Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • DE WETENSCHAP ACHTER VITAMINE C VOOR JE HUID
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

DE WETENSCHAP ACHTER VITAMINE C VOOR JE HUID

  Vitamine C, een vitamine C serum, vitamine C olie of vitamine C crème, het zijn populaire huidverzorgingsproducten. Wat maakt het weliswaar zo felbegeerd en uitzonderlijk? Het is een krachtig bestanddeel, zeker in de juiste vorm en percentages. Wat je namelijk vooral moet weten over vitamine C: de ene vitamine C in huidverzorging is de ander niet. Heb je de juiste variant te pakken dan is deze vitamine een ‘werkpaardje’ voor de huid: bijzonder effectief tegen onder meer pigmentvlekken en een grove, doffe huidtextuur. In dit artikel duiken we in de materie rondom vitamine C. Een antioxidant waar je beslist voldoende van wil eten (grapefruits, sinaasappels), maar juist ook wil smeren. SkinCeuticals is daarbij een absolute voorloper op het gebied van een ingrediënt zoals vitamine C. Jaren en jaren is er in het laboratorium gewerkt aan de hoogwaardigste vitamine C-verzorging. Zo gaat SkinCeuticals eigenlijk nooit mee in vluchtige trends, maar heeft het verzorgingsmerk ver voor de doorbraak van vitamine C geïnvesteerd in grondig wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Niet voor niets zijn de doeltreffende vitamine C-producten van SkinCeuticals alom geliefd. De SkinCeuticals serums worden ook wel aangemerkt als de beste vitamine C serums.

  SKINCEUTICALS’ DUKE PARAMETER: BAANBREKEND IN VITAMINE C

  Dermatoloog, professor, wetenschapper en oprichter van SkinCeuticals, Dr. Sheldon R. Pinnell, bedacht de Duke Parameter. Hiermee kan precies worden nagegaan hoe effectief een bepaalde vitamine C-formule is en wat vitamine C dus echt doet voor de huid. De uitgangspunten van deze parameter: concentratie, puurheid, pH-waarde. Vitamine C werkt het krachtigst op je huid als één: de concentratie van het l-ascorbinezuur tussen de 10 en 20% ligt, als twee: de pH-waarde onder de 3,5 zit, en drie: als de vitamine C in pure vorm wordt toegepast. Zo weet je of een vitamine C serum voor de huid ook echt goed is. Langs deze kwaliteitslat, de Duke Parameter, worden alle SkinCeuticals’ vitamine C-formules gelegd voordat ze op de markt komen. Mede wegens deze parameter is SkinCeuticals een autoriteit op het gebied van smeerbare antioxidanten waaronder vitamine C. De parameter en SkinCeuticals’ formuleringen dienen nu zelfs als voorbeeld voor de rest van de beautyindustrie. Veel huidverzorging wordt aangeprezen met technisch klinkende namen, die ‘jeugd in een potje’ beloven en volop worden gepromoot. Maar welk van dit soort huidverzorging doet echt wat het belooft? SkinCeuticals gaat uit van gedegen wetenschap met effectieve, krachtige, stabiele (cruciaal bij vitamine C) en biologisch actieve ingrediënten. Bovendien heeft SkinCeuticals een patent op specifieke formulecombinaties zoals die gevonden in C E Ferulic met 15% pure vitamine C, 1% pure vitamine E en 0,5% ferulinezuur.

  WAT DOET VITAMINE C VOOR JE HUID?

  In een notendop: vitamine C in huidverzorging vermindert pigmentvlekken en rimpels, doet je huid stralen en gaat verlies van stevigheid door huidveroudering en zonschade tegen. Maar (voor SkinCeuticals) misschien wel de belangrijkste kwaliteit is dat vitamine C vooral een effectief ingrediënt is om pigmentvlekken en rimpels zoveel mogelijk te voorkomen. Daar zijn de SkinCeuticals’ formules met vitamine C ook specifiek voor bedoeld. Wat vitamine C ook voor de huid doet: na onbeschermde blootstelling aan de zon kan deze antioxidant de zichtbare zonschade (zoals pigmentatie) helpen verminderen. Om hardnekkige huidproblemen te behandelen zijn hoge concentraties vitamine C – bij uitstek l-ascorbinezuur tussen de 10% en 20% – ideaal. Deze vitamine C is goed voor het volgende als het aankomt op je huid:  

  - Vitamine C voorkomt zichtbare tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekken en rimpels (SkinCeuticals zet met vitamine C vooral ook in op preventie);
  - Vitamine C maakt de huid minder dof en meer stralend;
  - Vitamine C helpt rimpeltjes voorkomen, mede door collageenaanmaak in de huid te bevorderen;
  - Vitamine C beschermt tegen schadelijke factoren, zoals vervuiling en UV-straling, IR-A en blauw licht waardoor de huid sneller veroudert;
  - Vitamine C helpt hyperpigmentatie en andere donkere vlekjes en plekken vervagen;
  - Vitamine C helpt de verschijning van restlittekentjes verminderen;
  - Vitamine C helpt de huid zichzelf te herstellen.

  L-ASCORBINEZUUR: WAT IS DE BESTE VORM VAN VITAMINE C?

  Vitamine C valt onder de categorie antioxidant. Het staat hiernaast bekend als een onstabiel ingrediënt, wat betekent dat het zijn sterkte en efficiëntie razendsnel verliest bij ook maar de minste of geringste blootstelling aan lucht en zuurstof. SkinCeuticals bracht de eerste stabiele vitamine C-serums uit. In SkinCeuticals-producten wordt een hoog percentage (15%) pure vitamine C toegepast, genaamd L-ascorbinezuur. Deze pure vorm, ascorbic acid, is bewezen de meest effectieve vorm van de vitamine, die bovendien goed in de huidbarrière doordringt. Het is belangrijk dat de vitamine C optimaal door de huid wordt geabsorbeerd voor resultaat. De toename van verhoogde vitamine C-waardes in de huid verhogen de positieve voordelen van de antioxidant. Dehydroascorbinezuur is hiernaast een geoxideerde vorm van vitamine C. Voor het smeren van vitamine C op de huid: kies bij uitstek voor een vitamine C serum in plaats van een vitamine C dagcrème of vitamine C masker, want deze is formule is meer stabiel en kan daardoor beter worden opgenomen door de huid. Een serum met vitamine C is een ware vitamine C booster. Nog een tip: er wordt ook gezocht naar crème met hyaluronzuur en vitamine C. Je kunt een serum met verstevigend en hydraterend hyaluronzuur goed naast een vitamine C serum gebruiken want de twee ingrediënten vullen elkaar aan voor een mooi anti-aging effect. Wil je nog meer anti-aging antioxidanten smeren? Kies voor het beste vitamine A serum, een retinol.

  WAT VOOR EFFECT HEEFT VITAMINE C OP COLLAGEEN IN HET GEZICHT?

  Een vitamine C behandeling doet veel voor het gezicht. Er zijn veel ingrediënten waarbij wordt gesteld dat ze de collageenproductie stimuleren. Terwijl ze in werkelijkheid alleen de collageenhuishouding helpen stimuleren. In meerdere studies is aangetoond dat vitamine C gezichtsverzorging – mits van de juiste kwaliteit – direct werkt op collageen, waardoor je huid voller, steviger en daardoor jeugdiger oogt. Van vitamine C is in het bijzonder aangetoond dat het collageen mRNA stabiliseert. Hierdoor verhoogt het de collageenproteïne-synthese voor het herstel van een beschadigde huid. Dit gebeurt gelijktijdig met een afname in elastineproductie; de elastineproteïne wordt vaak overgeproduceerd in antwoord op fotoschade, ofwel blijvende schade aan de huid door de zon en diens UV-stralen. Collageen is ook een proteïne, zelfs het belangrijkste bouwblokje in onze huid. De hoeveelheid collageen in ons lichaam neemt af naarmate we ouder worden. Vitamine C in het gezicht en in het gehele lichaam werkt daarom anti-aging.

  WAAROM HEEFT JE HUID JUIST OP LATERE LEEFTIJD VITAMINE C NODIG?

  Natuurlijk omdat de hoeveelheid collageen in ons lichaam daalt met het klimmen van de jaren. Dit kan vitamine C ofwel ascorbinezuur deels opvangen. Hiernaast hebben mensen vitamine C nodig om schadelijke oxidanten, zoals luchtvervuiling, onschadelijk te maken. Zo wordt oxidatieve stress, en daarmee massale afsterving van levende cellen, voorkomen. Hoezeer je jezelf ook beschermt tegen de zon met een goede SPF je zult altijd blootstaan aan wat schadelijke zonnestralen, die bijvoorbeeld ouderdomsvlekken opleveren. Vitamine C werkt doeltreffend op het verminderen van pigmentvlekken. Het is weliswaar niet zo dat je vitamine C per definitie pas op latere leeftijd nodig hebt, want vitamine C werkt juist goed om zichtbare tekenen van huidveroudering te voorkomen. Vitamine C is daarom beslist een aanrader voor op elke leeftijd.

  WAT IS DE BESTE VITAMINE C HUIDVERZORGING?

  Geschikt voor elk huidtype, zijn SkinCeuticals vitamine C-antioxidanten geformuleerd voor een verbeterde werkzaamheid, absorptie en stabiliteit. Vitamine C in de vorm van L-ascorbinezuur wordt synthetisch verkregen of van nature gewonnen uit fruit en groenten. Ascorbinezuur mag dan ‘zuur’ in de naam hebben en een bepaalde zuurtegraad hebben, het is beslist niet gevaarlijk of agressief voor je huid. Zeker niet wanneer je met betrouwbare vitamine C-formules zoals die van SkinCeuticals in de weer gaat. SkinCeuticals C E Ferulic is een serum met maar liefst 15% L-ascorbinezuur, maar ook 1% vitamine E en 0.5% ferulinezuur.  Dit serum beschermt tegen vrije radicalen en daardoor rimpels en zonschade. Een sterke anti-aging formule. Hiernaast biedt SkinCeuticals ook het snel-absorberende serum Phloretin CF. Een werkzame antioxidanten-mix met 10% vitamine C, ferulinezuur en Phloretin. Van dit serum is wetenschappelijk aangetoond dat het diep in de huid penetreert. Nieuw van SkinCeuticals: Silymarin CF, dat in het bijzonder lipidenoxidatie tegengaat waardoor sneller onzuiverheden in het gezicht kunnen ontstaan. Het is belangrijk om een vitamine C-serum te kiezen dat past bij jouw huidtype. Dit is het beste vitamine C serum voor jouw gezicht én huidwensen:

  - Vitamine C voor een huid met fijne lijntjes & volumeverlies (normale, droge huid): C E Ferulic
  - Vitamine C voor een huid met pigmentatie (gecombineerde huid): Phloretin CF
  - Vitamine C voor een huid met onzuiverheden (vette huid): Silymarin CF
  - Vitamine C voor een gevoelige huid: Serum 10
  - Anti-aging vitamine C voor de ogen, vitamine C oogcrème: AOX+ Eye Gel

  HOE VITAMINE C GEBRUIKEN?

  Het liefst gebruik je vitamine C in de ochtend. Een vitamine C serum in plaats van een vitamine C crème. Zorg er overdag wel voor dat de huid goed beschermd is tegen de zon met breedspectrum zonbescherming van hoge kwaliteit. Het stappenplan: je brengt een vitamine C-serum aan na het reinigen van de huid en voor je dagelijkse moisturizer ofwel crème. Let op: een gevoelige huid moet soms nog wat wennen aan vitamine C. Hiervoor is SkinCeuticals Serum 10 (met 10% pure vitamine C) bij uitstek geschikt. Voor de ogen, waar de huid doorgaans als eerste veroudert omdat deze flinterdun is, komt AOX+ Eye Gel met vitamine C mooi van pas. Het bestrijdt tekenen van vermoeidheid en verbetert de aanblik van wallen en donkere kringen.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer