Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Hoe kun je het beste je gezicht reinigen?
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Hoe kun je het beste je gezicht reinigen?

  Het gezicht reinigen is de eerste en belangrijkste stap in een efficiënte huidverzorgingsroutine die je huid glad en stralend houdt, puistjes vermindert en minder kans biedt op rimpels. Voor je overgaat op een fijn reinigingsproduct naar keuze is het belangrijk om huidreiniging te kiezen die speciaal is afgestemd op jouw huidtype en/of mogelijke huidproblemen. Het gezicht wassen met zeep wordt bijvoorbeeld niet aanbevolen bij puistjes. De huid reinigen, het gezicht schoonmaken, daar zijn specifieke tips voor wanneer je bijvoorbeeld last hebt van acne, een gevoelige, droge of juist gecombineerde of vette huid hebt. In dit artikel lees je hoe je gezicht echt goed schoon te maken – zonder dat de huid verder geïrriteerd of gedehydrateerd raakt.

  Hoe reinig je een gezicht met acne?

  Het is belangrijk om een gezicht gevoelig voor acne goed te reinigen. De allereerste stap is simpel: vergeet niet je gezicht te reinigen. Ook in noodsituaties, wanneer je bijvoorbeeld te moe bent je gezicht te reinigen: reinig toch met een aangename cleanser. Reinigingsdoekjes lijken een snelle optie, maar helaas verplaatst dit vaak alleen maar het vuil en je hebt minimaal 30 seconden nodig om de huid goed te reinigen. Met een schone huid je bed instappen, dat is cruciaal. Je huid twee keer per dag reinigen is de beste manier om puistjes te voorkomen. Voor het optimaal reinigen van een gezicht met tekenen van acne was je 's ochtends en' s avonds voorzichtig met een mild product speciaal voor acne-problemen.

  Reinig de huid hiernaast opnieuw na overmatig zweten of sporten. Gebruik bij het wassen warm, niet heet water en reinig het gezicht met de vingertoppen. Vergeet washandjes en wees voorzichtig met exfoliëren. Je gezicht dagelijks scrubben met korrelige reinigingsmiddelen en exfoliërende producten kan meer kwaad dan goed doen bij ernstige acne-problemen. Exfolieer je te vaak dan kan dit roodheid, ontsteking en irritatie veroorzaken. Het scrubben van een puistje kan gezonde huidcellen verwijderen en een open wond creëren met een verhoogd risico op littekens.

  Kies dus voor een gezichtsreiniger geschikt voor een huid neigend naar acne. Een onzuivere huid heeft baat bij producten met salicylzuur of glycolzuur. Dit zijn exfoliërende ingrediënten, maar de concentraties zijn lager dan in een op zichzelf staand exfoliërend product. Is je huid niet alleen acne-gevoelig maar ook gevoelig? Zoek eveneens naar ingrediënten zoals melkzuur of hydraterende ingrediënten zoals glycerine die geen talg triggeren en de huid niet uitdrogen.

  Ideaal als gezicht reiniging bij zichtbare tekenen van acne en veroudering: SkinCeuticals’ Blemish + Age Cleansing Gel en aanvullend de Blemish + Age Toner, een reiniger met lipo-hydroxyzuurschuim die poriën verstopt en verfijnt, puistjes vermindert en de helderheid van de teint verbetert. Nog een optie: de Glycolic Renewal Gel Cleanser van SkinCeuticals die de huid krachtig reinigt en daarmee onzuiverheden, vuil, talg en make-up verwijdert zonder de huid van vocht te ontdoen. Het bevat ook een verfrissend extract van aloë barbadensisblad.

  Hoe reinig je een droge huid?

  De reiniging van een droge huid wil je met zachte hand aanpakken. De reden dat jouw huid uitdroogt, dat kan zomaar door je gezichtsreiniging komen. Pas op met zeepachtige reinigingsmiddelen, die de huid van natuurlijke oliën kunnen ontdoen. Reinigingsmiddelen voor normale tot vette huidtypes kunnen voor mensen met een droge huid te hard zijn. Wees ook voorzichtig met fysieke exfoliants, alcohol en agressief schuimende reinigers die een droge, wellicht ook schilferige huid nog erger kunnen maken. Voor de reiniging van een droge huid zoek je naar een zachte crème- of op olie gebaseerde reinigingsformule. Een schuimend product kan ook, want dit kan zo heerlijk schoon aanvoelen op de huid, maar sommige schuimende opties kunnen de huid uitdrogen. Die van SkinCeuticals expliciet niet, omdat deze ook geformuleerd zijn met verzachtende en vochtinbrengende ingrediënten. De Gentle Cleanser van SkinCeuticals is speciaal ontworpen voor een gevoelige, droge huid. Het is zelfs geschikt voor gebruik na bijvoorbeeld een procedure aan het gezicht. De vochtinbrengende reiniger heft make-up en vuil op terwijl het tegelijkertijd essentiële hydratatie aan de huid geeft. Deze romige reiniger activeert water tot een zijdezacht schuim dat voorzichtig onzuiverheden en overtollig talg verwijdert. Het kan ook zonder water worden gebruikt; haal een wattenschijfje met dit product over de huid en je gezicht is gereinigd. De voedende formule reinigt op milde wijze met respect voor de natuurlijke vochtbalans van de huid, omdat het de uitdrogende effecten van hard water helpt neutraliseren. Hierdoor blijft de huid zacht, stralend en raakt deze meer verfijnd. Nog een optie voor de reiniging van een droge huid: de Glycolic Renewal Cleanser, een zacht-schuimende gel die de huid effectief exfolieert (waardoor ook schilfertjes verminderen), de teint helder maakt en talg, vuil en hardnekkige make-up verwijdert. De reiniger laat geen residu achter, verfijnt de poriën en bereidt de huid voor op corrigerende en professionele behandelingen. De glycerine in dit product voedt de huid. Aangenaam bij een droge huid. Let bij het wassen ook op de temperatuur van je water: te warm water zal de huid van oliën aantasten en tot een droge huid leiden. Het beste is om jouw water op een warme tot lauwe temperatuur te houden.

  Gezicht reinigen: Gevoelige huid

  Weet je dat jouw huid gevoelig is, introduceer dan slechts één nieuw huidverzorgingsproduct per keer. Het gezicht reinigen met een gevoelige huid wil je beslist voorzichtig doen. Soms reageert je huid direct op een bepaald ingrediënt of verzorgingsproduct, soms helemaal niet. Bouw je huidverzorgingsroutine voorzichtig op om erachter te komen wat werkt voor jouw huidtype.

  Ingrediënten die een gevoelige huid kunnen irriteren: benzoylperoxide, een veelgebruikt droogmiddel dat bij veel acne-symptomen wordt gebruikt, salicylzuur, vaak aangetroffen bij zowel acne- als rimpelbehandelingen en gebruikelijke reinigende ingrediënten zoals dimethylsulfoxide, amyldimethylaminobenzoëzuur en 2-ethoxyethylmethoxycinnamaat. SkinCeuticals’ Gentle Cleanser is ideaal voor het gezicht reinigen van een gevoelige huid. De niet-irriterende crème-reiniger is ontwikkeld om de huid te zuiveren en ongemak te verminderen. Het is ontworpen voor een gevoelige en zelfs een getraumatiseerde huid (bijvoorbeeld ook na een esthetische procedure zoals microdermabrasie), het kalmeert en verzacht. De huid voelt nadien fris en comfortabel aan. 

  Hoe je een gezicht met een gevoelige huid reinigt is ook belangrijk. Wrijf of schrob niet over de huid. Gebruik lichte bewegingen om producten aan te brengen, zet de watertemperatuur op standje lauw en dep de huid droog. Raak je gezicht niet aan. Een gevoelige huid reageert sterk op chemicaliën, zoals sporen van huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Je handen kunnen ook de thuisbasis zijn van bacteriën die je huid verder kunnen irriteren.

  Hoe reinig je een vette en normale tot gecombineerde huid?

  Voor het reinigen van een vette huid en om talg onder controle te houden, was je het gezicht regelmatig. Tweemaal daags, zowel 's ochtends als' s avonds. Schuimende reinigingsmiddelen verwijderen overtollige talg goed en doen je huid fris en schoon aanvoelen. Tegelijkertijd wil je je vette huid echt niet meer dan twee keer per dag reinigen. Dit kan namelijk de talgproductie activeren.
  Simpel gezegd, als je zoveel reinigt dat je de natuurlijke en noodzakelijke talgreserves van de huid verwijdert, gaat het lichaam juist talg overproduceren. Talg is essentieel voor de werking van de huid en overmatig reinigen van de huid leidt tot meer problemen dan het oplost – waaronder dus ook een toegenomen talgproductie. De reiniger die je kiest is cruciaal. 

  Naast een schuimende optie kan een crème- of melkachtige reiniger werken. Deze lossen vuil en rommel op zonder de barrièrefunctie en het natuurlijke vochtgehalte van de huid te verstoren. Voor de reiniging van het gezicht met een vette huid kun je ook kiezen voor een reiniger met BHA’s die overtollige talg oplost. BHA staat voor beta-hydroxyzuur. BHA's zijn in wateroplosbare zuren gemaakt van suikerachtig fruit. Ze helpen het huidoppervlak weg te pellen, zodat nieuwe, gelijkmatiger gepigmenteerde huidcellen kunnen worden aangemaakt en hun plaats kunnen innemen. 

  Zowel de Blemish + Age Cleanser, de Gentle Cleanser en de Glycolic Renewal cleanser (eerder besproken) zijn geschikt voor een vet huidtype. In de Glycolic Renewal Cleanser zit BHA, namelijk glycolzuur. Hiernaast kun je voor zowel een vette als een normale tot gecombineerde huid kiezen voor SkinCeuticals Simply Clean, een poriën verfijnende gelreiniger die op milde wijze overtollige talg, make-up en vuil verwijdert. Het heeft een verfrissende gel-achtige formule (overigens ook geschikt voor een normale huid) die naast make-up verwijderen ook de huid verzacht met kamille.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer