Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over lip-fillers

  Meer weten over lip-fillers? Leer wat lip-fillers precies zijn, hoe lang lip-fillers gemiddeld blijven zitten, de kosten en hoe het zit met bijwerkingen.

  Lip-fillers zijn inmiddels een populaire, bijna mainstream, behandeling waarmee je binnen een uurtje met vollere lippen de praktijk van een huidspecialist uit kunt lopen. Het is daarbij wel zaak dat je de juiste behandelaar zoekt, want dit maakt een groot verschil in hoe natuurlijk lip-fillers eruitzien. Het resultaat zal dus beter zijn. Dat de lip-filler meer gemeengoed is geworden, betekent nog niet dat iedereen alles weet over de voorbereiding, procedure en nazorg rondom fillers.

  In dit artikel lees je daarom wat lip-fillers precies zijn, hoe lang lip-fillers gemiddeld blijft zitten, wat de kosten zijn en hoe het zit met bijwerkingen. Of hoe lang je zwelling na het aanbrengen van lip-filler kunt verwachten. Een veelvoorkomende vraag bij lip-filler is ook: hoe oud moet je zijn voor lip-fillers? De minimumleeftijd voor een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak staat in Nederland op de leeftijd van 18 jaar. Laat je niet zomaar verleiden tot lip-fillers en laat je goed informeren, het moet ook maar net bij je gezicht passen.

  Wat zijn lip-fillers?

  Er zijn verschillende classificaties voor vulstoffen die worden gebruikt om de lippen te vullen voor een volumineus effect. De twee grote classificaties zijn biostimulatoren of hyaluronzuur. Biostimulerende fillers zorgen ervoor dat je eigen lichaam collageen plaatselijk opbouwt waardoor lippen er voller uitzien. Denk aan goedgekeurde merken op de markt zoals Radiesse, Sculptra en Bellafill. De rest valt onder de paraplu van hyaluronzuur fillers, die ook wel passieve fillers worden genoemd.

  Hyaluronzuurfillers worden het meeste gebruikt in Nederland voor behandeling onder de ogen (ook wel traangoot genoemd), in het voorhoofd of bij de lippen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en wordt op een gegeven moment door het lichaam opgenomen. Dit kan geen kwaad. Specifieke formules die onder deze hyaluronzuur categorie vallen, zijn Juvéderm, Restylane, Volbella en meer.

  Voor het behouden van volle lippen naarmate je ouder wordt (want lippen worden dunner onder invloed van veroudering) is het ook belangrijk je lippen goed te verzorgen. Met lipverzorging met antioxidanten die vrije radicalen (die de huid van de lippen kunnen schaden) bestrijden, zoals Antioxidant Lip Repair met vitamine E en silymarine. De lippen worden verder vaak vergeten als het gaat om zonbescherming, maar ook dit is van cruciaal belang voor het behoud van volle, gezonde lippen.

  Waarop letten voor het plaatsen van lip-filler?

  Het is belangrijk om een consult te hebben bij een gecertificeerd huidspecialist, omdat de lippen per persoon anders zijn in vorm, volheid en symmetrie. Een goede huidspecialist kijkt naar de anatomie van een persoon en waar eventueel wat meer volume wenselijk kan zijn. Sommige mensen hebben behoefte aan opgevulde lijnen, in tegenstelling tot volume. Van daaruit wordt er beslist welk soort product, meestal hyaluronzuur, wordt gebruikt.

  Wat te verwachten van een lip-filler behandeling?

  Voor de injectie met hyaluronzuur fillers wordt er een plaatselijke verdovende crème aangebracht. De huidspecialist heeft hiernaast een speciale vaatzoeker, zodat de kans op eventuele blauwe plekken wordt geminimaliseerd. Vervolgens werden er injecties gezet in de gebieden die vooraf zijn afgesproken bij het intakegesprek.

  Doorgaans doet het zetten van lip-fillers geen pijn. Nadat de naald met hyaluronzuur een aantal keer in de lippen is gebracht, wordt er onmiddellijk ijs op het gebied aangebracht. Het is belangrijk dit gebied met ijs te blijven koelen, in ieder geval de eerste 24 uur na de behandeling. Het liefst om de 15 minuten per uur terwijl je wakker bent. Opvallende zwelling na lip-filler verdwijnt meestal met een paar dagen. Soms is het gebied nog iets gezwollen tot twee weken na de behandeling. Vermijd in ieder geval zout voedsel gedurende de volgende 24 uur na de injectie, omdat dit de lippen juist nog meer kan doen opzwellen.

  Waarom lip-fillers met hyaluronzuur?

  Hyaluronzuur wordt door de meeste huidspecialisten gezien als het meest voordelig voor het opvullen en dus voller maken van de lippen. Een daarvan is dat hyaluronzuur fillers voor de lippen (of andere gebieden zoals de wangen) glad zijn in plaats van klonterig en na verloop van tijd niet onregelmatig aanvoelen. En de tweede reden: hyaluronzuur is zeer hydraterend, dus het trekt eigenlijk water aan. Het zal de hydratatie van de lip en de molligheid in dit gebied verbeteren. Hyaluronzuur fillers zijn kneedbaar en ze hebben een sterk liftend en hydraterend vermogen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en dat verkleint de kans op nadelige risico’s. Vanwege dat liftende, hydraterende, volume-verhogende vermogen van hyaluronzuur is het ook verwerkt in veel crèmes en serums, zoals SkinCeuticals’ bestseller Hydrating B5 met HA en vitamine B5.

  Hoe lang blijft lip-filler zitten?

  Lip-fillers zijn niet permanent, maar tijdelijk want hyaluronzuur wordt dus weer opgenomen door ons lichaam. Zodra de lippen zijn gevuld tot op het punt dat jij dit mooi vindt, dienen ze voor hetzelfde resultaat op den duur nog een keer opgevuld te worden. Meestal hoef je dan niet te wachten tot de lippen echt weer ‘dunner’ zijn, maar doe je dit voordat alle filler eruit is. Lip-fillers blijven meestal rond de zes maanden zitten. Er is dan ongeveer een halve injectiespuit nodig om de lippen weer net zo vol te krijgen als na de eerste behandeling.

  Wat zijn de kosten van lip-fillers?

  Het verschilt per merk lip-filler en per kliniek wat de gemiddelde kosten zijn voor het vullen van de lippen. Hiernaast zal de één meer lip-filler nodig hebben dan de ander, en daardoor kunnen de kosten voor lip-filler ook variëren. Gemiddeld kosten lip-fillers tussen de €300 en €600.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer