Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Anti-aging: welke behandelingen zijn er?
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Anti-aging: welke behandelingen zijn er?

    Het maakt niet zoveel uit hoe oud je precies bent of hoever in het verouderingsproces, het is belangrijk om je huidverzorgingsroutine af te stemmen op je huidtype. Begin dus altijd hier. Mocht je niet zeker van je huidtype dan kun je een huidspecialist raadplegen. Het is ook zo dat je huidtype gedurende je leven kan veranderen. Zo wordt de huid na de overgang meestal een stuk droger, terwijl deze misschien in je twintiger- en dertigerjaren nog vet en soms onzuiver was. Op het gebied van anti-aging barsten de producten van SkinCeuticals in ieder geval van de antioxidanten. Antioxidanten helpen vrije radicalen neutraliseren die tekenen van vroegtijdige veroudering veroorzaken en de huid beschadigen. Andere ingrediënten zoals retinol, vitamine C en hydraterende middelen zoals hyaluronzuur zijn ook voordelig voor je huid – zeker naarmate deze veroudert. In dit artikel ontdek je welke crème of serum het beste past in jouw dagelijkse anti-aging routine en welke behandelingen bij de huidspecialist helpen om zichtbare tekenen van huidveroudering te bestrijden.

    Producten voor anti-aging

    Veel producten, van serums en crèmes tot uiteraard zonbescherming kunnen veel betekenen binnen jouw persoonlijke anti-aging routine.

    Zonbescherming voor anti-aging

    Elke huidverzorgingsroutine (tegen veroudering) behoeft zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Je wil het elke dag gebruiken, zelfs als de zon niet schijnt. Om vroegtijdige veroudering van je huid te voorkomen, heb je een zonnebrandcrème nodig die wordt aangeduid als breedspectrum. Dit betekent dat het zowel UVA- als UVB-stralen blokkeert, in tegenstelling tot alleen een zonbeschermingsfactor (SPF) die is ontworpen om brandende UVB-stralen te blokkeren. Alle zonnebrandcrèmes van SkinCeuticals bevatten breedspectrum bescherming, zijn aangenaam in gebruik en bevatten vaak ook nog andere fijne ingrediënten voor de huid zoals verzachtend niacinamide en lichtreflecterend mica.

    Serums voor anti-aging

    Serums zijn bedoeld om te worden aangebracht vóór je favoriete dag- of nachtcrème en de beste anti-aging serums dringen dankzij de kleinere molecuulgrootte sneller door in je huid. Hier leveren ze zeer krachtige, hoog geconcentreerde actieve ingrediënten (meer dan in een crème). Denk aan ingrediënten zoals retinol, hydraterend hyaluronzuur en vitamine C rijk aan antioxidanten. Veel huidexperts geloven dat gezichtsserums een van de meest effectieve behandelingen zijn tegen veroudering van de huid, ongeacht je leeftijd. SkinCeuticals’ C E Ferulic is een popular vitamine C-serum, geschikt voor de normale tot droge huid. De H.A. Intensifier is een multifunctioneel corrigerend serum dat op de hyaluronzuurspiegel van de huid werkt en de huid van je gezicht helpt verstevigen. Phloretin CF is een antioxidant (met vitamine C) serum speciaal bedoeld voor een normale tot vette huid.

    Crème voor anti-aging

    SkinCeuticals heeft verschillende anti-aging crèmes, mede bedoeld om de huid van voldoende vocht te voorzien zodat fijne lijntjes en rimpels optisch vervagen. De A.G.E. Interrupter is een veelzijdige anti-rimpel crème met een mix van 30% proxylane™-concentraat, 4% bosbessenextract en 0,2% fytosfingosine om verslapping van de huid tegen te gaan. Hierdoor verbetert ook de aanblik van rimpels. Aanvullend helpt A.G.E. Eye Complex vroegtijdige zichtbare veroudering van de kwetsbare oogzone tegengaan.
    De Metacell Renewal B3 is een frisse, waterachtige emulsie met een hoge concentratie van 5% niacinamide (vitamine B3) in combinatie met een verstevigend tripeptideconcentraat en 15% pure glycerine om vroege tekenen van fotoveroudering aan te pakken. Met fotoveroudering wordt er gedoeld op zichtbare tekenen van huidveroudering door UV-licht, een voorname reden voor anti-aging.

    Oogcrème voor anti-aging

    Vaak zie je huidveroudering het eerst bij de ogen: kraaienpootjes, fijne lijntjes en zelfs diepe rimpels onder de ogen. Dit komt omdat de huid van de oogcontouren het dunst en meest kwetsbaar is. Oogcrèmes pakken deze problemen gericht aan. Fijne lijntjes en rimpels zijn vaak het gevolg van schade door de zon en doordat je huid minder collageen aanmaakt naarmate je ouder wordt. Collageen helpt de elasticiteit van de huid te behouden. Vitamine C, peptiden en retinol stimuleren de productie van collageen. Zoek daarom naar oogcrèmes met deze ingrediënten. SkinCeuticals’ A.G.E. Eye Complex is een zijdezachte oogcrème met een complex van flavanoïden en synergetische peptiden, bosbessenextract, proxylane en optische diffusers waardoor je blik er frisser uitziet. Het vermindert de zichtbaarheid van kraaienpootjes en fijne lijntjes, maar ook donkere kringen en opgezwollen ogen. De A.O.X. Eye Gel is een vitamine C serum speciaal voor de ogen. Het helpt tekenen van fotoveroudering (door UV-licht) en vermoeidheid te bestrijden.

    Anti-aging en acne

    Het kan voor sommigen een verrassing zijn, maar volwassenen kunnen ook last krijgen van acne. In dit geval kan het een uitdaging lijken om een huid te verzorgen die zowel te maken heeft met acne als waarbij je anti-aging wil aanpakken. Door veel typische anti-acne producten kan de huid namelijk droog of schilferig worden, waardoor de tekenen van veroudering nog zichtbaar worden of zelfs verergeren. Wanneer je anderzijds producten gebruikt om tekenen van veroudering tegen te gaan (vooral als ze rijk van textuur zijn) zullen er meer puistjes en mee-eters kunnen onstaan. SkinCeuticals heeft een speciale lijn voor anti-aging en acne-problemen, waarbij beide symptomen van deze huidproblemen gericht worden aangepakt. Namelijk de Blemish + Age-lijn, met een cleanser, een verfrissende en poriën-verkleinende toner en niet te vergeten het Blemish + Age Defense Serum met 2% dicarbonzuur tegen overmatige talgproductie, 0,3% LHA voor mild exfoliëren, 1,5% salicylzuur tegen verstopte poriën en puistjes en tot slot alfahydroxyzuren (3,5% glycolzuur en 0,5% citroenzuur) om de huid te egaliseren en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels te minimaliseren.

    Ingrediënten voor anti-aging

    Van veel ingrediënten wordt gezegd dat het helpt tegen anti-aging, maar van in het bijzonder vitamine C en retinol is bewezen dat het werkt op de productie van collageen in de huid. Collageen daalt naarmate we ouder worden terwijl dit bouwblokje de huid juist stevig, vol en stralend houdt. Daarom zijn bestanddelen die de collageenproductie aanwakkeren een aanrader.

    Retinol voor anti-aging

    Een van de vele voordelen van retinol is dat het de celvernieuwing kan verhogen (waardoor dode huidcellen worden afgestoten en de huid er frisser uitziet) en de productie van collageen en elastine kan stimuleren. De huid ziet er steviger uit en fijne lijntjes en rimpels lijken te zijn opgevuld. Retinol (een type vitamine A) kan ook een ongelijkmatige teint verbeteren, pigmentvlekken behandelen en het huidoppervlak gladstrijken. SkinCeuticals heeft retinol-crèmes in lage of hoge concentratie – afhankelijk van wat jouw huid en huidtype precies nodig heeft.

    Vitamine C voor anti-aging

    Vitamine C is een krachtige anti-oxidant en neutraliseert de vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken op de huid en leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Het is ook essentieel voor de productie van collageen in de huidcellen, het ondersteunt de huidstructuur en het vertraagt zichtbare tekenen van huidveroudering. SkinCeuticals’ revolutionaire C E Ferulic serum bevat 15% pure vitamine C.

    Anti-aging behandelingen bij de huidspecialist

    Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten anti-aging behandelingen, van een lichte peeling tot Botox en fillers. Maak een afspraak met een goede huidspecialist en vraag deze expert om advies. Voor wat milde tekenen van huidveroudering met bijvoorbeeld een doffe huid kan een lichte chemische peeling helpen. Tijdens deze behandeling brengt een dermatoloog of huidspecialist een alfahydroxyzuuroplossing op de huid aan, zoals glycolzuur, dat dode huidcellen oplost. Na één sessie ziet je huid er stralender uit. Na een reeks van deze peelings kunt je een gelijkmatigere teint en verfijnde, zichtbaar kleinere poriën verwachten.

    Worden fijne lijntjes dieper en duiken er pigmentvlekken op? Wie weet helpt een non-ablatieve, fractionele laser. Dit type laser richt zich op de huid onder het oppervlak en stimuleert nieuw, huid-verstevigend collageen zonder de bovenste laag te beschadigen. Wil je snel van rimpels afkomen tussen bijvoorbeeld de wenkbrauwen, over je voorhoofd of rond de ogen? Vraag je huidspecialist eens naar injecteerbare neurotoxinen zoals Botox. Dit kan rimpels gedurende drie tot zes maanden gladstrijken.

    Zie je vooral volumeverlies? De beste behandeling: injectables die volume aan de huid geven. Hyaluronzuur (HA)-fillers bestaan al enkele jaren en ze worden meestal gebruikt om rimpels gedurende zes maanden tot een jaar op te vullen. Wordt het hyaluronzuur diep in de holtes van de wangen geïnjecteerd dan bindt het materiaal aan water, waardoor de wangen er voller en meer gelift uitzien. Dit effect kan tot twee jaar aanhouden.

    Skin Ceuticals

    Your browser isn't supported

    You can download a new browser :

    Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer