Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Kun je anti-aging ingrediënt retinol onder je ogen gebruiken?
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Kun je anti-aging ingrediënt retinol onder je ogen gebruiken?

  Retinol is een van de beste anti-aging ingrediënten die werkt tegen huidverslapping, rimpels en meer. Lees hier of en hoe je het actieve ingrediënt ook onder de ogen mag gebruiken

  Er is geen huidverzorgingsingrediënt dat beter is bestudeerd of meer wordt aanbevolen door huidspecialisten dan retinol. In serums en vochtinbrengende crèmes stimuleert het vitamine A-derivaat de celvernieuwing van de huid, spoort collageen aan voor meer stevigheid en minder rimpels en laat de huid er na verloop van tijd fris en helder uitzien.

  Het goede nieuws voor de oogcontouren, waar je wat voorzichtiger mee moet omspringen: steeds meer oogcrèmes worden nu ook verrijkt met dit populaire ingrediënt. Kun je retinol ook zo op de huid onder je ogen smeren? Ontdek het hier

  Wat is retinol?

  Retinol is, samen met andere retinoïden, zoals retinoïnezuur en retinylpalmitaat, in wezen een derivaat van vitamine A, een van de belangrijkste voedingsstoffen van het lichaam voor het stimuleren van de celvernieuwing. Het wordt toegevoegd aan actuele huidverzorgingsproducten om huidvernieuwing te bevorderen, de teint op te frissen, acne te verminderen en de collageenproductie te stimuleren. Het werkt ook als een antioxidant om schade door vrije radicalen aan te pakken, wat leidt tot zichtbare tekenen van veroudering. Beschouw het als een gouden standaard in huidverzorging; het verwijdert dode huidcellen, verstopte poriën en een doffe huid bij regelmatig gebruik.

  Retinol en de huid onder je ogen

  De huid onder je ogen is het dunst van je hele gezicht en daarom is het meestal de plek waar mensen voor het eerst tekenen van veroudering vertonen (denk aan fijne lijntjes en donkere kringen). Lange tijd werd er gedacht dat een zeer actief ingrediënt zoals retinol niet in de buurt van je ogen mocht komen aangezien de huid van de oogcontouren zo kwetsbaar is. Maar dankzij nieuwe formuleringen is dat niet langer het geval.

  Veel specifieke retinol-oogcrèmes gebruiken gebufferde of ingekapselde retinol. Hiernaast is de formule meestal verrijkt met tal van hydraterende ingrediënten waardoor de producten gemakkelijker door de huid kunnen worden verdragen. Sterker nog, retinol speciaal ontwikkeld voor rond de ogen, kan je vanaf het begin helpen beschermen tegen irritatie. Retinol kan namelijk wanneer je het voor het eerst gebruikt (vooral ook als serum elders op het gezicht in een hogere concentratie) irritatie oproepen zoals roodheid en schilfers, maar dit verdwijnt naarmate de huid went. Het betekent ook dat het ingrediënt werkt.
   
  Nu wil je natuurlijk geen vellen rondom je ogen. Gelukkig bevatten oogcremes met retinol meestal lagere concentraties van deze vitamine A en zijn ze meer hydraterend dan wat je op je gezicht gebruikt. Let echter op: doe voordat je een product gebruikt (vooral een intens product zoals retinol) een kleine patchtest om er zeker van te zijn dat de formule overeenkomt met je huid. En zoals bij elke ander retinol: draag het product ‘s nachts, omdat het overdag minder goed werkt met de zon. Draag daarbij uiteraard ook altijd een breedspectrum SPF 50 overdag. Gebruik je een oogcrème met retinol (en in feite altijd voor je gezondheid en tegen huidveroudering) smeer dan dagelijks ook met een speciale zonnebrandcrème voor rondom de ogen die je meermaals per dag bijsmeert, zoals Mineral Eye UV Defense SPF 30.

  Kun je een crème of serum met retinol voor je gezicht ook op de oogcontouren gebruiken?

  Het is niet per se nodig om in een aparte oogcreme met retinol te investeren als je al een serum of crème met retinol hebt. Tenzij je een zeer gevoelige huid hebt of een huidaandoening zoals rosacea, kun je een retinol-bevattende crème rond de ogen gebruiken als deze een lagere concentratie bevat, zoals 0,3%. Breng een vochtinbrengende oogcrème zoals A.G.E. Eye Complex aan voordat je retinol op het gebied aanbrengt of meng het met je vochtinbrengende crème. Dit zal helpen om te beschermen tegen de intensiteit. Begin voorzichtig door je retinol te mengen met een vochtinbrengende crème als een manier om te zien of het voor je huid werkt. Met een beetje kom je al heel ver – gebruik een hoeveelheid ter grootte van een erwt voor het hele gebied rondom de ogen.

  Hoe neem je retinol op in je avondroutine?

  Wat betreft je verzorgingsroutine in de avond: overdrijf het niet met retinol, zeker niet in het begin. Gebruik een klein beetje en begin om de andere nacht. Gebruik retinol alleen 's nachts, omdat retinolproducten fotosensibiliserend kunnen zijn en je huid vatbaarder kunnen maken voor beschadiging door de zon.

  Bij retinol gaat het erom dat je het langdurig gebruikt voordat je resultaat ziet. Niet alleen voor de oogcontouren, maar natuurlijk ook voor de huid van de rest van het gezicht kan retinol veel betekenen om de huid te egaliseren, grove poriën, rimpels en zelfs acne-symptomen te verminderen. SkinCeuticals heeft de allerbeste retinol producten vrij verkrijgbaar op de markt. Begin met een lager percentage, zoals Retinol 0.3. Is je huid gewend dan kun je overstappen naar Retinol 0.5. De sterkste retinol creme van SkinCeuticals is Retinol 1.0.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer