Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Kraaienpootjes: hoe voorkomen en verwijderen
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Kraaienpootjes: hoe voorkomen en verwijderen

  Er zijn verschillende soorten rimpels, waarvan die bij onze ogen het eerst opduiken omdat de huid hier op zijn dunst en meest kwetsbaar is. Het kan daarom geen kwaad om al vroeg te beginnen met in ieder geval een anti-rimpelcrème voor de ogen. Soms ontstaan lachrimpels bij de ogen (ook wel kraaienpootjes genoemd) zelfs al in de twintigerjaren. Hoewel de leeftijd waarop mensen kraaienpootjes beginnen te zien onderling enorm verschilt, ligt het gemiddelde op ongeveer 35 jaar.

  Door minder te knijpen met je ogen kun je kraaienpootjes verminderen en voorkomen, maar dat is een vrij onmogelijke opgave. Er zijn ook andere kraaienpootjes behandelingen: van de beste oogcrème tegen kraaienpoten alsook Botox om kraaienpootjes helemaal te verwijderen.

  In de basis zijn kraaienpootjes een natuurlijk onderdeel van ouder worden. Als je zo vaak lacht dat je fijne lijntjes rond je ogen krijgt, dan heb je waarschijnlijk een vreugdevol leven. Zie je de huid rondom de ogen toch liever glad? Dan zijn daar gelukkig voldoende opties voor. In dit artikel lees je alles over lachrimpels, en in het bijzonder kraaienpootjes.

  Wat zijn kraaienpootjes?

  Kraaienpootjes zijn de vrijwel loodrechte treklijnen aan met name de zijkant van de ogen, de buitenste ooghoeken. Kraaienpootjes zitten op de plekken bij de ogen waar spiertjes onder de huid zitten. Ze worden veroorzaakt door normale gezichtsbewegingen, zoals loensen, lachen en glimlachen. Ze doen denken aan de poten van een kraai, vandaar de naam. Kraaienpootjes zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Naarmate je ouder wordt, verliest de huid namelijk zijn elasticiteit en natuurlijke oliën rondom het oog waardoor het vatbaarder wordt voor rimpels zoals kraaienpoten.

  Kraaienpootjes voorkomen en verwijderen

  De volgende behandelingen tegen kraaienpootjes, van dagelijks zonbescherming dragen tot baby botox, kunnen zeer doeltreffend zijn bij lachrimpels.

  Draag SPF en een zonnebril

  Het is cruciaal om dagelijks SPF te dragen om UV-schade en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, evenals een goede zonnebril (liefst met UV-glazen) om knijpen met de ogen bij fel zonlicht te voorkomen en om je ogen gezond te houden. Tegen de zon knijpen, is een repetitieve beweging. Dit zorgt ervoor dat de collageen- en elastische vezels in de huid afbreken en lachrimpels waaronder kraaienpootjes ontstaan. De beste oogcrème optie in deze: SkinCeuticals’ Mineral Eye UV Defense SPF 30. Zonnebescherming is misschien wel je belangrijkste anti-rimpel behandeling.

  Oogcrème voor anti-aging

  Vaak zie je huidveroudering het eerst bij de ogen: kraaienpootjes, fijne lijntjes en zelfs diepe rimpels onder de ogen. Dit komt omdat de huid van de oogcontouren het dunst en meest kwetsbaar is. Oogcrèmes pakken deze problemen gericht aan. Fijne lijntjes en rimpels zijn vaak het gevolg van schade door de zon en doordat je huid minder collageen aanmaakt naarmate je ouder wordt. Collageen helpt de elasticiteit van de huid te behouden. Vitamine C, peptiden en retinol stimuleren de productie van collageen. Zoek daarom naar oogcrèmes met deze ingrediënten.SkinCeuticals’ A.G.E. Eye Complex is een zijdezachte oogcrème met een complex van flavanoïden en synergetische peptiden, bosbessenextract, proxylane en optische diffusers waardoor je blik er frisser uitziet. Het vermindert de zichtbaarheid van kraaienpootjes en fijne lijntjes, maar ook donkere kringen en opgezwollen ogen. De A.O.X. Eye Gel is een vitamine C serum speciaal voor de ogen. Het helpt tekenen van fotoveroudering (door UV-licht) en vermoeidheid te bestrijden.

  Exfoliëren

  Exfoliëren is een preventieve manier om kraaienpootjes te minimaliseren die zich al beginnen te vormen. Exfoliëren werkt door de dode huidcellen op de bovenste laag van je huid, de epidermis genaamd, weg te nemen. Hierdoor wordt een fris, nieuw velletje zichtbaar aan het oppervlak. Hiernaast voegt exfoliëren volume toe aan de opperhuid, waardoor lijntjes worden gladgestreken. Wees wel voorzichtig, want de huid rondom de ogen is fragiel.

  Zachte dagelijkse exfoliatie van het gebied rondom de ogen kan ervoor zorgen dat het er jonger en stralender uitziet door een gladder oppervlak te creëren dat het licht beter weerkaatst. Oogexfoliatie stimuleert ook de productie van collageen, wat leidt tot meer elasticiteit. Dit betekent ook dat de huid gemakkelijker kan terugveren van lijntjes die worden gevormd tijdens het glimlachen of loensen. Hiervoor wil je weliswaar geen harde scrubs of sterke chemicaliën gebruiken. Kies liever voor oogcrèmes met lagere concentraties hydroxyzuren of retinol zoals AOX + Eye Gel. In deze vitamine C ooggel zit 1% floretine, 5% L-ascorbinezuur, 0,5% ferulinezuur. De vitamine C in deze formule werkt bovendien verhelderend voor een stralende, egale oogopslag.

  Kies voor glycolzuur en peptiden

  Chemische exfolianten bij de oogzone kunnen ook helpen tegen kraaienpootjes. Denk hierbij aan glycolzuur. Onder de epidermis bevindt zich de dermis, waar het collageen wordt gevormd. Het gebruik van glycolzuur om te exfoliëren helpt de groei van nieuw collageen te bevorderen, wat ook volume aan de dermis toevoegt. Deze eenvoudige stap kan helpen de vroege lijntjes zoals kraaienpootjes glad te strijken.

  Breng je (exfoliërende) oogcrème op de juiste manier aan

  Hoe je exfoliërende oogcrèmes aanbrengt, telt ook mee. Begin bij het gebied lager dan je oogkas, tik met je ringvinger op de formule en werk in cirkels naar de kraaienpootjes, omhoog en weer in cirkels naar het wenkbrauwbot. Die gebieden lijken meer op de textuur van de gezichtshuid. Blijf uit de buurt van het gebied direct onder de onderste wimperlijn en de oogleden, die te dun zijn en geen baat hebben bij een exfoliërende oogcrème.

  Hoewel huidverzorging in laagjes al een tijdje populair is, wil je niet dat producten in het gebied rondom de ogen overlappen. Meerdere formules die meerdere exfoliërende ingrediënten kunnen bevatten, is te veel voor de huid rond de ogen. Het kan ervoor zorgen dat de oogzone gaat schilferen en rood wordt, dus houd je gezichtsproducten uit de buurt van je ogen.

  En kies één actief ingrediënt. Glycolzuur en retinol mogen nooit samen worden gebruikt. Kies daarom voor het een of het ander, of draag ze op verschillende dagen op je oogrimpels en kraaienpootjes.

  Neem preventieve Botox

  Botox lijkt misschien een laatste redmiddel om van rimpels af te komen, maar het kan ook een preventieve behandeling tegen kraaienpootjes zijn. Als je bang bent voor de naald, is actueel botulinumtoxine verkrijgbaar in de praktijk van je huidspecialist. Dit heeft exact dezelfde resultaten als de injecteerbare vorm, zonder pijn. Kies bijvoorbeeld voor zogenaamde babybotox: een lage dosis neuromodulatoren die de verdieping van lijnen in het kraaienpootjesgebied voorkomt.

  Botox komt wel met bijwerkingen. Over het algemeen is Botox tegen kraaienpoten zeer draaglijk wanneer je kiest voor een gecertificeerd huidspecialist. Toch kunnen er soms (weliswaar tijdelijk) kneuzingen, zwellingen en asymmetrie ontstaan. Houd er ook rekening mee dat Botox niet voor iedereen is, bijvoorbeeld wanneer je zwanger bent.

  Probeer peelings of laserbehandelingen

  Voor een effectieve manier om kraaienpootjes te verwijderen, kun je ook kiezen voor het serieuze werk. In-office glycolzuurpeelings zijn bij kraaienpootjes bijvoorbeeld een goed begin. Hiervoor wordt een hoger percentage glycolzuur gebruikt dan je voor thuis kunt krijgen. Het duurt minder dan 10 minuten voor de hele procedure. Het zuur zelf werkt in twee tot drie minuten. Er zijn ook laserbehandelingen beschikbaar. Deze lasers werken door je lichaam te laten geloven dat er een kleine wond is. Het lichaam reageert door meer collageen aan te maken om de wond te genezen. Dit resulteert in minder zichtbare lachrimpels en kraaienpootjes bij de ogen.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer