Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over micro needling

  Micro needling is niet bepaald nieuw, maar deze esthetische procedure is wel wat vernieuwd en zeer populair onder huidspecialisten. Innovatieve micro needling zou kunnen helpen bij acnelittekens, maar ook bij het opvullen van fijne lijntjes. Hierdoor verschijnt er een frisse huid aan het oppervlak die straalt. Voordat je micro needling laat doen bij een huidspecialist is het handig om op de hoogte te zijn van de voordelen en bijwerkingen van micro needling. Plus wat het precies doet voor je huid en bij wie je terecht kunt voor een goede micro needling behandeling met resultaat.

  Wat is micro needling en wat zijn de voordelen?

  Micro needling is een procedure waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine naalden die in een gezichtsroller of automatische pen worden geplaatst om de buitenste huidlaag te doorboren. De huid heeft een natuurlijke barrière, ontworpen om bepaalde indringers buiten te houden. Daarom dringt slechts een klein percentage van de actieve ingrediënten ooit de epidermis binnen. Micro needling helpt bij het creëren van kleine toegangspunten. Zie het als deuropeningen die slechts een korte tijd na de behandeling openblijven voordat de huid zich weer afsluit met nieuwe huidcellen. Tegelijkertijd heeft micro needling ook langetermijneffecten. Door deze microscopisch kleine ‘microkanalen’ in de huid te creëren, wordt de dermis namelijk gedwongen om over te schakelen naar de ‘verdedigingsmodus’. Hierdoor raakt de wondgenezingsreactie in overdrive, wat resulteert in een vergrote groei van elastine en collageen. Die twee bouwblokjes, elastine en collageen, zijn belangrijk voor een stevige, veerkrachtige huid. De aangewakkerde celvernieuwing is geen snelle oplossing. Het heeft namelijk impact op nieuwe huidlagen. Micro needling vermindert daarom eerder geleidelijk het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes en het verbetert de algehele textuur.

  Doet micro needling pijn?

  Een dermaroller kan op het eerste gezicht op een ‘martelwerktuigje’ lijken, maar in werkelijkheid is deze tool niks om bang voor te zijn. Voor gebruik wordt er meestal een verdovende crème aangebracht. Dit betekent dat mocht je huid gevoelig zijn voor micro needling je er alsnog amper iets van merkt. De uitvaltijd bij een micro needling behandeling kan variëren van uren tot een aantal dagen.

  Wat doet micro needling met de huid?

  Micro needling is een geschikte behandeling voor talloze huidproblemen. Van fijne lijntjes en rimpels tot een mooie gloed voor een speciale gelegenheid. Hiernaast kan micro needling hyperpigmentatie en zelfs hardnekkige acnelittekens (die bijvoorbeeld opliggend zijn) vervagen. Na regelmatig een reeks micro needling behandelingen kunnen zelfs atrofische acnelittekens worden verbeterd. Zonschade, minder rimpels en een egale huidtextuur kunnen ook worden bevorderd door micro needling.

  Is micro needling geschikt voor elk huidtype?

  Micro needling werkt goed op oude acne-littekens en het herstellen van littekenweefsel, maar je wil het niet op open wonden of actieve acne toepassen. Vanwege het risico op infectie en ontsteking. Het is het beste om acne eerst te behandelen door de richtlijnen te volgen die zijn opgesteld door jouw huidspecialist (meestal met producten met actieve ingrediënten zoals BHA's), afhankelijk van de oorzaken en de ernst van de acne. Mensen die lijden aan inflammatoire huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis kunnen micro needling ook beter vermijden. De huid is daarvoor te gevoelig.

  Micro needling & risico’s: thuis of bij een specialist

  Het is belangrijk om micro needling uitsluitend bij een gecertificeerd huidspecialist te laten doen. Deze specialist kan goed naar je huid kijken om te bepalen of micro needling inderdaad de beste optie voor jouw huid is. Zo weet je zeker dat de huid niet onverhoopt beschadigt. Micro needling is een invasieve huidprocedure. Er bestaan dermarollers voor thuis, maar dat kan met risico’s gepaard gaan. Bij roestvrijstalen naalden bestaat bijvoorbeeld het risico dat je het apparaat te lang gebruikt en de huid overprikkelt. Er is ook een kleine kans bij het gebruik van traditionele apparaten om bacteriën op de huid over te brengen door het apparaat tussen behandelingen door niet grondig te reinigen. Daarom laat je micro needling liever aan een professional over. Anders is een schone tool en een schone, gereinigde huid vooraf belangrijk.

  Welke huidverzorging gebruiken na een micro needling behandeling?

  Na micro needling wordt hyaluronzuur (HA) aanbevolen. In sommige gevallen wordt een hyaluronzuurserum nadien zelfs aanbevolen. Kies een product met kwalitatief hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een hydraterend en herstellend ingrediënt, en daarom is het ideaal om te gebruiken na een micro needling sessie. Micro needling zal de productabsorptie bovendien optimaliseren. Je huid kan na micro needling een beetje strak en droog aanvoelen en HA zal de huid weer aangenaam soepel maken. Zorg ervoor dat hyaluronzuur wel het voornaamste ingrediënt is in het serum naar keuze, zoals in SkinCeuticals’ Hydrating B5. Nog iets fijns om aan te brengen na micro needling: peptiden. Peptiden zorgen ervoor dat de huid intact en hiernaast stevig, rimpelvrij en egaal blijft. Gebruik peptiden na micro needling om de effecten hiervan te optimaliseren. Bovendien zijn peptiden over het algemeen een huidverzachtend ingrediënt. Kies bijvoorbeeld voor Metacell Renewal B3 met drie verschillende peptiden. Vermijd na micro needling ingrediënten zoals retinol. Die kunnen op dit moment iets te hard zijn voor de huid. Na micro needling is zonnebrandcrème bovendien cruciaal aangezien je huidbarrière kwetsbaarder is voor beschadiging. Kies een breedspectrum SPF van minimaal 30 en kies bij uitstek voor een zachte, geurvrije formule.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer