Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • De wetenschap achter vitamine C serum
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

De wetenschap achter vitamine C serum

  Vitamine C is gewild in huidverzorging, omdat het werkt tegen rimpels, pigment, acne. Het maakt alleen een wereld van verschil wélke vitamine C je smeert. Lees meer.

  orange-3036097_640.jpg


  Wil je alles weten over vitamine C serum, een krachtig middel voor je huid? Je bent op de goede plek. Deze antioxidant, vitamine C, helpt ontstekingen in je huid kalmeren, pigmentatie (zoals grillige pigmentvlekken) verminderen en zwengelt zelfs de collageenproductie van je huid aan. Collageen is een proteïne, een bouwblokje voor een stevige, strakke huid. Van veel ingrediënten in huidverzorging wordt gesteld dat het iets betekent voor de collageen-productie, maar van vitamine C is daadwerkelijk bewezen dat het direct effect heeft op de aanmaak van collageen. Dat is bijzonder. Vooral vitamine C serums hebben een goede reputatie, omdat ze echt werken! Een ongelijkmatige huidtint, ruwe structuur, fijne lijntjes, acne littekens, een doffe huid? Een kwalitatief vitamine C-serum kan helpen bij al deze huidklachten. In dit artikel leggen we je het haarfijn uit.

  Wat doet vitamine C voor je gezicht?

  Vitamine C haal je uit citrusfruit en een scala aan groenten, zoals broccoli, bloemkool en paprika. Het is goed voor je gezondheid, maar de afgelopen jaren is het hiernaast populair geworden als bestanddeel om niet alleen te eten maar in de juiste percentages en formule ook op je huid te smeren. Als je vitamine C eet dan bereikt namelijk maar een heel klein beetje vitamine C de huid. Daarom wil je het voor optimaal resultaat juist op de huid aanbrengen. De vitamine is een antioxidant met meerdere gunstige uitwerkingen op een (ouder wordende) huid: het maakt je huid meer stralend, effen (vervaging van pigment- en ouderdomsvlekken) en zelfs strakker en steviger. Vitamine C is een sleutelingrediënt in vele beautyroutines voor een heldere huid, want het verstoort de pigmentproductie en houdt ontstekingen in de huid op afstand. Volgens huidartsen helpt vitamine C de huid beschermen tegen veranderingen door UV ofwel schadelijk zonlicht dat in het ergste geval kan leiden tot een voorstadium van kanker. Hoe dit werkt? Vitamine C neutraliseert vrije radicalen, agressors voor je huid. Opfrissingscursus over antioxidanten (verwerkt in huidverzorging): ze voorkomen of verminderen schade aan cellen door de productie van zeer reactieve moleculen, genaamd vrije radicalen, te neutraliseren. In andere woorden: antioxidanten, zoals vitamine C, helpen ons lichaam en huidcellen gezond houden. Ter overzicht:

  - Vitamine C is een antioxidant die vrije radicalen, opgewekt door zonlicht maar bijvoorbeeld ook luchtvervuiling, bestrijdt om huidveroudering tegen te gaan;

  - Vitamine C heeft een hoge zuurwaarde, waardoor het bij aanbrengen in de juiste formule de huid triggert om zichzelf te helen door de productie van collageen maar ook elastine (nog zo’n bouwblokje voor een stevige, volle huid) te versnellen;

  - Vitamine C remt de melanine-productie, wat de huid ervan weerhoudt überhaupt maar verkleuringen zoals pigmentvlekken te vormen.

  Waarom vitamine C serum?

  Dermatologen beamen: serums met vitamine C zijn effectiever dan crèmes of toners. Natuurlijk, je zult wel iets uit dag- of nachtcrème met vitamine C halen, maar vooral een vitamine C serum kan je helpen aan een mooiere huid bij regelmatig gebruik. Vitamine C serum is bijzonder populair voor een mooie, stralende en jeugdig ogende huid. Dat is niet voor niks. Laten we allereerst bekijken wat een serum is: serums zijn zeer geconcentreerde huidverzorgingsformules, die speciaal zijn bedoeld voor een specifiek huidprobleem (van rimpels tot pigmentvlekken). Serums zijn opgebouwd uit kleinere moleculen, waardoor ze dieper in de huid kunnen doordringen en daar een stoot aan actieve ingrediënten kunnen inbrengen. Je brengt zo’n sterk vitamine C-serum aan na het reinigen en voor je moisturizer, dag- of nachtcrème.

  Wat is het beste vitamine C serum?

  Kwaliteit is extreem belangrijk als het op een vitamine C-serum aankomt. Pak je niet de juiste type vitamine C (in SkinCeuticals-producten wordt uitsluitend ascorbinezuur als vitamine C-ingrediënt toegepast) dan kun je net zo goed niet smeren. Dat klinkt wat drastisch, maar het is wel waar. De beste vorm van vitamine C is ascorbinezuur ofwel l-ascorbinezuur, de meest stabiele en effectieve vorm van vitamine C in huidverzorging. Bij SkinCeuticals vind je diverse vitamine C serums voor verschillende huidbehoeften. Het zijn bestsellers en absolute favorieten onder beautyliefhebbers.

  Vitamine C serum voor een normale, droge huid

  Het C E Ferulic-serum met 15% pure vitamine C (ascorbinezuur) is geschikt voor een normale, droge en een gevoelige huid. De effectiviteit van vitamine C verhoogt in combinatie met andere antioxidanten, zoals vitamine E. Samen vormen ze een dubbele bescherming tegen schade door vrije radicalen. Daarom wordt in het vitamine C E Ferulic serum van SkinCeuticals (dat talloze awards heeft gewonnen vanwege de effectiviteit) de twee antioxidanten in het serum gecombineerd.

  Vitamine C serum voor pigment en een vetter huidtype

  Phloretin CF is een vitamine C-serum dat zeer doeltreffend werkt op pigment, bij bijvoorbeeld zichtbare zonschade op de huid of ouderdomsvlekken. Het is hiernaast geschikt voor een normale, vette en gemengde huid. Vitamine C en phloretin kunnen namelijk pigment vervagen ofwel oplichten, maar op dezelfde manier restlittekentjes en acne-littekens achtergebleven door ontstekingen, pukkeltjes, mee-eters aanpakken. Vitamine C serums helpen ontstekingen verminderen, maar ook roodheid en andere donkere vlekken die kunnen ontstaan door acne, huidveroudering of overmatige blootstelling aan de UV-stralen van de zon. Opvallend bij het Phloretin CF en C E Ferulic serum, en de andere antioxidantserums: ze komen in donkere flesjes, en dat is niet zomaar. Vitamine C breekt namelijk af wanneer het wordt blootgesteld aan licht of zuurstof, dus donkere glazen flesjes helpen de stabiliteit (en daardoor, efficiëntie) behouden.

  Vitamine C serum voor een onzuivere huid

  Silymarin CF is de perfecte antioxidant als je last hebt van een vette huid met (neiging tot) onzuiverheden. Door de krachtige combinatie van 15% l-ascorbinezuur, 0.5% salicylzuur, 0.5% silymarin en 0.5% ferulinezuur gaat het oxidatie van talg tegen. Daarmee kan het de ontwikkeling van onzuiverheden zoveel mogelijk afremmen. Dit krachtige serum biedt zichtbare resultaten op het gebied van onzuiverheden (puistjes), maar ook op restlittekens en onregelmatige huidstructuur.

  Vitamine C serum voor een gevoelige huid

  Is je huid zeer gevoelig? Bouw dan het gebruik van vitamine C (hoewel beslist geen agressief ingrediënt) op met Serum 10, een vitamine C-serum van SkinCeuticals voor een gevoelige huid. Met een gevoelige huid is het wel belangrijk om een vitamine C serum eerst even te testen, want het kan mogelijkerwijs allergische reacties en roodheid uitlokken. Vuistregel: begin met een lagere concentratie, zoals 10% pure vitamine C en begin met aanbrengen op de minst gevoelige delen van je huid.

  Vitamine C serum voor de ogen

  Tot slot is daar SkinCeuticals AOX + Eye Gel, een baanbrekend oogserum-in-één-gel met vitamine C. Een geweldige toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Dit specifieke vitamine C serum voorkomt tekenen van huidveroudering, verbetert de aanblik van donkere wallen en kringen. Het geeft je ogen, kortom, een wakkere, stralende blik.

  Hoe vitamine C serum gebruiken?

  Als je een beginner bent: bouw het gebruik van vitamine C langzaam op, want het is krachtig spul. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig van bijvoorbeeld SkinCeuticals Phloretin CF-serum per applicatie. Naarmate je het serum vaker gebruikt, zal je huid gewend raken aan de vitamine C en hier zeker de vruchten van plukken.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer