Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

De wetenschap achter fronsrimpels

  Fronsrimpels kunnen zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen. Vooral als je, inderdaad, veel fronst. Fronsrimpels worden meestal pas een probleem vanuit esthetisch oogpunt als ze van dynamisch naar statisch gaan: de huid tussen de ogen rimpelt niet alleen als je fronst, maar de lijnen blijven ook licht of zelfs diep staan wanneer je het gezicht weer ontspant. Of je nu last hebt van beginnende fronsrimpels of al te maken hebt met een aantal prominente lijnen tussen de wenkbrauwen er zijn oplossingen om fronsrimpels te verminderen of fronsrimpels helemaal te verwijderen.

  Wat kun je doen tegen fronsrimpels? Je leest het hier allemaal. Rimpels zijn een natuurlijk onderdeel van verouderen, maar er zijn ook manieren om rimpels te voorkomen. En als je je afvraagt hoe je die diepe fronsrimpel toch weg krijgt. Ook hierop vind je antwoord bij SkinCeuticals met uiteenlopende tips van lifestyle tot Botox en de juiste crèmes.

  Wat zijn fronsrimpels?

  Fronslijnen zijn rimpels die ontstaan door repetitieve bewegingen: ze verschijnen en verdiepen zich door constant fronsen van het voorhoofd en hiernaast ook knijpen met de ogen. Na verloop van tijd blijven de lijnen die je vroeger alleen zag als je deze specifieke bewegingen maakte dus in het gezicht staan. Zelfs als je gezicht geheel ontspannen is.

  Naarmate de tijd verstrijkt worden fronsrimpels dieper en vallen meer op. Hoe meer je deze bewegingen maakt, hoe dieper je rimpels worden en hoe harder je huid moet werken om schade veroorzaakt door alle druk te voorkomen en ongedaan te maken. De lijnen worden dieper naarmate de huid zijn elasticiteit verliest, maar ook naarmate de huid vocht verliest en minder stevig wordt. Met het verstrijken van de jaren verminderen elastine- en collageenvezels in de huid, die deze veerkrachtig houdt, en wordt de huid (met name na de overgang) ook droger.

  Wat veroorzaakt fronsrimpels?

  De wetenschap achter waarom de huid precies veroudert, is niet sluitend. Maar de twee belangrijkste theorieën over veroudering richten zich op twee primaire mechanismen voor rimpels: verminderde functie en DNA-afbraak (intrinsieke factoren) en externe factoren, zoals externe bronnen van schade en vrije radicalen. Deze factoren spelen ook een rol als we het hebben over fronsrimpels, de lijnen tussen je ogen.

  Simpel gezegd worden rimpels veroorzaakt door schade op korte en op lange termijn aan de interne structuren van de huid. Die schade kan verschillende vormen aannemen en om verschillende redenen ontstaan. Denk hierbij aan te veel zon, een ongezond dieet met onvoldoende hydratatie van binnenuit en roken. Ook luchtkwaliteit en slaaphouding (het liefst slaap je op je rug) kunnen invloed hebben op rimpels in het gezicht en algehele veroudering van de huid.

  Je huid heeft manieren om deze schade te bestrijden: het hydrateert zichzelf en vervangt dode huidcellen. Ook het collageen wordt vervangen om je huid stevig te houden. Verder wordt vitamine C ingezet om vrije radicalen te bestrijden die de celreproductie verstoren, opgewekt door schade door de zon en luchtvervuiling. Wanneer je niet goed voor jezelf, en daarmee je huid, zorgt dan worden deze processen uitdagender en hebben ze wat externe hulp nodig.

  Voorkomen en verwijderen: wat te doen tegen fronsrimpels?

  Er zijn verschillende methoden om fronslijnen te verminderen of fronsrimpels te verwijderen, ook die niet chirurgisch zijn. Het liften van de wenkbrauwen is zeker een optie tegen fronsrimpels, maar je kunt ook andere procedures overwegen voordat je onder het mes gaat. Ondanks minder extreme maatregelen kunnen deze direct effect hebben.

  Crèmes tegen fronsrimpels

  Een simpele maar effectieve oplossing: een ​​rimpelcrème aan je dagelijkse routine toevoegen met sterk vochtvasthoudend vermogen. Een ingrediënt zoals hyaluronzuur is hiervoor bij uitstek geschikt. Deze lichaamseigen stof helpt de huid vocht vasthouden, van binnen- en van buiten uit. Dit actieve ingrediënt vind je ook in filler-injecties, maar je kunt het middels een crème of serum eveneens op de huid smeren.

  Een van de voornaamste factoren die bijdragen aan de meeste soorten rimpels is uitdroging van de huid. Daarom is het zo belangrijk om hydraterende producten te gebruiken. De SkinCeuticals H.A. Intensifier is hiervoor uitermate geschikt: dit corrigerende serum bevat 1,3% puur hyaluronzuur, 10% Pro-Xylane, zoethout- en paarse rijstextract voor een multi-oplossing tegen fronsrimpels. Dit serum kan het natuurlijke hyaluronzuur-reservoir van je huid ondersteunen. Het resultaat is een minimale verschijning van fijne lijntjes en rimpels, wat resulteert in een gladdere en verfijnde teint.

  Hiernaast mogen we antioxidanten, waaronder vitamine C, niet vergeten bij het behandelen en voorkomen van fronsrimpels. Antioxidantserum AOX + Eye Gel voor overdag is samengesteld met 5% vitamine C, 1% floretine en 0,5% ferulinezuur. Deze ingrediënten kunnen helpen om schade door vrije radicalen te neutraliseren dat kan leiden tot vroegtijdige tekenen van veroudering. Het helpt bij het verbeteren van het algehele uiterlijk van je fijne lijntjes en rimpels.

  Botox en fillers

  Een invasieve procedure tegen hardnekkige fronsrimpels: injecties zoals fillers of Botox. Botox is goed voor rimpels zoals fronsrimpels, een vorm van dynamische rimpels veroorzaakt door spierbewegingen. Maar diepe fronslijnen kunnen ook baat hebben bij fillers, een vochtvasthoudende verbinding die wordt geïnjecteerd om de losse en niet zo stevige huid als het ware te ‘vullen’. Kies wel voor een gecertificeerd huidspecialist.

  Lifestyle

  Overweeg ook preventieve maatregelen tegen fronsrimpels. Dagelijkse gewoonten, waar je hele lichaam profijt van heeft. Denk hierbij onder meer aan een volledige nachtrust, het dragen van een zonnebril, het aanbrengen van een dagelijkse vochtinbrengende crème (zoals eerder aangestipt) en jezelf trainen om niet te knijpen met de ogen. Zo kun je de repetitieve bewegingen die deze lijnen veroorzaken vermijden, maar dat is in de praktijk vaak lastig.

  Vergeet bovendien het belang van zonbescherming niet, want UVA- en UVB-straling veroorzaakt simpelweg rimpels. Draag minimaal een factor 30 en smeer gedurende de dag, zeker wanneer je veel buiten bent of achter een raam zit te werken, om de twee uur bij. UV-stralen kunnen niet alleen vroegtijdige tekenen van veroudering veroorzaken, zoals fronsrimpels, maar ook leiden tot beschadiging door de zon en zelfs sommige huidkankers. Bescherm je huid met een kwalitatieve zonnebrandcrème zoals SkinCeuticals’ Mineral Radiance UV Defense met SPF50. Het breedspectrum filter beschermt je huid tegen UVA/UVB-stralen en verbetert de algehele teint van de huid. Zonbescherming blokkeert UV weliswaar niet voor de volle 100%, dus draag ook beschermende kleding, zoek de schaduw op en vermijd piekuren van de zon tussen elf uur ’s ochtends en vier uur ’s middags.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer