Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Oogverzorging: dit moet je weten

  Het is een gegeven dat het gebied rondom de ogen een van de dunste, meest gevoelige delen van de huid op het lichaam is. Hiernaast gebruiken we onze ogen dagelijks intensief – we lachen ermee en rimpelen zo ons gezicht, we knipperen talloze keren op een dag. Vanwege die activiteit zien de meeste mensen vroegtijdige huidveroudering rondom de ogen, maar dat is niet de enige reden. De huid rondom de ogen heeft namelijk niet zoveel talgklieren en collageen als de rest van je gezicht en lichaam. Hierdoor is dit gebied vatbaarder voor uitdroging, volumeverlies, lijntjes en rimpels. Het is zelfs zo dat delen van de huid met minder talgklieren (olie) minder sterk zijn en vatbaarder voor rimpels. Dit is de reden waarom zowel mannen als vrouwen soms al in hun twintigerjaren kraaienpootjes kunnen zien. In dit artikel leggen we uit waarom en welke oogverzorging je nodig hebt om bekende problemen zoals rimpels, maar ook wallen en dikke ogen tegen te gaan.

  Waarom heb je oogverzorging nodig?

  Natuurlijk omdat de huid rondom de ogen het allerdunst is en dus kwetsbaar. Tekenen van zichtbare huidveroudering, zoals kraaienpootjes en fijne lijntjes, duiken hier het snelst op. Maar ook wallen en donkere kringen door bijvoorbeeld slaapgebrek en stress. Volgens huidexperts worden oogcrèmes nogal eens vergeten. Je huid rondom de ogen heeft weliswaar een vochtinbrengende crème nodig die de benodigde hydratatie kan bieden.  Vertrouw niet op je reguliere dag- of nachtcrème om die klus te klaren. Je kunt een moisturizer voor de rest van het gezicht niet zomaar op de oogcontouren smeren. Je hebt een oogcrème nodig die speciaal is ontworpen voor deze specifieke zone. Gezichtsserums en vochtinbrengende crèmes kunnen verrijkt zijn met actieve ingrediënten, zoals retinol, die een te sterke concentratie bevatten voor de huid onder de ogen. Toch is het handig om actieve ingrediënten te smeren rondom de ogen die fijne lijntjes, rimpels, wallen en donkere kringen tegengaan zonder de huid te irriteren of huidveroudering te triggeren.

  Wat is de beste oogcrème en ingrediënten?

  Kies voor actieve ingrediënten in de juiste formulering en in de juiste dosering speciaal voor de oogcontouren. Dat is cruciaal. Alleen omdat de oogcontouren een kwetsbaar gebied zijn, wil nog niet zeggen dat je een milde vochtinbrengende oogcrème nodig hebt. Kijk naar wat jouw oogcontouren precies nodig hebben. Vitamine C in oogcrème werkt bijvoorbeeld goed tegen donkere verkleuringen, en het voorkomt pigmentvorming en rimpels. Cafeïne is niet voor niets geliefd in oogverzorging, omdat het de microcirculatie op gang brengt voor een frisse blik. Pro-Xylane is een rimpel-bestrijdend ingrediënt dat bovendien de verschijning geeft van meer volume bij de ogen voor een frisse, jeugdige blik. Al deze doeltreffende ingrediënten vind je in SkinCeuticals oogverzorging. Voor anti-aging is het bovendien heel belangrijk om de kwetsbare oogcontouren te beschermen met een UV-crème speciaal voor het gebied rond de ogen.

  Tips voor huidproblemen bij de ogen

  Van wallen en donkere kringen tot rimpels, fijne lijntjes en dikke ogen: dit zijn de meest voorkomende huidproblemen die huidexperts en dermatologen meekrijgen. Plus wat je eraan kunt doen om van diepe rimpels tot beginnende lijntjes af te komen.

  Donkere kringen

  Donkere kringen onder de ogen worden vaak gelinkt aan een gebrek aan slaap, maar sommige mensen krijgen zelfs kringen als ze consequent acht uur per nacht slapen. Andere mensen hebben nooit last van donkere kringen onder de ogen – ook niet als ze een nachtje hebben doorgezakt. Dit is simpelweg genetisch bepaald. Het is lastig donkere kringen volledig te verwijderen, maar topicalen zoals cafeïne, vitamine K, flavonoïden en peptiden kunnen de bloedsomloop helpen verbeteren om de kringen op te lichten. Het kan ook helpen om de crème zachtjes in te kloppen en te masseren. Probeer ook eens ’s nachts op een verhoogd kussen en op je rug te slapen. Verwijder je oogmake-up goed en egaliseer die donkere kringen met een goede UV-bescherming met transparante kleurbolletjes, genaamd Mineral Eye, speciaal voor de oogcontouren. Met skincare kun je donkere kringen nooit volledig verwijderen. Bij hevige donkere kringen kan er eventueel ook worden gekeken naar injectables.

  Oogcrème tegen donkere kringen

  SkinCeuticals A.G.E. Eye Complex helpt tegen kraaienpootjes, maar ook specifiek tegen donkere kringen en zakken onder de ogen. Deze zijdezachte oogcrème is ontwikkeld voor oogcontouren die snel gevoelig kunnen aanvoelen met een krachtige combinatie van Proxylane, bosbessenextract en een complex van flavonoïden en synergetische peptiden. De oogcrème bevat bovendien optische diffusors om licht te verspreiden en onmiddellijk de uitstraling van vermoeide, dof uitziende ogen te verbeteren.

  Gezwollen oogcontouren en zakken onder de ogen

  Wakker worden met gezwollen ogen en zakken onder de ogen, dit komt meestal door vocht dat zich onder de ogen heeft opgehoopt tijdens het slapen. Je kunt ervoor kiezen dit gebied wat te koelen om opvallende wallen terug te brengen. Koude temperaturen verminderen de bloedstroom voor minder zwelling. Vermijd ook alcohol en te zout eten en drink voldoende gezuiverd water.

  Oogcrème tegen dikke ogen

  SkinCeuticals AOX + Eye Gel is een verfrissende gel en serum in één, speciaal voor de oogcontouren. Je kunt het ook wel zien als een ‘kopje koffie voor onder de ogen’. Deze oogverzorging met onder meer cafeïne, 1% floretine, 5% L-ascorbinezuur en 0,5% ferulinezuur pakt zichtbare tekenen van huidveroudering, zoals kraaienpootjes en fijne lijntjes, aan. Maar het verbetert ook de uitstraling van wallen, vermoeidheid en kringen onder de ogen. Het is bovendien zeer effectief tegen opgezwollen oogcontouren. De oogverzorging bestrijdt tekenen van vermoeidheid voor een frisse, levendige blik.

  Fijne lijntjes en rimpels

  Voorkomen is beter dan genezen en blootstelling aan UV-licht is nog steeds een van de voornaamste redenen dat onze huid vroegtijdig veroudert. Het is daarom belangrijk om ook de oogcontouren in te smeren met SPF, maar dan wel eentje die geschikt is voor de fragiele huid rondom de ogen. SkinCeuticals Mineral UV Defense met SPF 30 beschermt tegen UVA- en UVB-stralen en het biedt ook een natuurlijk tintje voor overdag. Een 100% minerale teint met 17% titanium dioxide en verzachtende ceramiden. Draag buiten in de volle zon ook liefst een zonnebril met UV-werende glazen.

  Oogcrème tegen rimpels

  Kies voor een oogcrème boordevol peptiden zoals A.G.E. Oogcrèmes verrijkt met een complex van flavanoïden en synergetische peptiden helpen de zichtbaarheid van lijntjes rond de ogen te verminderen door de onderliggende structuur te versterken. Daarom is dit ingrediënt ideaal voor anti-rimpel oogcrèmes. De optische diffusers in deze oogcrème zorgen ook voor een stralend effect.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer