Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over hyaluronzuur-fillers

  Hyaluronzuurvullers zijn ontworpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.Fillers kunnen onder andere worden geïnjecteerd onder de ogen of in het voorhoofd. Lees verder over hyaluronzuur fillers.

  Fillers kunnen worden geïnjecteerd onder de ogen, in het voorhoofd en op tal van andere plekken in het gezicht. Het geeft volume aan de huid en verwijdert rimpels. Er zijn verschillende soorten fillers, maar hyaluronzuur-fillers zijn veruit het meest populair en worden bij uitstek gebruikt door gecertificeerde huidspecialisten voor bijvoorbeeld ook vollere wangen en lippen.

  Hyaluronzuur (HA) in de lippen maakt je mond gelijk op een natuurlijk ogende manier voller (mits je uiteraard de juiste behandelaar hebt, dus die keuze is heel belangrijk) met langdurig resultaat. De fillers houden zeker een paar maanden aan voordat ze in het lichaam oplossen. Dat kan, omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Hyaluronzuur-filler onder de ogen kan ook volumeverlies op deze plek tijdelijk terugdraaien. In dit artikel lees je alles over hyaluronzuur injecties, zoals hoe hyaluronzuur-fillers nu precies werken en wat de prijs is van een hyaluronzuur-behandeling.

  Wat zijn hyaluronzuur-fillers?

  Hyaluronzuurvullers zijn een soort tijdelijke dermale fillers die zijn ontworpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. In tegenstelling tot andere anti-verouderingsinjecties, bestaat hyaluronzuur (dat eigenlijk een suiker is) van nature in de huid. Hyaluronzuur is een belangrijk onderdeel van het vermogen van de huid om water vast te houden voor een volle, gehydrateerde huid van gezicht en lichaam.

  Wanneer hyaluronzuurvullers in de huid worden geïnjecteerd, trekt de filler meer water aan. Hyaluronzuur kan zelfs tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, wat uiteindelijk leidt tot het verschijnen van een natuurlijk volle huid. Om deze reden kunnen HA-fillers op verschillende plekken in het gezicht worden gebruikt.

  De beste hyaluronzuur behandeling

  Actuele, met hyaluronzuur doordrenkte serums en vochtinbrengende crèmes hydrateren de huid intensief om volume, veerkracht en stevigheid terug te brengen. HA-fillers zijn wat intensiever en hiermee bereik je direct resultaat, als je bijvoorbeeld rimpels wil behandelen of volume wil toevoegen aan verzonken oogcontouren (onder de ogen), lippen, wangen en meer. Je kunt je hyaluronzuur-injecties aanvullen met kwalitatieve gezichtsverzorging met hyaluronzuur. Kies bijvoorbeeld voor een van deze HA serums:

  - H.A. Intensifier: een multifunctioneel, corrigerend serum met 1.3% hyaluronzuur dat de hyaluronzuurwaardes van de huid aantoonbaar verhoogt met maar liefst 30%.
  - Hydrating B5: een vetvrij hydraterend serum met hyaluronzuur en vitamine B5 die de huid een flinke dosis extra hydratatie biedt en ook geschikt is voor een vette huid.
  - Phytocorrective: een ontstekingsremmend serum met hyaluronzuur met kalmerende plantaardige ingrediënten die hydraterend maar ook verzachtend werkt op een probleemhuid.
  - Retexturing Activator: een baanbrekend hyaluronzuurserum dat de huid exfolieert en tegelijkertijd de vochtbalans optimaliseert voor een gladde, stralende teint.

  Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur-fillers?

  Hyaluronzuurfillers voegen volume toe aan de huid en verminderen rimpels in één bezoek aan de behandelend huidspecialist, met resultaten die meestal zes maanden tot een jaar aanhouden. HA-fillers kunnen de collageenproductie stimuleren, wat leidt tot een frissere huid. Fillers kunnen ook preventief worden gebruikt om volumeverlies en fijne lijntjes eerder in het verouderingsproces tegen te gaan. Dit is wat hyaluronzuur-fillers geïnjecteerd in de huid voor de huid van je gezicht en hals kunnen doen:

  - Stimuleert de aanmaak van collageen;
  - Voegt volume toe;
  - Maakt de textuur glad;
  - Vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels;
  - HA bestaat van nature in het lichaam;
  - Gaat tot een jaar mee.

  Waar kunnen hyaluronzuur-fillers worden gebruikt?

  HA-fillers kunnen worden geïnjecteerd in de slapen, traangootjes onder de ogen, jukbeenderen, lachlijnen, lippen, kin en kaaklijn. De formulering van het type vuller is van invloed op waar de filler het meest wordt gebruikt. Dynamische fillers zoals Restylane Lyft met grotere deeltjesgroottes worden bijvoorbeeld vaak geïnjecteerd in de jukbeenderen om volume op te bouwen. Terwijl fillers met een kleinere deeltjesgrootte zoals Restylane Silk beter werken voor fijne lijntjes. Er bestaan verschillende merken hyaluronzuur-fillers. Het is van essentieel belang dat je naar een gerenommeerde, erkende huidspecialist gaat om vermijdbare bijwerkingen te voorkomen. Zonder een goed begrip van gezichtsanatomie kan een ongetrainde professional bijvoorbeeld een zenuw beschadigen en dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen.

  Wat te verwachten van een HA filler behandeling?

  Hyaluronzuurfillers worden via een naald of canule ingespoten. Een canule heeft een stompe punt en kan daarom niet door de huid gaan. Wanneer een huidspecialist een canule gebruikt, dienen ze wel eerst een naald te gebruiken om een ingang voor de canule te creëren. Het gebied dat wordt behandeld kan vooraf verdoofd worden zodat de behandeling relatief pijnloos is. De hele procedure duurt ongeveer 15 tot 30 minuten, afhankelijk van waar de filler wordt geïnjecteerd. Vermijd een week voorafgaand aan de behandeling bloedverdunners en alcohol. Anders vergroot het risico op ongewenste blauwe plekken. Net zoals bij alle gezichtsinjecties bestaat er een kans op roodheid, zwelling of lichte kneuzingen. Het voordeel van HA-fillers is dat het effect van deze fillers omkeerbaar zijn. Een huidspecialist kan extra vulmiddel injecteren of helemaal oplossen. Dat biedt uitkomst als je niet helemaal tevreden bent met de resultaten.

  Kosten hyaluronzuur-fillers

  Het verschilt enorm wat hyaluronzuur-fillers kosten, afhankelijk van waar je het in het gezicht laat zetten. Bijvoorbeeld alleen in de lippen of in de wangen, of op meerdere plekken in het gezicht. Doorgaans kost een gemiddelde filler behandeling met hyaluronzuur circa €300. Dit bedrag kan oplopen tot wel €3.000 euro als je van plan bent je hele gezicht te laten behandelen, maar dit wordt meestal niet aangeraden.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer