Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Alles over Botox in de oksels tegen zweten
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over Botox in de oksels tegen zweten

  Is het de moeite waard om je oksels te injecteren met Botox tegen (overmatig) zweten? Hier lees je er alles over.

  Botox staat vooral bekend als een behandeling om rimpels en lijntjes in het gezicht mee te verwijderen, maar Botox kan ook worden ingezet tegen zweten. Het is een behandeling waarmee je overmatig zweten helemaal kunt stoppen. Veel experts denken zelfs dat Botox de meest effectieve oplossing is in de oksels, waar het tot zes maanden lang kan werken. Op andere delen van het lichaam, zoals de handen en voeten, is Botox echter niet de beste behandeling. Aangezien het zowel pijnlijk is als slechts twee tot drie maanden aanhoudt.
   
  In dit artikel lees je alles over deze zweet oksels behandeling, waaronder ook de prijzen en of het mogelijk vergoed wordt door je verzekeraar. Let wel, zweten is een essentiële en volkomen normale lichaamsfunctie die ervoor zorgt dat mensen niet oververhit raken. Maar bij overmatig zweten kan Botox een veilige oplossing zijn.

  Wat is hyperhidrose ofwel overmatig zweten?

  Hyperhidrose is de overmatige productie van zweet door het lichaam. Er zijn twee soorten hyperhidrose: primaire en secundaire. Primaire hyperhidrose, het meest voorkomende type, heeft geen bekende onderliggende fysieke oorzaak. Primaire hyperhidrose is te wijten aan overactieve signalering van zweetklieren om zweet af te scheiden zonder stimuli. Je kunt dus ook overmatig zweten wanneer je niet hard aan het sporten bent of een sprintje naar de bus trekt bijvoorbeeld. Met andere woorden, je lichaam begint te zweten zonder enige verklaarbare reden (zoals lichaamsbeweging, maar ook gevoelens van angst of hoge temperaturen). Dit soort hyperhidrose kan op elk moment of tijdens elk seizoen van het jaar optreden, zelfs als de persoon het fysiek niet warm heeft of zich volledig in ruststand bevindt. Primaire hyperhidrose wordt het meest gezien in de oksels, handpalmen en voetzolen. Andere minder vaak voorkomende gebieden: het hoofd, de rug en zelfs het gezicht. Dus eigenlijk kan het vrijwel overal op je lichaam plaatsvinden.

  Secundaire hyperhidrose is overmatig zweten dat wordt veroorzaakt door een externe factor zoals medicatie of ziekte, zoals een tumor, diabetes of problemen met de schildklier. Van deze twee typen zijn er ook verschillende gradaties van hyperhidrose waar experts een onderscheid tussen maken: mild, matig en ernstig. Als je door een shirt zweet als je in rust bent bij normale temperatuur is dat waarschijnlijk matige hyperhidrose. Als het zweet van je handen en door je sokken druipt als je helemaal in rust bent zonder andere triggers dan heb je te maken met ernstige hyperhidrose.
   
  Botox is ideaal voor mensen met hyperhidrose, maar kan ook ingezet worden bij andere mensen die zweten in het algemeen en de bijbehorende zweetgeur willen tegengaan. Stel dat je graag zijde draagt waarna je je na een Botox oksel behandeling geen zorgen meer hoeft te maken of je misschien gaat zweten als je bepaalde stoffen aandoet. Iedereen kan Botox tegen zweten proberen.

  Hoe werkt Botox tegen zweten?

  Neurotoxine Botox, een in Europa goedgekeurd medicijn, remt de zenuwen af door de opname van acetylcholine te blokkeren, een van de neurotransmitters die spieren vertelt om samen te trekken. Wanneer Botox in het gezicht wordt geïnjecteerd, bevriest het in wezen de nabijgelegen spieren. Dit verzacht rimpels en voorkomt expressielijnen die nog meer rimpels zouden kunnen veroorzaken. Daarom wordt er ook vaak gekozen voor preventieve Botox als er nog amper sprake is van rimpeltjes in het gezicht. Bij deze Botox is hetzelfde mechanisme aan het werk als die wordt gebruikt om zweet te stoppen. Alleen werkt het op de klieren in plaats van op spieren. Botox onderschept de boodschap dat de klieren zweet afscheiden, zodat ze dat niet meer doen.

  Botox wordt ingezet als een gelokaliseerde behandeling, dus het stoppen van het zweten in één gebied heeft geen invloed op de andere delen van het lichaam. Je lichaam kan op andere plaatsen dus nog steeds zweten om de interne temperatuur te reguleren).

  Hoe lang werkt oksel Botox?

  De werkzaamheid van deze Botox behandeling voor de oksels varieert. Het kan voor sommigen heel goed werken en voor anderen helemaal niet. Dat laatste is weliswaar zeldzaam. Over het algemeen houden de effecten ongeveer zes maanden aan. Vaak heb je dan ook helemaal geen deodorant of perspirant meer nodig. Na de behandeling duurt het ongeveer twee dagen voordat je het effect merkt.

  Doet Botox in de oksels pijn?

  Doorgaans kun je verdoofd worden met een crème voordat de injecties in de oksels worden geplaatst. Vervolgens voelt het meer aan als heel lichte speldenprikjes. Voor het okselgebied wordt Botox dieper in de spier geïnjecteerd dan in het gezicht. Om de kraaienpootjes wordt er oppervlakkiger met Botox geprikt. Maar rond de oksel kan het soms iets dieper gaan. Direct na de behandeling is er kans op blauwe plekken of pijn, maar sommige mensen hebben hier helemaal geen last van.

  Kosten van Botox bij de oksels

  Voor het effectief behandelen van Botox voor zweetoksels is aardig wat Botox nodig. Een anti-transpiratie botoxbehandeling kan daarom zo €500 kosten, maar dit hangt ook af van de kliniek waar je aanklopt. Het is bij Botox altijd belangrijk om een gekwalificeerd huidspecialist te raadplegen. Botox onder de oksels wordt vergoed als je huisarts de diagnose hyperhidrosis (overmatig zweten van deoksels) heeft gesteld en de behandeling met botox medisch noodzakelijk is. De behandeling wordt in dit geval vanuit de basisverzekering vergoed en valt onder het eigen risico voor volwassenen.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer