Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Alles over neuslippenplooi fillers
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over neuslippenplooi fillers

  In tegenstelling tot veel andere rimpels in het gezicht (zoals voorhoofdrimpels) worden lachlijnen – ook wel de neus-lippenplooi, nasolabiale vouw of marionetlijn genoemd – naast de mond niet veroorzaakt door gezichtsexpressies. De lachlijn, die verticaal tussen neus en mond staat, kan soms al als kind in het gezicht staan. Dit heeft alles te maken met genen.

  ​​​​​​De neuslippenplooilijnen kunnen wel verdiepen naarmate we ouder worden. Deze rimpels kunnen dus verticaal tussen de mond en de kin lopen, wat ook kan leiden tot verslapping in de onderste helft van het gezicht.

  Ze worden ook wel marionettenlijnen genoemd. Die naam danken ze aan marionetpoppen, die bekend staan om hun gespleten kaken, zodat poppenspelers hen kunnen helpen praten.

  Dit soort lachlijnen verergeren wanneer we onder invloed van veroudering, en daarbij een ongezonde lifestyle en onvoldoende verzorging, elasticiteit en vet in het midden van het gezicht verliezen. Lees hier alles over de neuslippenplooi en hoe gezichtsverzorging, lifestyle en behandelingen zoals fillers (voor het opvullen van de neuslippenplooi) kunnen helpen om de neuslippen plooi tijdelijk of voorgoed te verminderen.

  Wat voor fillers zijn er?

  Niet alle vulstoffen zijn hetzelfde. De meest voorkomende zijn gebaseerd op hyaluronzuur (een stof die van nature in ons lichaam voorkomt en sterk wordt aangetrokken door water en zich bindt aan vocht; het is een populair ingrediënt in vochtinbrengende crèmes). Deze hyaluronzuur fillers houden meestal zes maanden tot een jaar aan – afhankelijk van de plaatsing en hoe je lichaam de stof van nature afbreekt. Deze fillers kunnen onmiddellijk worden teruggedraaid met een injectie met hyaluronidase, een enzym dat dit vulmiddel wegsmelt als je besluit dat je deze filler net langer wilt.

  Niet-HA-vullers worden biostimulerende vullers genoemd en zijn gemaakt van andere materialen. Deze omvatten onder meer Sculptra (gemaakt met poly-L-melkzuur, een biologisch afbreekbaar door de mens gemaakt polymeer), Radiesse (gemaakt met calciumhydroxyapatiet, waarvan onze minerale tanden en botten zijn gemaakt) en Bellafill (met polymethylmethacrylaat of niet-biologisch afbreekbare acrylparels in rundercollageen).

  De meeste fillers hebben een direct zichtbaar effect. Biostimulerende vullers hebben echter zes tot twaalf weken nodig voordat je het resultaat ervan ziet. Deze fillers gaan doorgaans langer mee, omdat ze de natuurlijke collageenproductie stimuleren. Ze kunnen echter niet gemakkelijk ongedaan worden gemaakt. Biostimulerende fillers zijn eigenlijk alleen goedgekeurd voor neuslippenplooien en acnelittekens op de wangen, maar veel erkende huidspecialisten gebruiken ook daar het natuurlijke stofje hyaluronzuur.

  Fillers in de neuslippenplooi

  Nasolabiale ofwel neuslippenplooien kunnen worden opgevuld met fillers. Dit zijn dus de lijnen aan weerszijden van je mond die lijken op een soort haakjes op je gezicht. Ze kunnen trouwens verergeren door op je zij te slapen. Dit oefent namelijk meer druk uit op één kant van je gezicht, waardoor collageen en structurele huidondersteuning sneller worden afgebroken. Staan ze eenmaal diep in je gezicht dan kan een fillerbehandeling helpen de neuslippenplooi op te vullen zodat deze niet meer zichtbaar is.

  De kosten kunnen afhangen van hoe diep de lijnen zijn en hoeveel injectiespuiten je nodig hebt. Het is in ieder geval belangrijk dat je voor neuslippenplooi filler altijd naar een goede, gecertificeerde cosmetisch arts gaat. Anders kan het er onnatuurlijk uitzien of kunnen er mogelijk complicaties optreden. Gezichtsgebieden die rijk zijn aan bloedtoevoer, zoals rond de neus en mond, lopen het grootste risico op blauwe plekken, maar dit zou binnen een week moeten verdwijnen.

  Hyaluronzuurfillers zijn een veelgebruikte techniek om de neuslippenplooi te verwijderen. Als deze behandeling goed wordt uitgevoerd dan ziet het er volstrekt natuurlijk uit en duurt het niet meer dan tien tot vijftien minuten om de fillers te zetten. Zoals bij de meeste fillers wordt er dus geïnjecteerd met een klein naaldje en hierna zou je in principe gewoon weer aan het werk of naar een afspraak kunnen.

  Huidverzorging en de lippenplooi lijn

  Er zijn ook belangrijke huidverzorgingstips waarmee je de neuslippenplooi zoveel mogelijk kunt verzachten. Allereerst, draag altijd SPF en rook niet. Zoals iedereen weet die geïnteresseerd is in anti-aging: overmatige blootstelling aan de zon en roken dragen bij aan verlies van collageen en huidelasticiteit. Dit zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van marionetlijnen naarmate we ouder worden, dus draag elke dag minimaal een breedspectrum zonnebrandcrème met factor 30. Vul dit aan met een hoogwaardig vitamine C serum (die je onder de SPF opbrengt) zoals SkinCeuticals’ C E Ferulic. Het is hiernaast natuurlijk contraproductief om de lachlijn te behandelen en de huid van het gezicht te beschermen wanneer roken direct bijdraagt aan de lippenplooilijn.

  Verder is je dagelijkse verzorgingsroutine van belang om rimpels te verwijderen en te verminderen. Breng eens oogcrème aan op je (nog te verschijnen) marionetlijn. Net als voor het gebied onder de ogen, kan oogcrème lijntjes verzachten en vocht afdichten. Hierdoor lijken lachrimpels minder uitgesproken. Breng 's morgens en' s avonds bijvoorbeeld een likje A.G.E. Eye Complex met een krachtig complex van flavanoïden en synergetische peptiden aan zoals je ook zou doen op je donkere kringen. Ook de A.G.E. Interrupter is een krachtige anti-aging formule die kan helpen bij liprimpels. Voor het optisch opvullen van lijnen is hyaluronzuur een belangrijke stof, die maar liefst 1000x zijn eigen gewicht in water kan vasthouden. Hiervoor is SkinCeuticals’ serum H.A. Intensifier uitermate geschikt. Het is ook de moeite waard om vochtinbrengende nachtcrèmes te gebruiken die de huid op verschillende niveaus regenereren terwijl je slaapt. Neem Glycolic 10 Renew Overnight, een nachtelijke glycolzuurcrème met maar liefst 10% glycolzuurwaarde dat het huidcelvernieuwingsproces aanwakkert en bij regelmatig gebruik ook rimpels effectief tegengaat.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer