Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Alles wat je wil weten over Botox in het voorhoofd
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles wat je wil weten over Botox in het voorhoofd

  Botox in het voorhoofd is een populaire cosmetische procedure. Maar wat is het precies, wat kost Botox en is het resultaat wel natuurlijk? Lees meer.

  Van alle vormen van Botox is voorhoofd Botox wellicht een van de meest voorkomende. Het is dan ook een plek waar hardnekkige horizontale lijnen en expressierimpels, diepe voorhoofdrimpels, kunnen ontstaan. De nadelen van Botox voorhoofd zijn gering (er wordt weleens gedacht dat je voorhoofd hierna niet meer kan bewegen, maar dat is niet het geval als je naar de juiste huidspecialist gaat) en met deze Botox kun je rimpels op het voorhoofd gladstrijken, alsof ze er nooit zijn geweest.

  We Botox trouwens met een hoofdletter schrijven, is omdat het in feite een merknaam is. Er bestaan nog andere merknamen voor cosmetische botulinumtoxinetherapie, zoals Juveau. Hiernaast wordt Botox wel verward met fillers, maar die hebben een andere uitwerking hoewel ze beiden rimpels kunnen verwijderen. Fillers zijn er weliswaar meer voor opvullen van holle delen in het gezicht (iets wat voorkomt naarmate we ouder worden, de huid wordt dunner) en dus vrijwel niet op het voorhoofd.

  Botox legt in feite rimpels lam, en daarom zou Botox zelfs toegepast kunnen worden bij overmatig zweten op het voorhoofd. Net zoals Botox wordt gebruikt onder de oksels voor anti-transpiratie. In dit artikel lees je alles over in het bijzonder Botox op het voorhoofd: van wat Botox op die plek precies doet tot de reguliere prijs voor voorhoofd Botox.

  Wat is Botox?

  Botox is een afkorting voor Botulinum Toxin Type A. Het werd in 2002 goedgekeurd voor cosmetisch gebruik als een veilige en tijdelijke oplossing voor het gladstrijken van rimpels. Botox is afgeleid van dezelfde neurotoxine die bekend staat om het veroorzaken van botulisme, een ziekte die spieren verlamt en dodelijk kan zijn. Maar van Botox wordt zo’n klein percentage gebruikt dat je niet bang hoeft te zijn voor dit soort negatieve bijwerkingen.

  Ondanks de wat negatievere associatie met botulisme, stijgt Botox almaar in populariteit. Het is misschien wel de meest populaire niet-chirurgische oplossing voor het bestrijden van rimpels, evenals een behandeling voor chronische migraine, tandenknarsen en overmatig zweten.

  Hoe lang blijft voorhoofd Botox zitten?

  Botox is geen permanente maar een tijdelijke behandeling. De stof werkt op den duur uit. Na de injecties zal je merken dat je spieren binnen een dag of twee langzaam bevriezen en na een week verschijnen de volledige resultaten. De rimpel-verzachtende effecten van Botox duren meestal drie tot vier maanden voordat ze geleidelijk afnemen. Dit verschilt echter per individu, bij sommige mensen houdt het zelfs tot zes maanden aan.

  Wil je blijvende resultaten door Botox dan zit er maar één ding op: steeds weer nieuwe injecties laten zetten. Er zijn geen bewezen behandelingen die de effecten van Botox kunnen verlengen. Wel kun je het een en ander doen om de behandeling aan te vullen, zodat je de resultaten niet compenseert. Dat betekent goed voor jezelf zorgen. Denk hierbij aan zonnebrandcrème dragen, zoals Mineral Radiance UV Defense SPF 50. Niet alleen gezonde antioxidanten eten, maar ze ook smeren. Denk hierbij aan het Silymarin CF-serum van SkinCeuticals, een krachtig vitamine C-serum met maar liefst 15% L-ascorbinezuur (pure vitamine C), 0,5% silymarin, 0,5% ferulinezuur en 0,5% salicylzuur. Deze krachtige ingrediënten bevorderen een gladde huid en minder rimpels. Verder helpt het natuurlijk om in je algehele welzijn te investeren.
   
  Ben je trouwens niet tevreden met de de spierverlamming veroorzaakt door de Botox behandeling dan kun je helaas niet veel doen om het sneller te laten slijten. In tegenstelling tot HA [hyaluronzuur]-filler, bestaat er geen enzym om de vuller meteen te 'smelten'. De resultaten van Botox zijn echter slechts tijdelijk. Als je zeker wil zijn van een natuurlijk resultaat kies dan je huidspecialist met zorg uit.

  Is voorhoofd Botox veilig?

  Zoals bij elk medicijn of injecteerbare behandeling heeft Botox zijn risico's. De meeste bijwerkingen zijn echter geassocieerd met het injectieproces zelf. Denk aan bloeden, blauwe plekken, pijn, zwelling. Tijdelijke hoofdpijn kan ook optreden. Wordt de Botox niet goed geïnjecteerd dan kan er ptosis van de wenkbrauwen (hangend) optreden. De naald zal kleine rode vlekken achterlaten die eruitzien als insectenbeten die meestal verdwijnen in de uren na jouw afspraak.

  Om risico's te minimaliseren, is het van cruciaal belang dat je een gecertificeerde huidspecialist gespecialiseerd in cosmetische behandelingen raadpleegt. Het is belangrijk voor patiënten of mensen die geïnteresseerd zijn in een behandeling dat ze naar een gediplomeerde en opgeleide huidspecialist met ervaring gaan.
  Een dag of twee na de behandeling zal je trouwens intensief sporten willen vermijden. Dit minimaliseert het risico dat de Botox migreert van de injectieplaats voordat het de kans heeft gehad om zich te vestigen.

  Wat kost voorhoofd Botox?

  Het korte antwoord: dat verschilt per kliniek. Het is ook zo dat niet elke kliniek Botox zal gebruiken, maar net een ander merk. Dit kan een Botox behandeling vervolgens duurder of goedkoper maken. Hoeveel injecties je nodig hebt, verschilt ook weer van persoon tot persoon en daardoor varieert de prijs. Maar gemiddeld kun je voor Botox in het voorhoofd een prijs verwachten van zo €195.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer