Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Alles over Hyaluronzuur en de verschillende cremes en toepassingen
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over Hyaluronzuur en de verschillende cremes en toepassingen

  Wat is Hyaluronzuur? En hoe kan het je huid mooier maken en er gezonder doen uitzien? Lees alles over de (wetenschap achter) Hyaluronzuur en wat het voor je huid kan doen.

  \\Srv-fichiers\data_clients\CAI\Skinceuticals\Livraisons\INT_EN\2018_08_14_Updates_Re-designed_Product_Pages_INT_EN_29335\Images 3 of 6

  Een beginnersgids over hyaluronzuur, dat is handig. Zeker omdat hyaluronzuur tegenwoordig in tal van producten wordt gebruikt. Van anti-aging crèmes, serums en sheetmaskers tot injectables ofwel fillers, waarvan de hyaluronzuur pen iets nieuws is. Dit stippen we in dit artikel allemaal aan. Hyaluronzuur wordt ook wel de ‘sleutel’ in een doeltreffend anti-aging huidverzorgingsroutine genoemd. Het populaire ingrediënt kan fijne lijntjes onmiddellijk helpen opvullen en de huid er stralend doen laten uitzien. Wat is hyaluronzuur precies? Met de kennis van onze SkinCeuticals’ huidspecialisten beantwoorden we de belangrijkste vragen rondom hyaluronzuur.

  Wat is hyaluronzuur?

  Hyaluronzuur wordt ook wel ingekort als HA. HA is een suiker dat van nature in onze huid voorkomt en het vermogen heeft water vast te houden. Hierdoor helpt het de huid goed gehydrateerd te houden (extra aangenaam tijdens een koud, droog winterseizoen) en een jeugdig volume te behouden. Het HA in ons lichaam houdt duizend keer zijn gewicht in water vast. Dat is belangrijk, want onze huid en gewrichten hebben dat extra vocht nodig. HA voorkomt ook dat dit benodigde vocht niet in de lucht verdampt. Net zoals collageen en elastine neemt de hoeveelheid (van nature voorkomende) hyaluronzuur in ons lichaam af naarmate we ouder worden. We verliezen circa één procent van onze hyaluronzuur-voorraden per jaar na de leeftijd van 30 jaar (of 10 procent per decennium). Bovendien produceert de oudere huid ook minder HA, wat leidt tot uitdroging, zichtbare fijne lijntjes en volumeverlies. Er zijn weliswaar manieren om de productie van HA in ons lichaam te stimuleren. Niet alleen door hyaluronzuur te smeren, maar ook door gezond te eten. Dieet heeft een aanzienlijke invloed op de huid. Het eten van (waterrijk) fruit en groenten met veel antioxidanten beschermt de huid tegen ontstekingen en helpt de huid water vast te houden.

  Hyaluronzuur crème

  Hyaluronzuur in huidverzorging zoals hyaluronzuur crème en serum zorgt ervoor dat vocht naar het oppervlak van je huid wordt gebracht. Vanwege het vermogen om water aan te trekken en vast te houden, kan het worden gebruikt als een ‘bevochtiger’ in je huidverzorgingsroutine. Een hyaluronzuur crème of serum kan de huid gedurende de dag continu gehydrateerd houden. In de juiste formule zal HA de huid er meer gevoed, elastisch en jong doen uitzien. In plaats van crème met hyaluronzuur kun je ook kiezen voor een krachtig hyaluronzuur serum zoals SkinCeuticals’ Hydrating B5. Dit is een vetvrij serum dat het vochtniveau optimaliseert en de gloed herstelt voor een gladdere huid over het hele gezicht. Hyaluronzuur is zo krachtig in het aantrekken van vocht naar het oppervlak van de huid dat je waarschijnlijk maar één goed hyaluronzuur serum in je routine nodig hebt. Hyaluronzuur werkt goed samen met de meeste andere ingrediënten en het kan daarom worden gecombineerd met peelings, retinol, vitamines en andere zuren. Een crème met hyaluronzuur en vitamine C kan ook doeltreffend zijn. De enige uitzondering: gebruik hyaluronzuur niet in combinatie met zuren met een lage pH-waarde, zoals glycolzuur, omdat dit de HA kan afbreken.

  Hoe kies je het juiste hyaluronzuur crème of serum?

  Het is wel heel belangrijk om het juiste hyaluronzuur product te kiezen. Het HA molecuul is namelijk vaak te groot om effectief hydratatie tot diep in de huidlagen te brengen. Waar en hoe het molecuul is gemicroniseerd (fijn gemaakt voor absorptie) en of het HA zich in de juiste drager bevindt, dat is belangrijk. Anders kan hyaluronzuur niet goed de huidlagen penetreren om effectief te zijn waar het moet zijn. In de producten van SkinCeuticals is hier uiteraard rekening mee gehouden. Een goed anti-aging serum met hyaluronzuur: SkinCeuticals’ Retexturing Activator. Dit serum optimaliseert de vochtbalans én exfolieert. Na gebruik straalt de huid. Het Hydrating B5 Serum is een bestseller, een vochtvrij intensief hydraterend serum met hyaluronzuur en vitamine B5. Vul dit sterproduct aan met wekelijks het Hydrating B5 Masque voor een zichtbaar mooi volle huid. Van de Phyto Corrective-lijn, ontstekingsremmend, verzachtend en vol hyaluronzuur, bestaat er ook een dagelijks serum en hiernaast aanvullend een heerlijk kalmerend masker. Zoals de naam suggereert, boost het H.A. Intensifier Serum hyaluronzuur in de huid. Dit multifunctionele corrigerende serum werkt direct op de hyaluronzuurspiegel van de huid. De Daily Moisture met hyaluronzuur is goed geschikt voor een vette huid. Terwijl de Emollience moisturizer met hyaluronzuur aangenaam rijk is voor een droge huid.

  Hoe gebruik je hyaluronzuur crème of serum?

  Let op: verkeerd gebruik van hyaluronzuur kan je huid ook uitdrogen. Het molecuul heeft water nodig om voller te worden. Maar zonder enig vocht op het huidoppervlak of uit de lucht zal HA water diep uit je huid trekken. En dit is nu juist niet de bedoeling. Gelukkig valt dit eenvoudig tegen te gaan. HA's kunnen het beste worden gebruikt onder een meer occlusieve vochtinbrengende crème, zoals SkinCeuticals’ Daily Moisture, om de waterbindende effecten van het zuur op te vangen.

  Hyaluronzuur-pen

  De hyaluronzuur pen (ook wel hyaluron pen genoemd) is een klein, handzaam medisch apparaat dat wordt gebruikt om zelf hyaluronzuurvullers in het gezicht te injecteren. De hyaluronzuur pen werd oorspronkelijk gemaakt voor diabetespatiënten. Deze pen is in de laatste jaren bekend geworden, maar raden wij bij SkinCeuticals’ met klem af. Er is geen bewijs dat dit veilig is om thuis te gebruiken. Een fillerbehandeling moet je altijd door een gerenommeerd huidspecialist laten uitvoeren, en zeker niet zelf doen. Anders kun je het te oppervlakkig of in zeldzame gevallen in een bloedvat injecteren.

  Hyaluronzuur fillers ofwel injectables

  Huidspecialisten kunnen erkende injectables zoals Juvéderm en Restylane gebruiken, een gelvorm van hyaluronzuur om volume toe te voegen aan de dermale laag van de huid. Met een paar prikken van een naald vult de gel hangende en verzonken gebieden in het gezicht en maakt fijne lijntjes glad. Dergelijke filler met hyaluronzuur lost vervolgens langzaam op in de loop van een jaar. In vulstoffen wordt hyaluronzuur gebonden in een geldrager dat het op zijn plaats houdt waar het wordt geïnjecteerd. Het hyaluronzuur zorgt voor volume omdat het water naar het gebied trekt en een vullend effect creëert. Bijwerkingen van hyaluronzuur injectables bij een professional zijn minimaal: je kunt soms last krijgen van zwelling of blauwe plekken die na twee of drie dagen verdwijnen. Aangezien hyaluronzuur een stof is die ons lichaam al produceert, wordt het als veilig beschouwd voor gebruik in professionele injectables.


  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer