Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles wat je wil weten over Botox


  Botox in het gezicht om onder meer rimpels te verwijderen is inmiddels bijna mainstream. Maar wat is Botox en wat doet Botox precies? Dat gaan we in dit artikel nader bekijken zodat je in één keer zo goed als al je vragen rondom Botox beantwoord hebt. Voor meer informatie kun je navraag doen bij een huidspecialist. Zorg er zeker bij een invasieve ingreep zoals Botox en fillers voor dat je een gecertificeerd huidspecialist raadpleegt bij wie je je op je gemak voelt. Filler en Botox worden nog weleens in één adem genoemd, maar er zit een duidelijk verschil tussen de twee, hoewel ze beiden een optisch anti-aging effect hebben op het gezicht.

  Wat is Botox?

  Botox is een injecteerbare neuromodulator die de disbalans tussen zenuwen en spieren vermindert. Met andere woorden: Botox zorgt ervoor dat de onderliggende spieren (waar het ook wordt geïnjecteerd) tijdelijk stoppen met bewegen. Wanneer de spieren stoppen met bewegen, stoppen de rimpels met vormen. Botox is eigenlijk een merknaam. Andere neurotoxine-merknamen met hetzelfde effect zijn onder meer Dysport, Xeomin en Jeuveau.

  Hoe werkt Botox?

  Cosmetische botulinumtoxinetherapie, ook wel bekend als neurotoxine-injectables, helpt de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te verminderen door de onderliggende spieren te verlammen. Meestal wordt Botox gebruikt om fronsrimpels, kraaienpootjes en hiernaast ook hyperhidrose (overmatig zweten) te behandelen. Botox wordt sinds kort ook ingezet om kuiten te verkleinen.

  Ziet Botox er natuurlijk uit?

  Sommige mensen zijn bang dat ze door Botox geen expressie meer hebben in hun gezicht, maar Botox is niet ontworpen om gezichtsuitdrukkingen te verwijderen. Het is ontworpen om lijnen van overmatige gezichtsuitdrukking door loensen, fronsen en glimlachen te verzachten. Dus hoe werkt Botox? Het verlamt je spieren, maar het heeft geen invloed op de zenuwen die een bepaalde sensatie oproepen. Je krijgt met wat Botox in je voorhoofd niet ineens een deels gevoelloos gezicht. Wanneer Botox correct wordt gebruikt, kan het de wenkbrauwen liften voor een frisse uitstraling.

  Let wel, als er te veel wordt geïnjecteerd in de gevarenzone – de horizontale lijnen in het voorhoofd – kan dat voorhoofd er bevroren uitzien. Daarom is het belangrijk dat je wordt behandeld door een ervaren huidspecialist die kan beoordelen hoe groot je spieren zijn en hoeveel Botox je exact nodig hebt. Laat je niet overhalen om meer Botox in je gezicht te laten spuiten dan nodig. Met de juiste gekwalificeerde huidspecialist hoef je je hier ook geen zorgen om te maken.

  Kan Botox rimpels voorkomen?

  Bij Botox denken we vaak aan bestaande rimpels verwijderen, maar Botox kan ook rimpels voorkomen. Botox (en concurrenten zoals Dysport, Xeomin en Jeuveau) zijn in feite sterk gezuiverde gifstoffen die horizontale voorhoofdlijnen, verticale fronslijnen en kraaienpootjes tijdelijk kunnen wissen of verminderen.

  De injecties vertragen spieren die honderden keren per dag samentrekken en uiteindelijk lijnen in de huid etsen. Kortom, overal waar Botox in het lichaam wordt geïnjecteerd, verlamt het de spieren onder de huid. Botox verstoort de zenuwstimulatie van de spier en voorkomt overmatige gezichtsuitdrukkingen. Doordat de huid op het gezicht dus minder vaak sterk wordt samengetrokken, vindt er minder rimpelvorming plaats.

  Kan Botox rimpels verwijderen?

  Doordat Botox de spieren ontspant, worden rimpels kleiner of zelfs onzichtbaar.

  Naast het ontspannen van fronsrimpels tussen de wenkbrauwen, kan Botox ook de mondhoeken optillen die door het ouder worden verzakken, horizontale lijnen op de kin gladstrijken, rokerslijnen rondom de mond verzachten en verticale lijnen in de nek die huidveroudering verraden, uitvlakken.

  Heeft Botox bijwerkingen?

  Elk medicijn heeft bijwerkingen en Botox is geen uitzondering. Gelukkig zijn Botox-bijwerkingen zeldzaam en tijdelijk. Mogelijke bijwerkingen (in slechts 1 tot 5% van de gevallen) zijn onder meer een licht hangend ooglid of wenkbrauw. Dat verdwijnt weliswaar in het gros van de gevallen binnen twee weken. Soms kunnen er lichte kneuzingen op het injectiegebied en hoofdpijn ontstaan.

  Hoe lang werkt Botox?

  Iedereen is anders. Dus hoe lang Botox precies werkt verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen zijn de resultaten binnen vier tot vijf dagen zichtbaar, en houden deze drie tot zes maanden aan zonder uitvaltijd of operatie. Sommige patiënten behoeven elke drie maanden Botox behandelingen. Terwijl velen maar elke vier tot zes maanden met Botox behandeld hoeven te worden.

  Wat kost Botox?

  Net zoals bij de meeste cosmetische behandelingen kunnen de prijzen van Botox variëren. Dat komt ook omdat veel klinieken niet met het merk Botox werken, maar met andere merken botuline-toxinedie duurder of goedkoper kunnen zijn. Afhankelijk van de kliniek zal de prijs van een zone (bijvoorbeeld het voorhoofd) botoxbehandeling in Nederland variëren van €100 tot €250. Botox werd per eenheid ingekocht en ingespoten, met als prijs per eenheid: €2,50. Het verschilt per persoon hoeveel eenheden Botox je nodig hebt voor resultaat. Het is niet zo dat het behandelen van kraaienpootjes of fronsrimpels een standaard aantal Botox eenheden nodig heeft. Doorgaans kost bijvoorbeeld Botox bij de mondhoeken €125 en bij de halslijnen (een groter gebied) €500. Maar misschien heb jij als individu meer of minder nodig. Naast esthetische Botox bestaat er ook nog Botox voor anti-transpiratie, migraine en zelfs tandenknarsen.

  Wat te verwachten de dag na een Botox behandeling?

  Dat verschilt per persoon, maar meestal niet veel. De resultaten zullen gewoonlijk binnen vier tot vijf dagen na de behandeling zichtbaar worden. Een Botox behandeling heeft geen downtime, evenals weinig of geen ongemak. Na die eerste paar dagen zullen de resultaten zich in de loop van twee weken geleidelijk blijven ontwikkelen. Mensen die medicijnen gebruiken die aspirine bevatten, kunnen blauwe plekken krijgen. Je kunt onmiddellijk na Botox spuiten make-up dragen, maar vermijd zwaar sporten 24 uur na de behandeling. De eerste dagen na je Botox-behandeling kun je je gezicht voorzichtig wassen of lotions aanbrengen. Je kunt hiervoor dezelfde vochtinbrengende crème en reiniger gebruiken als altijd. Gezichtsbehandelingen, microdermabrasie of andere soorten huidbehandelingen dienen gedurende ten minste een week te worden vermeden. Fijne producten voor na je Botox-behandeling: SkinCeuticals’ Triple Lipid Restore 2 : 4 : 2, een anti-rimpel crème met een maximale concentratie lipiden: 2% pure ceramiden, 4% natuurlijk cholesterol en 2% vetzuren.Deze krachtige moisturizer werkt op een mooie volle look van de huid, egale textuur, verfijnd uiterlijk van de poriën en algehele uitstraling. Nu je jouw rimpels hebt ingevuld met Botox houd je je huid extra gehydrateerd en stralend met Phyto Corrective Masque. Met een unieke mix van komkommer-, tijm- en olijfextracten waardoor je huid heerlijk gehydrateerd aanvoelt en klaar is om te stralen. Dit masker kan worden gebruikt als een normaal masker (10 - 15 minuutjes laten inwerken en daarna afwassen) of een nachtmasker voor diepere hydratatie. Dit is ook een geweldig masker om op te doen als je het gevoel hebt dat je huid een beetje rood is van de injecties.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer