Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Wat zijn kin-fillers voor een strakkere kaaklijn?
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Wat zijn kin-fillers voor een strakkere kaaklijn?

  Wil jij meer weten over kin-fillers – voor een strakkere kaaklijn? Leer hoe het werkt, voor wie het geschikt is, hoe lang ze blijven zitten en wat het kost.

  ​​​​​​Wellicht ken je fillers vooral voor in de lippen of voor vollere wangen, maar het wordt ook ingezet voor een meer geprononceerde kin. Subtiel natuurlijk, waardoor ook je kaaklijn wat strakker lijkt en de contouren in je gezicht meer gedefinieerd. De kin is natuurlijk een belangrijk onderdeel van je gezichtsvorm, en het kunstmatig optimaliseren van de kin kan helpen om definitie te creëren in het onderste deel van het gezicht. Het allerbelangrijkste is dat je voor kin-fillers een huidspecialist zoekt die oog heeft voor gezichtsproporties en die goed luistert voordat er ook maar iets van filler wordt aangebracht.

  In dit artikel ontdek je alles over de kin opvullen ofwel vergroten met fillers. Daarbij kan ook specifiek de kaaklijn worden opgevuld met fillers – een procedure voor zowel mannen als vrouwen. Ben je geïnteresseerd in het aanpassen van je kin en/of kaaklijn dan lees je hier ook hoelang die kin-fillers blijven zitten en wat de prijs eigenlijk is voor fillers in de kin.

  Voor wie is kin-filler geschikt?

  Kin-fillers kunnen in principe bij iedereen gezet worden die een (in hun ogen) beter profiel wenst. We verliezen allemaal wat bot naarmate we ouder worden. En naarmate ons kaakbot krimpt, krijg je een meer hangende kaak en nek. Denk aan een tentstok die instort: zet de tentstok weer op zijn plaats en het tentdoek zal gladder en strakker worden.

  Filler kan aan de onderkant van de kin worden geplaatst om de kin te verlengen en zo te helpen bij het definiëren van de kaaklijn. Filler injecteren in het voorste deel van de kin zal ook helpen om de kaken te ondersteunen en naar beneden gekeerde lipspieren (waardoor je er sipper uitziet) te voorkomen.

  Zoals bij alle filler behandelingen, is het de moeite waard om al jouw trekken goed te bekijken en wat je einddoelen zijn. Met andere woorden, staar je niet blind op alleen die kin. Het moet uiteindelijk wel allemaal in verhouding zijn met de rest van je gezicht. En in het geval van de kin, met name ook de rest van de kaaklijn. Meestal worden er daarom zowel injecties in de kin als in de laterale kaaklijn gezet.
   
  Om een verouderende halslijn tegen te gaan kun je ook investeren in goede huidverzorging, zoals Tripeptide R-Neck Repair Crème (ook een mooie aanvulling op dergelijke filler behandeling). Dit is een retinolcrème speciaal voor de hals en bedoeld om vroege tot gevorderde tekenen van halsveroudering aan te pakken. Met 0,2% puur retinol met langzame afgifte, 2,5% tripeptideconcentraat en 5,0% glaucinecomplex.

  Wat te verwachten van een kin-filler behandeling?

  Filler in de kin is doorgaans een heel snelle behandeling. Het omvat een reeks diepe injecties van dermale filler direct in de kin. De plaatsing van elke injectie is afhankelijk van je gezichtsvorm en de look die je wil bereiken. Vooraf kunnen er ook metingen worden uitgevoerd om een idee te krijgen van optimale verhoudingen voor specifiek jouw gezicht. Het vulmiddel wordt diep op het bot geplaatst met een naald of canule, waardoor bloedvaten en zenuwen worden vermeden.

  Is filler in de kin en/of kaaklijn pijnlijk?

  Elke behandeling met kin-fillers zal anders zijn –afhankelijk van de nieuwe contour en vorm die je probeert te bereiken. Het hangt ook af van je pijngrens; voor sommigen kunnen fillers in de kin pijnlijk aanvoelen en voor anderen zal het gewoon oncomfortabel zijn maar niet zozeer pijnlijk. Het kan handig zijn om als vrouw niet tijdens je menstruatie kin-filler te laten zetten, want je pijngrens kan dan lager zijn. Als de filler diep gaat, in de buurt van het bot, zullen sommige huidspecialisten een plaatselijke verdovende crème of zenuwblokkade-injectie gebruiken om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken.

  Wat voor filler wordt er gebruikt?

  Een bekend merk filler dat veel voor de kin wordt gebruikt is Juvederm, een hyaluronzuur-filler. Hoeveel filler er hiervan wordt gebruikt, verschilt per persoon. Hoewel de meeste mensen gemiddeld minstens één ml. filler voor de kin nodig hebben. Fillers met de stof hyaluronzuur kunnen worden verwijderd als er een probleem mee is. HA-fillers zijn populair onder huidspecialisten omdat hyaluronzuur van nature in het lichaam wordt aangemaakt en een laag risico op bijwerkingen heeft.

  Wat zijn de bijwerkingen van kin-fillers?

  De risico's zijn erg laag, maar zoals bij elke filler bestaat er een kleine kans op zwelling en blauwe plekken een paar dagen na de behandeling. Verder bestaat er een klein risico op klonterigheid (klontjes onder de huid) en een heel klein risico op injectie in een bloedvat en huidbeschadiging als gevolg hiervan. Nogmaals, kies daarom voor een gekwalificeerd specialist. Als je vatbaar bent voor zwelling dan kan dit na behandeling iets langer aanhouden bij de kin, maar dit verdwijnt op den duur ook. De behandeling zelf gaat relatief snel, maar de kin zal waarschijnlijk een paar dagen pijnlijk en zwaar aanvoelen. Vermijd in de beginfase daarom hard kauwen. Het zal hiernaast ongeveer twee weken duren voordat de resultaten van je kin en/of kaaklijn fillers zijn vastgesteld.

  Hoelang blijven kin-fillers zitten?

  Doorgaans kan kin-filler één tot vijf jaar meegaan, afhankelijk van het type vulmiddel (zoals Juvederm) dat is gebruikt. Wat ook meetelt: hoe snel je stofwisseling is en de diepte van de plaatsing van het vulmiddel. Stel tijdens je eerste consult met een huidspecialist voor filler gerust veel vragen hierover.

  Wat kost kin-filler?

  De kin en kaaklijn zijn een redelijk groot gebied, dus de kosten hiervoor zijn hoger dan voor bijvoorbeeld alleen de oogzone. Afhankelijk van welk type filler (zoals Juvederm) er wordt gebruikt, kan een kin en kaaklijn correctie met fillers voor mannen of vrouwen tussen de €850 en €2400 kosten.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer