Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Alles over het bestrijden van acne
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over het bestrijden van acne

  Niet alleen tieners, maar ook volwassenen kunnen last krijgen van acne. Deze huidaandoening treft naar schatting miljoenen mensen wereldwijd tijdens verschillende periodes van hun leven. Zowel mannen als vrouwen kunnen aanhoudende acne hebben of af en toe een (hormonale) opflakkering met puistjes en mee-eters.

  Bij het tegengaan van acne is het goed om meer te weten over de oorzaken en behandelingen van acne bij volwassenen alsook producten die gericht kunnen helpen om acne te voorkomen en te behandelen. Het is namelijk goed mogelijk acne uit te bannen. Een paar lifestyle- en verzorgingsveranderingen kunnen al een wereld van verschil maken voor een stralende, egale huid.

  Wat is acne?

  Acne is een chronische, inflammatoire huidaandoening die onzuiverheden veroorzaakt, vooral op het gezicht, schouders, rug, nek, borst en bovenarmen. Het komt vaak voor tijdens de puberteit, wanneer de talgklieren worden geactiveerd, maar het kan op elke leeftijd voorkomen.

  Acne is niet gevaarlijk of besmettelijk, wel kan het (rest)littekens achterlaten. De klieren produceren talg en worden gestimuleerd door mannelijke hormonen die worden geproduceerd door de bijnieren. De behandeling van acne verschilt van de ernst van de aandoening. In het geval van ernstige, hardnekkige acne is het altijd het beste om de hulp in te roepen van een huidspecialist.

  Wat veroorzaakt volwassen acne?

  Hier is geen éénduidig antwoord op, omdat er zoveel factoren zijn die kunnen worden toegeschreven aan het veroorzaken van acne. Genetica, levensstijl, gewoonten, voedsel en meer. Elk van de onderstaande factoren kan de oorzaak zijn van acne op je gezicht of rug.

  - Hormonen en stress
  Hormonale acne heeft de neiging om te komen en gaan, ook rond je menstruatie of wanneer je onder stress staat. Hormonen kunnen de talgproductie triggeren waardoor symptomen van acne zoals puistjes de kop opsteken. Wanneer stress en daarmee cortisolspiegels verhogen kan dit acne ook verergeren. Bij tieners manifesteert hormonale acne zich meestal op het voorhoofd, maar bij volwassenen komt het vaker voor langs de kaaklijn en op de wangen.
   
  - Vervuiling
  Vervuiling, zoals luchtvervuiling, kan de huid beschadigen. Nanodeeltjes kunnen tot twintig keer kleiner zijn dan menselijke poriën, waardoor ze gemakkelijk het huidoppervlak kunnen binnendringen. Zeker als je huid geen goede beschermlaag bevat en vervuiling kan die barrière tegelijkertijd aantasten. De schadelijke effecten zijn direct gecorreleerd aan verstopte poriën, ontstekingen en vaak allergische reacties.
   
  - Te veel verzorging
  Moisturizers, zonnebrandcrème en vooral make-up die te dik en vettig van structuur zijn, kunnen de poriën mogelijk verstoppen en dit resulteert uiteindelijk in acne-symptomen. Kies voor producten met het label niet-comedogeen (verstoppen de poriën niet) en zorg ervoor dat je make-upborstels minstens één keer per week schoonmaakt. Als je hiernaast haarsprays en andere haarverzorgingsproducten aanbrengt, zorg er dan voor dat je je gezicht beschermt. Als de spray in contact komt met je gezichtshuid, kan dit puistjes veroorzaken.
   
  - Voeding
  Meer en meer onderzoek toont aan dat voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (voedsel dat de bloedsuikerspiegel doet stijgen) puistjes en mee-eters in de hand kan werken. Zuivel kan bij sommige mensen ook acne uitlokken. Dit is weliswaar zeer persoonlijk; je zou kunnen overwegen een voedseltest te laten doen
   
  - Slechte huidverzorgingsgewoonten
  Als je vaak je gezicht aanraakt, vergeet je make-up eraf te halen, op vuile kussenslopen slaapt, puistjes uitknijpt en je gezichtsreiniger overslaat (of je gezicht té vaak wast) dan heb je veel meer kans op puistjes. Al deze zaken zullen vuil aan je gezicht toevoegen, de huidbarrière blokkeren en in contact brengen met bacteriën.

  De beste ingrediënten tegen acne

  Huidspecialisten raden vaak benzoylperoxide aan, een antimicrobieel middel dat helpt alle acne-veroorzakende bacteriën in je huid te vernietigen, de poriën vrij te houden door bacteriën te doden en overtollige talg en dode huidcellen te verwijderen.

  Nog een goed ingrediënt tegen acne is salicylzuur. Salicylzuur heeft antibacteriële, anticomedogene en keratolytische eigenschappen, waardoor dit bestanddeel ideaal is voor het verwijderen van hardnekkige (ook onderhuidse) pukkels en mee-eters. SkinCeuticals Blemish + Age Cleanser (want het begint allemaal bij een goede reiniging) werkt micro-exfoliërend en bevat capryloyl salicylzuur. Dit is een vorm van salicylzuur met een lipidenstructuur die vergelijkbaar is met die van de menselijke huid. Hiernaast is de formule verrijkt met gewone salicylzuur, uitermate effectief in het verwijderen van celresten uit de poriën omdat het de celvernieuwing versnelt, en glycolzuur.

  Glycolzuur is ook een geweldig ingrediënt tegen acne, want glycolzuur is een exfoliant die helpt om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen. Het verfijnt de textuur van de huid, waardoor deze er gladder, egaler en stralender uitziet. Maak je anti-acne routine af met de Blemish + Age Toner met eveneens LHA, salicylzuur en glycolzuur en het Blemish + Age Defense Serum. Dit salicylzuur serum pakt acne, verstopte poriën, overtollig talg en hiernaast ook zichtbare tekenen van huidveroudering doelgericht aan. Een paar keer per week kun je voor extra uitreiniging van de poriën ook kiezen voor het Clarifying Clay Masque, met een hydroxyzuur-mengsel maar ook matterende betoniet- en kaolienklei en verzachtende aloë vera en kamille. Silymarin CF is een vitamine C serum speciaal voor de vette huid met neiging tot onzuiverheden. Vitamine C helpt ook de zichtbaarheid van restlittekentjes en andere pigmentatie ophelderen.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer