Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Rimpels bovenlip voorkomen en verwijderen
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Rimpels bovenlip voorkomen en verwijderen

  Hoe expressiever je gezicht, hoe sneller je rimpels kunt vormen. Maar zorgen over rimpels rond de mond (zoals bij de bovenlip) mogen je natuurlijk niet weerhouden van je levensgeluk met veelvuldig lachen. Er zijn bovendien andere redenen naast breeduit lachen waardoor rimpels ontstaan. Simpelweg door huidveroudering (wat je deels zelf in de hand hebt met een gezonde lifestyle) en ongezonde gewoonten zoals roken.

  In dit artikel lees je alles over wat rimpels bij de bovenlip nu precies veroorzaakt en wat je kunt doen om deze rimpels bij de bovenlip te verminderen en te verwijderen, ook op een natuurlijke manier. Van eventuele Botox en fillers voor diepe rimpels tot de juiste ingrediënten in huidverzorging. Wat helpt echt tegen rimpels bij de bovenlip, je leest het hier.

  Wat veroorzaakt bovenlip rimpels?

  De meest voorkomende oorzaak van rimpels op de bovenlip zijn leeftijd (natuurlijke proces van veroudering) en volumeverlies in de huid. Door het verstrijken van de tijd neemt de hoeveelheid collageen in de huid af, worden je tanden kleiner en neemt het onderhuidse volume af. Vervolgens kunnen er rimpels in de bovenlip verschijnen. De vermindering van collageen zorgt ervoor dat je huid verzwakt en laat rimpels op de bovenlip meer opvallen.

  Bij mensen met een zeer expressief gezicht die veel met hun mond bewegen, is de kans nog groter dat er rimpels op de bovenlip of rimpels boven de bovenlip ontstaan. Een andere belangrijke oorzaak van rimpels op de bovenlip is roken. Bij rokers worden de bovenliprimpels veroorzaakt door versnelde veroudering van de huid. Dit komt omdat roken de bloedvaten in de huid vernauwt. De verslechterde doorbloeding in combinatie met het herhaaldelijk rimpelen van de mond (bij het trekken aan een sigaret) vergroot de kans dat rimpels op de bovenlip of rimpels boven de bovenlip ontstaan.

  Bovenlip rimpels voorkomen

  Als je rookt, stop hier dan het liefst gelijk mee als je rimpels in de bovenlip wil voorkomen. Nog een reden waardoor bovenlip rimpels trouwens sneller kunnen ontstaan: rietjes. In de zomer een keer een zomerse cocktail drinken door een rietje kan geen kwaad, maar dagelijks is niet raadzaam. Verder telt andere preventieve zorg tegen een diepe rimpel bij de bovenlip mee. De lippen en de huid in deze zone is delicaat en daarom is het van cruciaal belang om op deze plek een product met actieve ingrediënten te gebruiken.

  Serums bijvoorbeeld, met stoffen die helpen de collageen- en elastinesynthese aan te pakken om fijne lijntjes en rimpels te verzachten en te voorkomen. Glycolzuur is daarbij bijvoorbeeld een alles-in-één huidverzorgingsingrediënt, uitstekend voor zachte exfoliatie om de toon en textuur van de huid te verbeteren. Hiernaast heeft glycolzuur het vermogen om de collageenproductie in de diepere huidlagen te stimuleren om fijne lijntjes en rimpels (ook bij de bovenlip) te bestrijden. Is dit ingrediënt nieuw voor je begin dan met een reiniger, zoals de Glycolic Renewal Cleanser. Zeer effectief voor ’s nachts is nachtcrème Glycolic 10 Renew Overnight. Het bevat 10% glycolzuur en 2% feritinezuur voor extra exfoliatie. Hiernaast heeft deze crème ook een verzachtend complex gemaakt van natuurlijke oliën en plantaardige ingrediënten om de kans op irritatie te minimaliseren.
   
  Verder zijn lippenbalsems ook belangrijk in je anti-aging routine. Anti-aging lipbehandeling Antioxidant Lip Repair bevat krachtige ingrediënten die doorgaans zijn voorbehouden aan serums en oogcrèmes: peptiden, hyaluronzuur en vitamine E die de tere lippen tegen beschadiging door de zon beschermen en ze ook zacht en glad maken. Je kunt ook een likje van deze lippenbalm op de huid boven de lippen aanbrengen. Exfoliëren kan trouwens ook helpen om de huid jeugdig en rimpelvrij te houden, omdat het de celomloop stimuleert. Kies een exfoliant, van cleanser tot serum, voor jouw huidtype. Rimpels camoufleren met make-up is wat lastiger, dus het beste voorkom en verminder je rimpels bij de bovenlip met de juiste verzorging.

  Vergeet nooit je zonnebrandcrème

  Het dagelijkse gebruik van zonnebrandcrème is de sleutel tot minder rimpels, ook bij de bovenlip. Deze rimpels worden voornamelijk veroorzaakt door veranderingen in de huid, zoals de afbraak van collageen en elastisch weefsel die secundair zijn aan chronische blootstelling aan de zon. Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème gebruikt met minimaal SPF 30, zoals Brightening UV Defense SPF 30. Voeg daarnaast een zonnebrandcrème voor de lippen toe. Ultraviolette stralen verzwakken het collageen, waardoor de beschadigde huid kwetsbaar wordt voor het ontwikkelen van liplijnen. UV-bescherming helpt echt tegen rimpels bij de bovenlip.

  Laserbehandeling voor het stimuleren van de collageenproductie

  Van een ingrediënt zoals retinol is bewezen dat het de collageenproductie stimuleert, waardoor de huid stevig en veerkrachtig blijft. Bij SkinCeuticals vind je kwalitatieve retinol in verschillende concentraties –je kunt deze ook op den duur opbouwen. Hiernaast kan een laser veel doen voor rimpels bij de bovenlip omdat het ook collageen aanwakkert. Rimpels bij de bovenlip laseren is heel effectief. Dat doet een laser door de huid als het ware te strippen waardoor het genezingsproces en daardoor de collageenproductie wordt gestimuleerd. Het type laser dat je kiest, bepaalt hoe intensief de procedure is. En hiernaast hoeveel genezingstijd (downtime) benodigd is en hoe effectief het is om rimpels bij de bovenlip te verminderen en te verwijderen. Laat het je huidspecialist weten als je herhaalde elektrolysebehandelingen op je bovenlip hebt gehad, omdat de schade aan de haarzakjes de genezing kan belemmeren.

  Fillers voor lip rimpels


  Voor hardnekkige lijnen rond de lippen kunnen fillers de beste optie zijn om deze letterlijk op te vullen. Injecties met hyaluronzuurgels kunnen die lijntjes onmiddellijk opvullen. Deze behandeling houdt ongeveer zes maanden aan. Bij regelmatig behandelen kun je de injecties nog langer uitstellen, omdat de fillers jouw huid stimuleren om het benodigde collageen te produceren. Blauwe plekken kunnen enkele dagen na de behandeling aanhouden en de kans bestaat dat de filler niet goed intrekt. Vermijd een dag na de ingreep in het gezicht wrijven, intensief sporten en probeer enkele uren daarna niet te veel te lachen (zelfs glimlachen). Hiernaast kan Botox bij bepaalde rimpels bij de bovenlip helpen deze glad te strijken. Zoek een gekwalificeerde huidspecialist om je te helpen bij Botox tegen rimpels in de bovenlip.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer