Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Retinol en je huid: dit moet je weten
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Retinol en je huid: dit moet je weten

  Retinol, een vitamine A-derivaat, is waarschijnlijk een van de meest onderzochte ingrediënten voor anti-aging die er zijn. Afgezien van het feit dat het een krachtige antioxidant is, bewijzen talloze onderzoeken het vermogen om celregeneratie te stimuleren, collageen opnieuw op te bouwen, fijne lijntjes en rimpels te verminderen en ouderdomsvlekken te vervagen. Hiernaast helpt retinol om de huidtextuur te verfijnen, de poriegrootte te minimaliseren en de teint van de huid te egaliseren. Er zijn talloze onderzoeken die keer op keer aantonen dat retinoïnezuur-derivaten, zoals retinol, een groot verschil maken voor de huid bij regelmatig gebruik. Het is daarbij normaal dat de huid in het begin moet wennen aan retinol, met meer roodheid en een afschilferende huid. Dit betekent ook dat het huidoppervlak zichzelf vernieuwt. SkinCeuticals biedt de beste vrij verkrijgbare retinol crèmes.

  Wat is retinol?

  Retinoïden zijn een klasse chemicaliën die allemaal gerelateerd zijn aan vitamine A. Dit omvat zowel retinol verkrijgbaar in de winkel of bij een huidspecialist als sterkere versies op recept. Een bekende op recept is Retin-A, puur retinoïnezuur. In feite kun je ze allemaal in dezelfde categorie plaatsen, omdat ze uiteindelijk dezelfde soort voordelen bieden voor de huid wanneer je het opbrengt. Het grootste verschil tussen de retinol-producten die vrij verkrijgbaar zijn of enkel op recept, is de potentie, het vermogen om door de huid te worden opgenomen, het irritatiepotentieel en de werkzaamheid.

  Retinol, dat je aantreft in vrij verkrijgbare serums en crèmes, bedient zich van een wisselwerking met enzymen wanneer toegepast op de huid en wordt uiteindelijk omgezet in retinoïnezuur.

  Alleen op recept verkrijgbare Retin-A is in beginsel al retinoïnezuur. Het hecht het zich direct aan receptoren in de huid die de genexpressie van de cel beïnvloeden. Er vormen nieuwe cellen en die komen naar boven naar het huidoppervlak, waardoor de omzet toeneemt. Retinol brengt je huid zo in optimale staat. Hoewel receptversies sterker zijn, hoeven ze op de lange termijn niet altijd effectiever te zijn. Wel zullen ze de huid minder snel irriteren.

  Wat doet retinol voor je huid?

  Retinol biedt een hele waslijst aan voordelen voor de huid, waaronder het stimuleren van collageen waardoor je minder rimpels ziet en de huid stevig blijft. Hiernaast versnelt retinol de celvernieuwing en dit betekent dat je minder verkleuring met pigmentvlekken op de huid waarneemt en de huid algeheel gladder wordt. Bovendien houdt retinol de poriën schoon waardoor puistjes minder kans hebben.

  Met een goed retinol-product kun je bij een acne-gevoelige huid tot de wortel komen van waar onzuiverheden beginnen. Hoewel het niveau van werkzaamheid afhangt van het product dat je gebruikt (op recept of niet) zal je tot op zekere hoogte van al deze voordelen profiteren. Retinol werkt uiteindelijk anti-aging en tegen acne-symptomen.

  Hoe lang duurt het voordat retinol werkt?

  Met retinol heb je wel een lange adem nodig. Het is een kwestie van maanden, geen weken, voordat je volledig resultaat ziet van het dagelijks of wekelijks gebruik van een retinol crème. Hoe langer je een retinoïde gebruikt, hoe meer resultaten (zoals een egale huid en een verfijnde structuur met minder lijntjes) je zult zien. Dit is de reden waarom veel huidspecialisten voorstellen om met retinol te beginnen vanaf je 20e als preventieve anti-aging methode. Als je ouder bent en nog nooit retinol hebt gebruikt dan is het natuurlijk niet te laat. Beter iets te laat dan nooit. Retinol blijft een krachtige anti-ager.

  Kan iedereen retinol gebruiken?

  In principe kan iedereen, ook mensen met een gevoelige huid, retinol gebruiken. Kies alleen wel de concentratie retinol voor jouw huidtype. Die concentratie, de kracht van het product, kun je naarmate de huid aan de retinol went wel opbouwen.

  De enige keer dat je retinol wil overslaan, is wanneer je zwanger bent of probeert zwanger te raken. Heb je een extreem gevoelige huid dan kan het zijn dat je retinol amper kunt verdragen, dus dan is het misschien beter om het eerst met een huidspecialist te bespreken. Feitje: in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, maken retinoïden je niet vatbaarder voor zonschade. Toch wil je een retinol crème bij uitstek 's nachts gebruiken, omdat zonlicht het ingrediënt inactief kan maken.

  Welk retinol product van SkinCeuticals kiezen?

  Er zijn veel formules die het ingrediënt retinol bevatten. Retinol is een ingrediënt dat zowel licht- als luchtgevoelig is. Als retinol wordt blootgesteld aan lucht en licht, riskeer je mogelijk een lagere effectiviteit van de formule bij plaatselijke toepassing.

  De beste retinolproducten bevatten ingrediënten die de stabiliteit van retinol ondersteunen en ingekapseld zijn op een manier die de actieve ingrediënten niet blootstelt aan lucht of licht. Zo wordt de optimale werkzaamheid behouden. Precies deze kwaliteiten maken retinol van SkinCeuticals uniek. SkinCeuticals Retinol 0.3, SkinCeuticals 0.5 en SkinCeuticals Retinol 1.0 bevatten allemaal pure retinol (versus retinol geformuleerd met een derivaat van soja) dat is ingekapseld om maximale stabiliteit te garanderen en een langzame afgifte op de huid te bieden voor verbeterde verdraagbaarheid.

  De cijfers op het productlabel van je retinol zijn indicatoren voor de sterkte van de formule. De retinol-lijn van SkinCeuticals is verkrijgbaar in drie verschillende sterktes: Retinol 0.3, Retinol 0.5 en Retinol 1.0. Kies de sterkte op het vermogen van je huid om retinol te verdragen, hoe lang je retinol gebruikt en de resultaten die je nastreeft.
   
  - SkinCeuticals Retinol 0.3
  Voor alle huidtypes en stadia van retinol-gebruikers, met als doel het uiterlijk van milde huidproblemen te verbeteren.
   
  - SkinCeuticals Retinol 0.5
  Voor alle huidtypes en stadia van retinol-gebruikers, met als doel het uiterlijk van milde tot matige huidproblemen te verbeteren.
   
  - SkinCeuticals Retinol 1.0
  Huidtypes die eerder gewend zijn geraakt aan de lagere sterkte van retinoïden of die bekend zijn met retinols en exfoliators, met hierbij als doel de verschijning van matige tot ernstige huidproblemen zoals diepe rimpels en een slappe huid te verbeteren.
   
  De reden om van 0.3 naar 0.5 naar de krachtigste vorm van retinol bij SkinCeuticals 1.0 te gaan: langdurig gebruik van retinol 0.5 en een extra boost willen geven aan je standaard huidverzorgingsroutine.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer