Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over fillers

  Meer weten over fillers? Leer wat fillers zijn, hoelang ze blijven zitten, wat de mogelijke bijwerkingen zijn en alles wat je nog meer moet weten.

  Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam. En dat kan ook nieuwe rimpels of lagere jukbeenderen met zich meebrengen. Fillers in het gezicht kunnen deze tekenen van veroudering helpen verminderen als je niet zo tevreden bent over die veranderingen. Deze gezichtsveranderingen zijn echter volkomen normaal en treden op wanneer we een deel van het onderhuidse vet verliezen dat onze huid ondersteunt. Na verloop van tijd zakt de huid in het midden van ons gezicht wat naar beneden, waardoor onze wangen een beetje slap worden. Filler kan worden ingezet om te liften en ondersteuning te bieden. Hoeveel filler je nodig hebt voor de gewilde look verschilt per ingreep.

  Een filler behandeling kan vragen met zich meebrengen: wat zijn fillers, hoelang blijven fillers zitten ofwel hoe vaak moet je fillers eigenlijk herhalen en hoe weet je wanneer een filler optimaal werkt? Het zijn belangrijke vragen waarop wij zoveel mogelijk antwoord geven. Maar raadpleeg wanneer je fillers overweegt altijd een gecertificeerd huidspecialist die je van alle kennis kan voorzien. Let op: fillers worden niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of zij die borstvoeding geven.

  Wat zijn fillers?

  Verwar fillers niet met Botox, injecteerbare medicijnen die zijn goedgekeurd om lijntjes en rimpels glad te strijken. Botox ‘bevriest’ spieren om rimpels te verminderen, terwijl dermale fillers injecteerbare implantaten zijn om de huid en rimpels gladder te maken. Fillers worden met een naald onder de huid geïnjecteerd. Er zijn vier categorieën vulstoffen:

  - Hyaluronzuur
  Hyaluronzuur wordt van nature door je lichaam aangemaakt en wordt al in je huid en kraakbeen aangetroffen. Hoe lang gaan deze fillers mee voordat je eventueel moet herhalen met nieuwe fillers: tussen de zes en twaalf maanden.

  - Calciumhydroxylapatiet
  Deze filler-stof is een mineraal dat in onze botten wordt aangetroffen. Fillers gemaakt met dit materiaal gaan tot achttien maanden mee.

  - Poly-L-melkzuur
  Dit is een biologisch afbreekbaar synthetisch materiaal dat ook wordt gebruikt voor het maken van medische producten zoals oplosbare hechtingen. Deze fillers kunnen tot twee jaar meegaan.

  - Polymethylmethacrylaatkorrels
  Dit is de enige vulstof die niet door je lichaam kan worden opgenomen, wat betekent dat de resultaten permanent zijn. Dit type filler wordt alleen rond de mond gebruikt.

  Hyaluronzuur, dat je misschien herkent als een veelgebruikt ingrediënt in sommige huidverzorgingsproducten, is een van de meest populaire soorten vulstoffen. Het helpt de huid vocht vast te houden en daarom kan hyaluronzuur ervoor zorgen dat je gezicht er voller en gehydrateerd uitziet. Een hyaluronzuur-serum kan zeker een mooie aanvulling zijn op een filler-behandeling met hyaluronzuur. Denk hierbij aan SkinCeuticals H.A. Intensifier met 1.3% hyaluronzuur naast 10% proxylane of (voor eveneens een vettere huid) de lichtgewicht Hydrating B5 met hyaluronzuur en vitamine B5, een belangrijke antioxidant. Het Phyto Corrective masker-serum bevat ook hyaluronzuur en werkt ontstekingsremmend – fijn in gebruik na het plaatsen van fillers, een behandeling die soms wat gevoelig kan zijn. Hyaluronzuurserum Retexturing Activator bevat hyaluronzuur en werkt micro-exfoliërend voor een stralende teint. Dit zijn krachtige hyaluronzuurproducten, maar geen enkel serum met hyaluronzuur kan verloren volume zo herstellen als injecteerbaar hyaluronzuur. Het werkt wel mooi samen. Juvéderm en Restylane zijn twee populaire hyaluronzuurfillers waarvan je misschien hebt gehoord.

  Waarop letten voordat je aan fillers begint?

  Het is heel belangrijk een goede huidspecialist te zoeken om de filler te zetten. Zo ben je er ook van verzekerd dat een filler optimaal werkt. Een gecertificeerd huidspecialist zal het ideale behandelplan voor je kunnen uitstippelen, maar weet wel dat voor de meest natuurlijk ogende resultaten meer dan één type filler nodig is. Er zijn veel verschillende merken vulstoffen binnen elke categorie, en de producten variëren in hoe ze moeten worden gebruikt en de concentratie van het actieve ingrediënt.

  Restylane, een merk hyaluronzuurfiller, heeft bijvoorbeeld vijf verschillende lijnen. Elke lijn wordt om verschillende redenen gebruikt (bijvoorbeeld voor het opvullen van wangen). Restylane Lyft heeft grotere deeltjesgroottes, die je kunt zien als stenen van een fundering. Die grotere deeltjes hebben het vermogen om dunnere jukbeenderen te ‘herbouwen’ terwijl een kleinere deeltjesgrootte, zoals die in Restylane Silk, beter werkt voor het aanpakken van fijne lijntjes en voor vollere lippen.

  Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van fillers?

  Zelfs niet-chirurgische procedures hebben zo hun risico's. De meest voorkomende bijwerkingen van fillers zijn blauwe plekken, roodheid, pijn of zwelling, die binnen twee weken zouden moeten verdwijnen. Het is een zeldzaamheid als mensen bultjes onder de huid krijgen. Die bulten dienen gelijk te worden behandeld met injecties, medicijnen of soms wegsnijden. Zeer zeldzaam, maar vulmiddel kan per ongeluk in een bloedvat worden geïnjecteerd en leiden tot wazig zicht of blijvende blindheid. Bel je arts of de Eerste Hulp wanneer de huid blauw wordt en je veel pijn hebt, dit is niet de bedoeling. Dit is waarom een ervaren specialist zo belangrijk is, bekwaam is in het uitvoeren van de procedure. Er zijn laatste tijd ook berichten in het nieuws geweest dat mensen met fillers en een COVID-vaccin zichtbare bijwerkingen kunnen krijgen, maar ook dit is zeer zeldzaam. Voor alle zekerheid kun je beter tot twee weken voor en tot twee weken na je vaccinatie geen fillers laten zetten. Je dienstdoend huidspecialist zal je hierover ook verder kunnen inlichten.

  Ziet filler er wel natuurlijk uit?

  Ben je niet tevreden met de manier waarop filler eruitziet, raak dan niet in paniek. In de meeste gevallen kun je het laten aanpassen. Een huidspecialist kan extra vulmiddel injecteren voor meer balans in het gezicht of ze kunnen de filler helemaal oplossen – afhankelijk van het type. Het handige aan hyaluronzuurfillers is dat er een enzym is dat in het gebied kan worden geïnjecteerd om het product op te lossen. Het verdwijnt dan vervolgens dus helemaal weer. Maar als de filler vakkundig wordt geïnjecteerd dan moet deze er natuurlijk uitzien. De veranderingen die kunnen worden aangebracht zijn zo subtiel dat niemand het zou moeten merken.

  Hoe lang houden de resultaten aan?

  Aangezien de meeste fillers niet permanent zijn, heb je een nieuw bezoek aan de huidspecialist nodig als je tevreden bent met de resultaten. Na ongeveer zes maanden breekt je lichaam hyaluronzuurvullers op natuurlijke wijze af. Om dezelfde look te behouden, dien je dus terug te gaan. Goed nieuws als je slechts één of twee keer fillers wilt proberen, want de effecten zullen vervagen zonder dat er op de lange termijn risico’s aan verbonden zijn.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer