Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over huidveroudering

  Een gezicht kan er ouder uitzien door: rimpels, een oneven teint (pigmentvlekken), minder volume en meer. Lees hier wat je tegen huidveroudering kunt doen.

  Het zijn niet alleen rimpels waardoor een gezicht ouder wordt geschat, maar ook andere factoren die bijdragen aan een jeugdig of juist ouder ogende huid. Denk hierbij aan een egale teint met zo min mogelijk pigmentvlekken, aan een elastische huid met voldoende expressie die er tegelijkertijd ook strak en stevig uitziet.

  Versuikering (glycatie) van de huid en van de cellen en afnemend collageen in de huid met de jaren kan al deze tekenen van vroegtijdige, zichtbare huidveroudering in de hand werken: rimpels, droogte, hyperpigmentatie. Lees er in dit artikel alles over.

  Wat maakt een gezicht ouder?

  Bij huidveroudering denken veel mensen vooral aan rimpels waardoor het gezicht er met de tijd ouder uit gaat zien, maar er zijn meer zaken waaronder pigmentvlekken waardoor de huid er ouder uitziet.

  - Een oneven teint
  Allereerst zorgt een oneven teint voor een ouder ogende huid. Pigmentvlekken zijn in feite de ongelijkmatige verdeling van melanine in de huidcellen waardoor sommige delen van het gezicht er donkerder uitzien. Een egale huidskleur zorgt ervoor dat je er veel jonger uitziet.
   
  - De beste crèmes en serums tegen pigmentvlekken
  SkinCeuticals Advanced Pigment Corrector is een lichtgewicht lotion die helpt de aanblik van hardnekkige huidverkleuring te verbeteren met behulp van 0,3% salicylzuur, 1% hydroxyfenoxy propionzuur en 0,5% ellagine-zuur. Aanvullend helpt ook het Discoloration Defense Serum effectief tegen pigmentvlekken, met dank aan 1,8% tranexaminezuur, 5% niacinamide en 5% hepes. Phloretin CF is een dagelijks vitamine C serum (vitamine C staat erom bekend de teint te verhelderen) met maar liefst 10% l-ascorbinezuur, de meest krachtige vorm van vitamine C, naast 2% floretine en 0,5% ferulinezuur. Vergeet tot slot tegen huidveroudering en daarbij de vorming van rimpels en pigmentvlekken natuurlijk niet een dagelijkse zonnebrandcrème, zoals SkinCeuticals Brigtening UV Defense SPF 30 of Advanced Brightening UV Defense SPF 50.
   
  - Volume
  Verder is volume belangrijk voor een jeugdig ogend gezicht. Hierbij hebben we het over de jukbeenderen, lippen en kin. In onze jonge jaren zijn deze delen van het gezicht meestal prominenter: de jukbeenderen zijn hoger, de lippen zijn voller en de kin heeft duidelijkere lijnen. Wanneer je gezicht volumineuzer is, ziet deze er vele malen jonger uit.

  - De beste crèmes en serums tegen verslapping
  Meer volume in de huid kan bereikt worden met behulp van een ingrediënt zoals hyaluronzuur, dat maar liefst 1000x zijn eigen gewicht in water kan vasthouden. SkinCeuticals H.A. Intensifier is een serum dat de hyaluronzuurspiegel van de huid versterkt (met 1.3% hyaluronzuur naast 10% Proxylane) en deze hiermee ook zichtbaar verstevigd. Huidveroudering kun je ook terugzien in een slappe, hangende nek en daartegen helpt Tripeptide-R Neck Repair met onder meer een 2.5% verstevigend tripeptide concentraat. Het Metacell Renewal B3 Serum voor het gezicht bevat ook een verstevigend tripeptideconcentraatnaast 5% niacinamide en 15% pure glycerine. Voor de nacht kun je voor een stevigere huid smeren met Resveratrol B E met 1% pure, stabiele resveratrol tegen huidverslapping naast 0.5% baicalin, 1% pure vitamine E (alpha tocopherol) en 5% niacinamide om anti-aging te versterken.

  - Grootte van de ogen
  Nog iets waardoor een gezicht er ouder of jonger kan uitzien: de grootte van de ogen. Hoe groter de ogen, hoe jonger het gezicht eruitziet ­– in ieder geval voor witte mensen. Met de leeftijd neemt de lengte van het bovenste ooglid toe waarbij het de bovenrand van het oog begint te bedekken. Welk formaat of vorm oog je ook heeft, het gaat dus vooral om een frisse, open blik.

  - De beste anti-aging oogcrème
  A.G.E. Eye Complex is een krachtige anti-rimpel crème voor de ogen met een unieke combinatie van ingrediënten: flavanoïden en synergetische peptiden, Bosbessenextract, Proxylane™ en optische diffusers, om huidverslapping, veroorzaakt door het glycatieproces ofwel versuikering van de huid, tegen te gaan.
   
  - Gezichtscontouren
  Verder worden ook duidelijke gezichtslijnen, strakke contouren, geassocieerd met een jonger gezicht. Dit komt allemaal door de elasticiteit van de huid. Hoe jonger we zijn, hoe gemakkelijker het is om de elasticiteit van de huid te ondersteunen. Met het ouder worden, wordt de huid dunner en rekt deze uit. Je kunt de huid van het gezicht mooi strak en stevig houden door te investeren in crèmes en serums die (zoals eerder beschreven) de huid waar mogelijk verstevigen.

  - Grootte van de neus en oren
  Nog iets wat een gezicht er jonger of ouder doet uitzien: het formaat van de neus en oren. Hoe kleiner de oren en de neus, hoe jonger het gezicht lijkt. Het punt is dat de oren en neus enkele van de weinige delen van het lichaam zijn die ons hele leven lang blijven groeien. Daarom koppelen we grote neuzen en grote oren aan leeftijd, ook al beseffen we ons dat niet bewust.

  - Rimpels en lijnen
  Dan natuurlijk rimpels en vouwen in het gezicht. Dit lijkt eenvoudig: hoe minder rimpels, hoe jonger de persoon eruitziet. Maar eigenlijk is het voor een jeugdig ogend gezicht vooral ook belangrijk dat de huidskleur egaal is, de ogen geaccentueerd zijn en er geen aandacht wordt gevestigd op de oren en neus. Hiernaast kun je rimpels op tal van manieren verzachten.

  - Beste anti-rimpel crèmes
  Naast de eerdergenoemde Metacell Renewal B3, is ook de A.G.E. Interrupter van SkinCeutical een doeltreffende crème om rimpels tegen te gaan. Dit product gaat versuikering ofwel glycatie in de huid tegen waardoor de huid ook diepere rimpels gaat vertonen, met een formule verrijkt met 30% proxylane™-concentraat, 4% bosbessenextract en 0,2% fytosfingosine. Hiernaast helpt retinol gericht tegen rimpels, en SkinCeuticals biedt hiervoor de beste retinolproducten verkrijgbaar op de markt in verschillende concentraties. Retinol vermindert fijne lijntjes en rimpels door de productie van collageen te verhogen. Retinol stimuleert bovendien de aanmaak van nieuwe bloedvaten in de huid, wat de huidskleur verbetert. Bijkomende voordelen zijn onder meer het vervagen van ouderdomsvlekken en het verzachten van ruwe plekken op de huid. Hierdoor zal de huid er in zijn geheel jonger uitzien.

  - Beweging in het gezicht
  Expressie is ook belangrijk voor een jeugdige huid. De paradox is dat een onbeweeglijk voorhoofd door ons onderbewustzijn wordt geregistreerd als een teken van ouderdom. Misschien omdat we al gewend zijn aan Botox en het gebrek aan beweging bij beroemheden. Hoe dan ook, blijft dit een gegeven: als een persoon weinig expressie vertoont dan betekent dit dat ze er ouder uitzien. Tenminste, ons brein denkt er zo over. Overweeg je dus Botox zorg er dan voor dat je naar een gekwalificeerde huidspecialist gaat die een natuurlijk in plaats van een bevroren resultaat kan waarborgen.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer