Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Retinol creme: dit doet het voor je huid
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Retinol creme: dit doet het voor je huid

  Retinol kan al vanaf je twintigste levensjaar worden gebruikt, omdat het een van de meest bewezen doeltreffende ingrediënten is die helpt tegen anti-aging. Ook op latere leeftijd is het zeker voordelig om retinol te gaan gebruiken voor een rimpelvrije, gladde stralende huid. Crèmes met retinol hebben vrouwen geholpen aan een gladdere, volle huid met minder zichtbare rimpels. Retinol crèmes kunnen ook goed helpen bij huidaandoeningen zoals acne.

  Retinoïden zijn een goede plek om te beginnen met een anti-aging routine, aangezien ze al worden ingezet sinds de jaren zeventig en ze sindsdien zeer effectief zijn gebleken. In 2004 bracht SkinCeuticals zijn retinol-producten op de markt in concentraties van 0,5% en 1,0%. Destijds was 1,0% de hoogste concentratie retinolcrème die zonder recept verkrijgbaar was. SkinCeuticals staat bekend om het uitgebreide, betrouwbare wetenschappelijke onderzoek dat wordt gedaan naar retinol. De retinol crèmes van SkinCeuticals maken bij regelmatig gebruik echt een verschil voor je huid.

  Wat is retinol?

  Als we van retinol spreken, hebben we het eigenlijk over retinoïden. Er zijn een aantal verschillende soorten retinoïden en ze zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Alle verschillende soorten zijn afgeleid van vitamine A – het verschil zit hem daarbij in de concentratie. Retinoïnezuur (ook bekend als Retin-A of Tretinoïne) is de sterkste, voorgeschreven retinoïde die vaak wordt gebruikt om acne en veroudering te behandelen. Alle andere retinoïden, van sterk naar zwak, omvatten retinaldehyde, retinol en vervolgens retinolesters (zoals retinylpalmitaat). SkinCeuticals biedt de beste retinol crèmes vrij verkrijgbaar op de markt.

  Retinol versus retinoïde

  Je hebt misschien de termen 'retinol', 'retinoïde' en 'tretinoïne' gezien die werden gebruikt bij het bespreken van bepaalde anti-aging crèmes. In de meest basale termen zitten retinolen, retinoïden en tretinoïne in huidverzorgingsproducten die een of andere vorm van vitamine A bevatten. Ze worden voornamelijk gebruikt om tekenen van veroudering van de huid aan te pakken, maar ze kunnen ook helpen om de poriën te reinigen en acne en puistjes te minimaliseren. Dit is precies de betekenis van de drie skincare termen:

  - Retinoïden
  Retinoïde is de ‘familie’ die alle producten omvat die vitamine A-verbindingen en -derivaten gebruiken. Dit omvat zowel reguliere retinols als retinoïden op recept, die je bijvoorbeeld via je huidspecialist verkrijgt. Dus 'retinolen' en 'tretinoïne (retin-A)', die hieronder worden bespreken, maken beiden deel uit van de retinoïde-familie. 

  - Tretinoïne of retin-A
  Tretinoïne (of retin-A) is retinoïnezuur. Het is de sterkste beschikbare retinoïde en om deze reden is het alleen op recept verkrijgbaar. Het levert retinoïnezuur (een metaboliet van vitamine A) in een vorm die direct op de huid kan werken, zonder dat het door je huidcellen in retinoïnezuur hoeft te worden omgezet. Tretinoïne is sterker en kan daarom sneller resultaten geven. Het kan weliswaar ook leiden tot meer irritatie en bijwerkingen dan vrij verkrijgbare retinolcrèmes. 

  - Retinol
  Specifiek retinol moet worden omgezet in retinoïnezuur zodra het op het huidoppervlak bevindt. Om deze reden zijn ze zachter en hebben ze vaak minder bijwerkingen. Je hebt geen recept nodig om retinolcrèmes en -gels te krijgen, terwijl je wel zo’n recept nodig hebt voor het verkrijgen van tretinoïneproducten. Om de verwarring nog groter te maken, gebruiken veel mensen de term 'retinolen' om alle producten met vitamine A-derivaten te beschrijven. Dus 'retinolen' en 'retinoïden' worden hetzelfde als ze op deze manier worden gebruikt. Uiteindelijk doet het allemaal hetzelfde voor de huid.

  Wat doet retinol voor je huid?

  Retinol is een populair ingrediënt, omdat het een hele reeks huidproblemen aanpakt. Van acne, een grove textuur, dofheid, het minimaliseren van grote poriën, verouderingsproblemen zoals rimpels en fijne lijntjes. Retinol kan echt heel veel doen voor je huid. Een van de vele voordelen van retinol is dat het de celvernieuwing kan verhogen en de productie van collageen en elastine kan stimuleren. Het kan de huid er steviger en gladder laten uitzien, mede door fijne lijntjes en rimpels optisch op te vullen. Retinol heeft het voordeel dat het een ongelijkmatige teint kan verbeteren en pigmentatie behandelen. Retinol kan zelfs helpen bij cystische acne en puistjes. Het is dus zeker de moeite waard om er vroeg of laat mee te beginnen.

  Over retinol crème

  Bij het kiezen van retinolcrèmes is het belangrijk om een vertrouwd merk te kiezen. Elk merk heeft een andere manier om retinol aan de huid af te geven. Daarom wil je er zeker van zijn dat je een product gebruikt dat goed is onderzocht en ontworpen. Dit zijn de drie kwalitatieve retinol-concentraties van SkinCeuticals: 

  - 0,3% retinol is de lichtste crème en is de beste om mee te beginnen.
  - 0,5% retinol is voor velen een gebruikelijk startpunt, maar het bevat een sterkere dosis retinol.
  - 1,0% retinol is de hoogste concentratie retinol. Het is belangrijk dat je naar deze crème opbouwt na het gebruik van de lagere sterkte. 

  Elk komt in een verpakking van 30 ml. Deze crèmes helpen bij: 

  - Het verhogen van de celvernieuwing;
  - Het verminderen van lijntjes, rimpels, verkleuring, poriën en andere onvolkomenheden;
  - Het verminderen van mogelijke irritatie, in tegenstelling tot andere retinolen;
  - Het behouden van de effectiviteit wegens de verpakking.

  Bijwerkingen van retinol

  Retinoïden werken niet bij iedereen even goed. Als je last hebt van rosacea, eczeem of psoriasis, is het waarschijnlijk het beste om retinol te vermijden. Bij deze huidaandoeningen met een zeer gevoelige huid is retinol waarschijnlijk net iets te krachtig. Retinol kan dan mogelijk ontstekingen, droogheid en gevoeligheid verhogen. Wil je toch retinol gebruiken? Bespreek dit dan met je huidspecialist. 

  Ook bij een normale huid (droog, vet of gecombineerd) is het belangrijk om niet met een overdosis retinol te smeren. Houd je aan de hoeveelheid retinol die wordt voorgeschreven op de verpakking. Anders kun je bijwerkingen krijgen zoals een schilferige, rode en geïrriteerde huid. Kijk hiernaast goed naar hoe je huid reageert. Het is normaal dat je huid in het begin wat gaat afschilferen (dit betekent dat de huid zich vernieuwt) maar schroef het gebruik terug wanneer deze echt onaangenaam begint aan te voelen. In plaats van elke avond kun je retinol dan bijvoorbeeld twee of drie keer per week ’s avonds smeren. Normaal gesproken houden deze bijwerkingen trouwens maar een paar weken aan, terwijl de huid zich aanpast aan het ingrediënt. SkinCeuticals maakt gebruik van zogenaamd ingekapseld retinol. Dit brengt retinol in de huid zonder veel irritatie te veroorzaken.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer