Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Retinol crème (vitamine A)

Gerichte technologie voor zichtbare 
anti-veroudering
voordelen

Retinol is een vorm van vitamine A. SkinCeuticals biedt een hooggeconcentreerde pure retinolcrème-formule om fijne lijntjes, rimpels, ongelijkmatige teint, vlekken en huidverkleuring te verminderen. Deze gerichte formulering is ontworpen met verbeterde stabilisatie- en leveringstechnologieën om maximale werkzaamheid te garanderen en irritatie te minimaliseren

Meer informatie over retinol

Ingrediënt in de schijnwerper: retinol

Één van de meest onderzochte en bewezen huidverzorgingsingrediënten die tegenwoordig beschikbaar zijn. Retinol helpt om de zichtbare effecten van veroudering te verbeteren. Dit krachtige ingrediënt helpt de celvernieuwing te bevorderen om fijne lijntjes, rimpels, ongelijkmatige teint en onvolkomenheden te verminderen. Geformuleerd met pure retinol en bisabolol (afgeleid van kamille), is de retinol crème van SkinCeuticals ontworpen om maximale werkzaamheid te garanderen, terwijl irritatie wordt geminimaliseerd die gewoonlijk wordt geassocieerd met het gebruik van retinol crèmes.

retinol

retinol (vitamine a) UITGELEGD

Wat is retinol?

Van vitamine A, retinol of retinezuur, is klinisch bewezen dat het de verschijning van rimpels, huidverkleuring en vlekken verbetert. Retinol helpt de celvernieuwing te bevorderen, het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels, huidverkleuring en vlekken te verbeteren. Retinol wordt op de huid aangebracht en omgezet in retinoïnezuur en wordt vaak beschouwd als een beter verdraagbare vorm van vitamine A.

Welke voordelen heeft retinol voor mijn huid?

Met de leeftijd neemt de natuurlijke celvernieuwing van de huid af resulterend in een doffe, ongelijkmatige teint en ruwe huidstructuur. Topische retinol crèmes bevorderen de vernieuwing van oppervlaktecellen, wat betekent dat dode huidcellen sneller worden weggegooid, waardoor een zichtbaar gezondere en helderdere huid zichtbaar wordt. Evenzo, retinol's afschilfermechanisme helpt de verschijning van vlekken te verbeteren door te voorkomen dat dode huidcellen de poriën verstoppen.

Zuiverheid is essentieel voor de werkzaamheid van retinol in de huid, zoals pure retinol het gemakkelijkst wordt omgezet in retinoïnezuur in de huid. Zoek altijd naar een hoge concentratie van zuiver retinol versus retinol derivaten zoals retinylpalmitaat. SkinCeuticals gebruikt zuivere, hoge concentraties retinol versterkt met stabilisatie tot zorgen voor maximale conversie en werkzaamheid

Is retinol hetzelfde als tretinoïne?

Retinol en tretinoïne zijn beide chemische verbindingen afgeleid van vitamine A. Tretinoïne is een farmaceutische vorm van retinoïnezuur die alleen op recept verkrijgbaar is. Het wordt vaak voorgeschreven voor acne, maar helpt ook bij het verbeteren van fijne lijntjes, rimpels en huidverkleuring. Hoewel zeer effectief, kan deze plaatselijke behandeling ongewenste bijwerkingen veroorzaken, zoals roodheid, peeling en droogheid.1
Topische retinol is daarentegen zonder recept verkrijgbaar.
Hoewel het op dezelfde manier werkt als tretinoïne, heeft onderzoek aangetoond dat het significant minder irritatiepotentieel vertoont²

Voor het juiste advies over welke vorm van vitamine A product het meest geschikt is voor jouw specifieke huidbehoeften, raadpleeg eenhuidverzorgingsprofessional.

Kan ik retinol gebruiken in de zon?

Pure retinol werkt als een sterke exfoliant, die de huid gevoelig kan maken voor zon- en UV-schade. Daarom wordt aangeraden retinol 's avonds aan te brengen en altijd te gebruiken in combinatie met een zonbescherming met een breed spectrum. Veel artsen raden retinol niet aan tijdens de zomermaanden.

Bovendien toont onderzoek aan dat sommige retinol-formuleringen snel kunnen worden afgebroken als ze niet in de juiste beschermende verpakking zitten. De SkinCeuticals retinol crème is zodanig verpakt om de stabiliteit en bescherming van de potentie van het product te waarborgen

Hoe moet ik retinol gebruiken?

Breng 's avonds na het reinigen en tonen een kleine hoeveelheid aan op de toppen van de vingers. Het gebruik van te veel retinol kan de huid irriteren. Dep het product op uw gezicht, vermijd de ogen en masseer stevig totdat het in de huid is opgenomen. Voor optimale resultaten, opname door de huid toestaan voordat u andere huidverzorgingsproducten aanbrengt. Beperk het eerste gebruik tot één of twee keer per week, en verhoog geleidelijk de frequentie tot 's nachts zoals wordt getolereerd.

Vanwege de hoge concentratie van zuiver retinol, dient u een retinol-crème alleen 's nachts te gebruiken om fotosensibiliteit en irritatie te beperken. Gebruik altijd een breed spectrum zonbescherming bij gebruik van dit product

video retinol

Wanneer moet retinol worden vermeden?

Vanwege het exfoliërende werkingsmechanisme kunnen topische retinolcrèmes de gevoeligheid van de huid en de kans op irritatie verhogen, vooral bij gebruik met bepaalde medicijnen of in-office behandelingen zoals chemische peelings. Aangezien retinolcrèmes de lichtgevoeligheid kunnen verhogen, worden langdurige perioden van blootstelling aan de zon niet aangemoedigd. Het is vooral belangrijk om een breedspectrum zonbescherming toe te passen tijdens het gebruik van dit product. Vitamine A-producten zoals tretinoïne en retinol worden niet aanbevolen tijdens de zwangerschap. Raadpleeg eenartsom te bepalen wanneer het gebruik van vitamine A is toegestaan.

Kan retinol helpen bij acne?

Om te begrijpen hoe retinol oneffenheden helpt verminderen, is het belangrijk om te begrijpen hoe acne-vorming in de eerste plaats totstand komt. De poriën van de huid bevatten talgklieren, die verantwoordelijk zijn voor de productie van talg om de huid en het haar te smeren. Gewoonlijk produceren talgklieren de juiste hoeveelheid talg of olie, maar ze kunnen soms overactief zijn, wat leidt tot een overmatige talgproductie. De combinatie van overtollig talg en dode huidcellen kan ervoor zorgen dat poriën verstopt raken, waardoor de perfecte conditie wordt gecreëerd voor P.acnes-bacteriën - een bacterie die kan bijdragen aan de vorming van acne - om vast te raken en zich te vermenigvuldigen.

Topische retinol-formuleringen verhogen de celvernieuwing in de huid, waardoor uiteindelijk de opbouw van dode huidcellen wordt verminderd. Met minder dode huidcellen op het oppervlak van de huid, wordt het moeilijker voor poriën om te verstoppen. Retinol crèmes werken via chemische exfoliatie, die mogelijk minder schurend is dan mechanische exfoliatie waarbij scrubs worden gebruikt.

Zoals bij alle topische huidverzorgingsproducten die op acne zijn gericht, kunnen de resultaten echter tijd vergen. Het is belangrijk dat retinol en andere onzuiverheden bestrijdende producten worden aangebracht zoals aanbevolen door jouw  huidverzorgingsspecialist. Het is ook essentieel dat eenbreedspectrum zonbeschermingdagelijks wordt toegepast bij gebruik van een retinol. Zoek naar niet-comedogene, olievrije zonbescherming die een hoge UVA / UVB-bescherming bieden zonder de poriën te verstoppen.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer