Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Alles over haar-botox voor gladder, hersteld haar
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Alles over haar-botox voor gladder, hersteld haar

  Zonder spieren om te ontspannen of zichtbare rimpels op je hoofdhuid, waarom aan haar-botox beginnen? Omdat haar-botox in feite geen Botox is in de zin dat er helemaal geen botulinumtoxine aan te pas komt. De naam ‘haar-botox’ kan dus wat verwarrend zijn. Maar het verwijst in feite naar injectables die in dit geval niet de huid maar het haar gladmaken.

  Er komen geen injecties aan te pas, maar een ampul die in heet water wordt gezet en die uiteindelijk natuurlijke voedingsrijke stoffen in de hoofdhuid brengen. In de basis is haar-botox een intensief vochtinbrengende behandeling die beschadigde en kapotte haarvezels herstelt, bijvoorbeeld door stress en hitte op het haar. Wat is een botox haarbehandeling dus precies? Dat leggen we in dit artikel uitgebreid uit. Van de voordelen van haar-botox tot de prijzen mocht je geïnteresseerd zijn in zo’n behandeling.

  Wat is haar-botox?

  Haar-botox is een deep conditioning ofwel intensief vocht-inbrengende haarbehandeling die is ontworpen om de beschadigde en kapotte haarvezels te herstellen. Dit gebeurt met behulp van ingrediënten zoals kaviaarolie, antioxidanten, vitamine B5, vitamine E en collageencomplex. Eerst wordt je haar gewassen met een diep reinigende shampoo zodat haarschubben open gaan staan, daarna wordt met een spuit een hoeveelheid van de vloeistof uit de verwarmde ampul in een bakje gespoten. De crème-emulsie die dan ontstaat wordt met een kwast in je haar gezet om vijftien minuten in te trekken.

  Wat zijn de resultaten van Botox voor je haar?

  Haar-botox zorgt ervoor dat je haar gladder en meer gehydrateerd aanvoelt. Niet te verwarren met een keratinebehandeling, een chemische behandeling die het haar glad maakt en kroezen en pluizen verwijdert. Haar-botox is namelijk intensief vocht-inbrengend maar beslist niet chemisch. Waar keratinebehandelingen het chemische formaldehyde bevatten, dat wordt gebruikt om je haar in een steile positie te dwingen en het daar als het ware te ‘vergrendelen’. Terwijl haar-botox je haar voedt met natuurlijke ingrediënten. Er bestaat weliswaar geen vaste lijst van ingrediënten die in een behandeling moeten worden opgenomen om het ‘haar-botox’ te noemen; de componenten veranderen vaak afhankelijk van het merk van het product. Daarom kan het resultaat ook verschillen. Maar wanneer er veelvoorkomende ingrediënten bij een haar-botoxbehandeling zoals kaviaarolie, antioxidanten, B5, vitamine E en collageencomplex worden gebruikt, kan dit je haar ten goede komen.

  Wat zijn de voordelen van haar-botox?

  Afhankelijk van de ingrediënten die er worden gebruikt, kan haar-botox het volgende opleveren voor je haar:

  - Helpt vrije radicalen (en dus stress op de hoofdhuid) bestrijden
  Kaviaarolie bevat vitamines, die belangrijk zijn voor het bestrijden van schade door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn aanwezig in onze vervuilde omgeving en het lichaam produceert een ​​natuurlijke antioxidant die deze vrije radicalen bestrijdt. Maar naarmate het lichaam ouder wordt, verzwakt het afweermechanisme en beginnen de vrije radicalen het haar aan te vallen. Dit kan oxidatieve stress veroorzaken bij ouder wordend haar (wat betekent dat het haar afbreekt of veroudert). Haar-botox bevat meestal antioxidanten zoals B5 en vitamine E tegen vrije radicalen. Antioxidanten in huidverzorging, zoals vitamine C, helpen de huid van het gezicht ook jong houden. Zoals SkinCeuticals nachtserum Resveratrol B E of vitamine C-serum Serum 10 met 10% pure vitamine C.

  - Helpt beschadigd haar herstellen
  Collageen, een van de veelvoorkomende ingrediënten in haar-botox, is een belangrijke proteïne voor droog, gebroken, broos of beschadigd haar door chemische processen en hittestyling. Het eten van een uitgebalanceerd dieet met eiwitten zou het meest effectief zijn om collageen in het lichaam te helpen aanmaken, maar eiwit kan ook op de lokken worden aangebracht door middel van behandelingen en shampoo. Voor het gezicht kan collageen worden aangewakkerd door kwalitatieve retinol te smeren, zoals SkinCeuticals Retinol 0.3.
   
  - Voegt vocht toe
  Haar heeft vocht en hydratatie nodig om gezond en breukvrij te blijven. Intensief hydraterende behandelingen, zoals haar-botox, zijn essentieel voor het hydrateren van lokken en het verbeterd bovendien de elasticiteit van het haar.
   
  - Herstelt glans en zachtheid
  Ziet je haar er dof uit en voelt het ruw aan dan heeft het voedende oliën nodig. Haar-botox kan helpen de zachtheid te herstellen en glans toe te voegen.
   
  - Maakt haar glad
  Haar-botox zou zelfs de meest beschadigde haardos kunnen veranderen in gladde, vollere lokken met over het algemeen minder pluizen en kroezen. Dit is te danken aan oliën die de cuticula helpen afdichten.

  Is haar-botox geschikt voor elk haartype?

  Haar-botox wordt als veilig gezien voor elk haartype en het is in het bijzonder effectief bij het aanpakken van veelvoorkomende haarproblemen, zoals gespleten haarpunten, dunner wordend haar, gebrek aan volume, beschadigd haar en dofheid. In tegenstelling tot keratinebehandelingen, die het beste zijn voor dik, krullend haar dat vatbaar is voor kroezen en pluizen. Iedereen zou in principe aan de haar-botox kunnen gaan. Het is een haarbehandeling die veel eiwitten en vocht toevoegt dat gezond haar bevordert.

  Wat kost haar-botox?

  Het verschilt per kapper wat er wordt gevraagd voor haar-botox, ook afhankelijk van de producten die er worden gebruikt. Maar over het algemeen kun je rekenen op een prijs voor haar-botox van tussen de €20 en €30.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer