Welkom, leuk dat je je wilt aanmelden voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief!

Zo blijf je altijd op de hoogte van alle nieuwtjes van ons merk!

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • Wat is adapaleen (differin) en hoe werkt het?
SkinCeuticals - geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap

Vind een huidverzorgingsprofessional

Wat is adapaleen (differin) en hoe werkt het?

  Adapaleen is een retinoïde en helpt de regulatie van de huid tegen ontstekingen en verstopping van de poriën. Lees hier alles over differin.

  Je kent adapaleen misschien onder de merknaam Differin. Het zit ook in het medicijn Epiduo. Onder welke naam je het ook kent: adapaleen is een retinoïde-achtige verbinding die wordt gebruikt om milde tot matige acne te behandelen. Het kan zowel door tieners als volwassenen worden gebruikt. Adapaleen is net zoals anti-acne middel benzoylperoxide alleen op recept verkrijgbaar en het is verkrijgbaar in verschillende actuele formuleringen, waaronder lotions, crèmes en gels. Naast adapaleen kun je ook andere vormen van retinol gebruiken, geschikt om acne en huidveroudering (met zichtbare tekenen zoals pigmentvlekken en rimpels) te behandelen.

  Wat is differin precies?

  Differin is dus een merknaam waarvan adapeleen het middel is. Adapeleen wordt geclassificeerd als een keratolytisch middel, of, in eenvoudiger bewoordingen, een heel sterke exfoliator. Adapaleen is een vorm van retinol, maar het werkt wel iets anders dan retinol/retinoïnezuur. Adapaleen vertraagt het proces van hyperkeratinisatie, ofwel overmatige groei van het slijmvlies van de poriën, en maakt de huid ongevoelig voor ontstekingen. Het schijnt dat adapaleen minder irriterende bijwerkingen heeft dan andere retinoïden en daarom is het zo geschikt voor acne.

  Hoe werkt deze retinoïde?

  Deze retinoïde, adapaleen, werkt door je celvernieuwing in een hogere versnelling te brengen. Retinol, in welke vorm dan ook, doet in feite hetzelfde. Het zorgt ervoor dat dode huidcellen en talg je poriën niet verstoppen en helpt de vorming van comedonen te voorkomen. Adapaleen houdt ondertussen ook puistjes en mee-eters op afstand. Hiernaast helpt het ontstekingen in de huid langdurig te verminderen.

  Afhankelijk van wat je huidspecialist voorschrijft voor een behandeling met adapeleen, gebruikt je adapaleen één of twee keer per dag. Het enige wat je nodig hebt is een hoeveelheid ter grootte van een erwt voor het hele gezicht. Na het aanbrengen kun je een licht prikkelend of branderig gevoel opmerken. Dit gevoel is normaal en verdwijnt na een paar minuten. Dep dit medicijn niet alleen op individuele puistjes. Aangezien adapaleen werkt door de vorming van puistjes onder het huidoppervlak te stoppen, is het niet effectief om bestaande puistjes op zichzelf te behandelen. Wees niet verbaasd als je nog puistjes blijft zien wanneer je net met de behandeling begint. Het kost even tijd voordat je huid went en dit anti-acne middel werkt.

  Werkt adapaleen tegen rimpels?

  In principe kan adapaleen, net zoals elke andere vorm van retinol, helpen tegen rimpels. Adapaleen verbetert en herstelt allereerst de epidermale lagen in de huid, ofwel hyperpigmentatie en een ruwe teint met grove poriën. Het vermindert hiernaast overtollig propionibacterium acnes, de bacterie die wordt geassocieerd met de ontwikkeling van acne. Tegelijkertijd werkt het ook op dermale (fijne rimpels) lagen in de huid. Adapeleen (en retinol) stimuleren het wondgenezingsproces wat resulteert in een verhoging van de collageenproductie. Meer collageen betekent een jeugdiger ogende huid. Toch is adapaleen niet goed bestudeerd als anti-aging behandeling tegen rimpels en het wordt daarom meestal niet voorgeschreven door een huidspecialist om de tekenen van zichtbare veroudering te behandelen. Adapaleen is dus misschien niet het eerste middel dat je huidspecialist zal aanraden als je tot doel hebt de zichtbaarheid van rimpels, fijne lijntjes of pigmentvlekken te verminderen.

  Voor zowel een onzuivere als rimpelgevoelige huid kun je dan het beste beginnen met een vrij verkrijgbaar product met retinol. Zo biedt SkinCeuticals heel effectieve vormen van retinol die je zo bij de huidspecialist kunt krijgen. Stap dan bijvoorbeeld in met Retinol 0.3, aanbevolen voor nieuwe gebruikers van retinol. Deze krachtige nachtbehandeling bevat 0,3% pure retinol, geoptimaliseerd met de nieuwste stabilisatie- en toedieningstechnologieën om een gestage, gelijkmatige afgifte te garanderen. Geformuleerd met rustgevende bisabolol om irritatie te minimaliseren en speciaal verpakt om de potentie te behouden, helpt deze retinolcrème voor het gezicht de verschijning van fijne lijntjes, rimpels, verkleuring, puistjes en poriën te verbeteren door de celvernieuwing te versnellen.

  De beste producten tegen acne

  Adapaleen vermindert puistjes door de celvernieuwing in de follikels te reguleren, zodat ze niet verstopt raken met dode huidcellen – de eerste stap in de vorming van een nieuwe acne-laesie. Verder biedt SkinCeuticals een gericht programma voor volwassenacne, beginnend met een exfoliërende Gel Cleanser die de poriën zuivert met drie zuren: lipohydroxyzuur, glycolzuur en salicylzuur. Volg daarna met de bijbehorende Blemish + Age Toner en het serum tegen acne Blemish + Age Serum dat gericht tekenen van acne, verstopte poriën, overtollig talg en zichtbare tekenen van huidveroudering vermindert. Hiermee kun je puistjes op de lange termijn aanzienlijk verminderen en de huid mooi matteren.

  Skin Ceuticals

  Your browser isn't supported

  You can download a new browser :

  Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer