceert een persoon elk jaar ongeveer één procent minder collageen in de huid. Als gevolg hiervan wordt de huid met het ouder worden dunner en kwetsbaarder. Bovendien ontstaat er een verminderde werking van de zweet- en talgklieren, minder elastineproductie en minder GAG-vorming. Rimpelvorming als gevolg van intrinsieke veroudering is onvermijdelijk, maar zal altijd gering zijn.

  Extrinsieke veroudering (van buitenaf) treedt naast intrinsieke veroudering op als gevolg van zon- en milieuschade (bijvoorbeeld door roken en blootstelling aan welke vorm van vervuiling dan ook). Extrinsieke veroudering manifesteert zich als een verdikking van de verhoornde laag, precancereuze veranderingen zoals laesies die actinische keratose worden genoemd, huidkanker (waaronder basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom, lentigo maligna melanoom), de vorming van sproeten en zonnevlekken (pigmentvlekken) en overmatig verlies van collageen, elastine en GAG's. Alleen of samen, deze processen geven de huid een ruw uiterlijk en hiernaast een ongelijkmatige teint, bruine pigmentvlekken, een dunne huid en diepe rimpels.

  Hoe rimpels voorkomen?

  Het is niet mogelijk om rimpels helemaal te voorkomen, maar je kunt rimpelvorming wel zoveel mogelijk uitstellen en zorgen dat het zachtere lijnen worden. Het belangrijkste is om voor je huid te zorgen voordat al deze veranderingen plaatsvinden. Bescherming tegen de zon (tegen zowel UVA- als UVB-stralen) is 365 dagen per jaar essentieel. Kies hiervoor ten minste een SPF 30, zoals SkinCeuticals’ Brightening UV Defense SPF 30.

  Na de leeftijd van 25 jaar is ook het gebruik van retinol een aanrader. Retin-A is een vitamine A-derivaat dat de generieke naam tretinoïne gebruikt. Dit is in feite een anti-verouderingscrème op recept. Je kunt ook kiezen voor pure vitamine A in verschillende concentraties.

  SkinCeuticals biedt een van de meest kwalitatieve en geavanceerde retinolproducten op de markt, waaronder nachtcrème Retinol 0.3. In de eerste twee of drie maanden kunnen mensen die retinol gebruiken (vooral bij het sterkere receptgeneesmiddel Retin-A) roodheid en schilfering ervaren, maar daarna zouden ze een duidelijke verbetering dienen op te merken. Na verloop van tijd verbetert tretinoïne fijne lijntjes, het verschijnen van poriën, precancereuze veranderingen in de huid en pigmentvlekken. Als een behandeling met tretinoïne niet voldoende is, kunnen chemische peelings van gemiddelde diepte en sommige niet-invasieve lasers helpen om collageen op te bouwen en zo het uiterlijk van de huid helpen verbeteren.

  Rimpels verminderen

  Er zijn verschillende soorten rimpels die je gericht kunt aanpakken, van rimpels op het voorhoofd tot bij de ogen kraaienpootjes of hiernaast juist die ene rimpel waardoor je er bozer uitziet, de bekende fronsrimpel. Voor al dit soort rimpels zou je Botox tegen rimpels kunnen overwegen, maar dat is niet altijd nodig. Verder speelt lifestyle met gezonde voeding, voldoende slaap en beweging een belangrijke rol in hoe je huid veroudert. Doeltreffende anti-rimpel formules van SkinCeuticals zijn onder meer A.G.E. Interrupter en speciaal voor de oogcontouren, waar lijntjes sneller verschijnen, A.G.E. Eye Complex. De volgende ingrediënten in serums of crèmes kunnen ook helpen om rimpels te verminderen:

  - Retinol
  Al eerder genoemd, maar retinol kan ook helpen bij het verminderen van bestaande rimpels. Retinol werkt door huidcellen aan te moedigen om te regenereren, nieuwe collageenproductie te stimuleren, zich te verdedigen tegen schade door vrije radicalen en het huidoppervlak te exfoliëren. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat percentages van slechts 0,1% retinol zichtbaar fijne lijntjes en rimpels en hyperpigmentatie kunnen verbeteren. Probeer SkinCeuticals Retinol 0.3%.

  - Vitamine C
  Vitamine C (ascorbinezuur) is populair in huidverzorging, en met reden. Het is een van de best onderzochte huidverzorgingsingrediënten en het richt zich op heel wat huidproblemen, van fijne lijntjes en rimpels tot donkere vlekken en dofheid. Als krachtige antioxidant helpt het ook de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Er zijn veel verschillende vormen van vitamine C, maar alleen ascorbinezuur is het best bestudeerd. Kies een vitamine C serum voor jouw huidtype.

  - Peptiden
  Peptiden zijn korte ketens van aminozuren die van nature in het menselijk lichaam voorkomen. Er zijn veel verschillende peptiden. Elk type peptide doet iets anders, zoals het verzenden van signalen naar je huidcellen om meer collageen te produceren of om te helpen bij wondgenezing. SkinCeuticals biedt een speciale nekcrème met peptiden om specifiek rimpels op de hals te verminderen: Tripeptide-R Neck Repair.

  - Hyaluronzuur
  Hyaluronzuur, dat van nature in de huid voorkomt, werkt door watermoleculen aan te trekken en vast te houden. Het verhoogt het vochtgehalte van de huid en gaat vochtverlies tegen. Dit rehydratatieproces helpt het huidoppervlak gladder en voller te maken, zodat rimpels en fijne lijntjes minder opvallen. SkinCeuticals heeft een scala aan doeltreffende huidverzorging, van serum tot masker, met hyaluronzuur. Een krachtig hyaluronzuurserum van SkinCeuticals: de H.A. Intensifier.

  - Alfahydroxyzuren
  Indien geformuleerd met de juiste pH, exfoliëren alfahydroxyzuren (AHA's) de bovenste huidlaag door de ‘lijm’ af te breken die de dode huid bij elkaar houdt. Dit exfoliërende proces onthult een helderdere, gladdere, jonger uitziende huid. Van alle AHA's in huidverzorging kun je onder meer kiezen voor het goed bestudeerde glycolzuur en melkzuur. Glycolzuurcrème Glycolic 10 Renew Overnight levert 10% glycolzuurwaarde om de celomzet te bevorderen.

  - Niacinamide
  Ook bekend als vitamine B3. Van niacinamide is aangetoond dat het helpt om het uiterlijk van poriën te minimaliseren, een ongelijkmatige teint te verbeteren, een ruwe textuur glad te strijken en fijne lijntjes en rimpels te verzachten. Het helpt ook de beschermende barrière van de huid te versterken om uitdroging en vochtverlies te voorkomen. Metacell Renewal B3 is bijvoorbeeld een dagelijkse emulsie van SkinCeuticals met 5% niacinamide (naast 2,5% verstevigend tripeptide-concentraat en 15% pure glycerine voor hydratatie) die zichtbare tekenen van huidveroudering helpt vervagen.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer