Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Lipverzorging: dit moet je weten

  Voor mooie, gladde en gezonde lippen is de juiste lipverzorging belangrijk: van voldoende hydratatie en voeding tot de juiste lippenbalsem en andere tips voor lippen. Je lippen zijn als een spons. Worden ze blootgesteld aan vocht dan absorberen ze water en worden ze voller. Drogen ze uit dan krimpen ze. Aangezien ze dagelijks worden blootgesteld aan de buitenlucht of verwarming, zijn ze vatbaar voor uitdroging, vooral tijdens de koude, winderige wintermaanden. Lipverzorging met onder meer lippenbalsem is ook van belang omdat de huid van de lippen simpelweg anders is dan de huid elders op het lichaam. Allereerst is de huid van lippen dunner. Hierdoor zijn bloedvaten zichtbaar, waardoor de lippen er rood uitzien. Hiernaast heeft de huid van lippen geen talgklieren en talg werkt als een barrière voor de huid en helpt haar te beschermen tegen de elementen zoals ruwe weersomstandigheden. Het resultaat: te rode, ruwe en soms pijnlijke, gesprongen of kapotte lippen. Op kapotte of gebarste lippen kun je ook amper lippenstick smeren en blijft een lippenstiftkleur niet zitten. In dit artikel alle informatie over lipverzorging voor een volle, verzorgde mond.

  De beste lipverzorging voor gladde, volle lippen

  Met de juiste lipverzorging zullen je lippen er heel snel beter uit gaan zien. De volgende lipverzorging tips zullen zeker helpen.

  Drink voldoende water

  Neem een flesje water mee en zorg dat je genoeg gezuiverd water drinkt gedurende de dag. Drink extra als je uitdrogende drankjes zoals koffie neemt. Met minstens 1,5 liter water per dag (mag ook in de vorm van thee) houd je het lichaam, de huid en de lippen soepel. Heb je het idee dat je lippen sneller uitdrogen in de winter? Dat kan komen door centrale verwarming. Een luchtbevochtiger kan hierbij helpen.

  Kies een verzorgende lippenbalsem

  Ga op zoek naar hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine, urea, bijenwas, sheaboter, vitamine E en amandel-, jojoba- of kokosolie. Goede oude vaseline kan werken, maar SkinCeuticals lipverzorging (ook te gebruiken voor de oogzone) verfijnt en verzacht de lippen door vocht in de lippen aan te trekken en vast te houden. Ideaal voor droge, gevoelige lippen. Deze Antioxidant Lip Repair lippenbalsem verlicht uitdroging gelijk. Hiernaast gaat het externe agressoren doelgericht tegen met behulp van antioxidanten waaronder silymarine en vitamine E. Nog een tip: breng liever vaker lippenbalsem aan dan aan je lippen te likken wanneer deze droog aanvoelen. Dit laatste beschadigt namelijk de beschermende barrière waardoor de lippen zacht blijven.

  Exfolieer van tijd tot tijd

  Door de lippen af en toe zachtjes te exfoliëren, verwijder je dode huidcellen. Dit werkt hetzelfde als bij een exfoliator voor je huid. Maar heb je een gevoelige huid of zijn je lippen ernstig gesprongen of gebarsten gebruik deze producten dan met mate. Voor licht exfoliëren kun je nachtbehandeling Glycolic 10 Renew Overnight ook eens op de lippen smeren. Niet te vaak, denk eerder aan eens in de twee weken. Probeer de Antioxidant Lip Repair voor een herstellend effect.

  Bescherm je lippen tegen UV-stralen

  Lippen zijn vatbaar voor zonnebrand omdat ze geen melanine hebben. Melanine is het pigment dat de huid tegen de zon beschermt. Breng daarom dagelijks een lippenbalsem aan met SPF. Vergeet daarbij ook niet de rest van je gezicht en breng SPF meermaals daags aan.

  Verzorg kapotte, dunne, rimpelige lippen

  Met de juiste lipverzorging kun je onverzorgde lippen tegengaan en voorkomen. Heb je bijvoorbeeld last van sneetjes in de mondhoek: houd je lippen gehydrateerd met een balsem en breng een klein beetje van een vrij verkrijgbare hydrocortisoncrème aan. Schilferen je lippen: dit kan een allergische reactie zijn op een lippenstift, tandpasta, eten, drinken of medicijn dat je gebruikt (Accutane is bijvoorbeeld een medicijn dat de lippen ernstig kan uitdrogen). Verwante symptomen zijn jeuk en aanhoudende uitslag. Je dermatoloog kan een milde, actuele hydrocortisoncrème voorschrijven om de irritatie te verminderen. Bij rimpels rond de lippen veroorzaakt door blootstelling aan de zon, ouderdom en roken: behandel deze rimpels net zoals rimpels op de rest van het gezicht. Met de juiste lippenbalsem, met chemische peelings en crèmes die antiverouderingsingrediënten zoals retinol bevatten.

  Voor vollere lippen is een tijdelijke optie momenteel een collageen-injectie, die je bij een gerenommeerde cosmetisch arts kunt laten doen en ongeveer zes maanden aanhoudt. Al kunnen make-uptips ook helpen: gebruik lipliner in een tintje donkerder is dan je lippenstift om iets over je eigen liplijn te tekenen. Of breng lippenstift aan over je gehele mond en daarna een mix van je lippenstick met een druppel foundation alleen op het midden van je lippen, sluit af met gloss. Wees tot slot spaarzaam met matte lippenstifts want die kunnen je lippen ook uitdrogen waardoor ze er dunner en droger uit zullen zien.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer